Oulun Interaktiiviset Eläytyjät ry

Arkisto => Hallitus tiedottaa 2012 => Aiheen aloitti: Tarantella - 15.02.2012, 23:29:19 ip

Otsikko: Tiedote pelinjohtajille koskien pelaajarekisteriä
Kirjoitti: Tarantella - 15.02.2012, 23:29:19 ip
Hyvät pelinjohtajat ja tapahtumien järjestäjät! Hallitus haluaisi kiinnittää huomiotanne seuraaviin seikkoihin ilmoittautumislomakkeita koskien.

Henkilötietolain nojalla arkaluontoisen tiedon ja henkilötunnuksen kerääminen ja säilyttäminen on sallittua vain erityistapauksissa ellei henkilö, jolta tietoja kerätään, siihen nimenomaisesti suostu. Käytännössä suurin osa larppaajista on valmiita luovuttamaan pelinjohdolle tarkempia tietoja, mutta hallitus suosittelee pelinjohtoa harkitsemaan seuraavia toimenpiteitä:

1. Tietoturvariskien minimoimiseksi pelaajilta kysytään ja tallennetaan vain olennaisia tietoja. Näitä ovat OIEI:n kannalta syntymävuosi, kotipaikka ja se, onko pelaaja OIEI:n jäsen. Pelinjohtajan kannalta olennaisia ovat pelaajan nimi ja yhteystiedot. Lisäksi pelaajilta voidaan kysyä muita tarkentavia kysymyksiä esimerkiksi allergioihin ja pelimieltymyksiin liittyen. Näihin kysymyksiin vastaaminen on kuitenkin vapaaehtoista ja se täytyy ilmaista lomakkeessa. Esimerkiksi ilmoittautumislomakkeen voi jakaa ns. pakolliseen osioon (Nimi, syntymävuosi, puhelinnumero jne) ja vapaaehtoiseen osioon (erikoisruokavaliot, ensiaputaito ja hahmotoiveet jne). Lomakkeessa voi myös käyttää vaikkapa tähteä merkitsemään pakollisia kysymyksiä.

2. Pelaajarekisteri hävitetään kun sitä ei enää tarvita. Pelinjohtaja voi säilyttää yhteystiedot mahdollisia jatko-osia varten, mutta muilta osin tiedot on hävitettävä. Ennen hävittämistä on varmistettava, että yhdistyksen kannalta merkitykselliset tiedot on raportoitu asianmukaisesti. Kukaan ei tietenkään tule tutkimaan pelinjärjestäjien tietokoneita pelaajalistojen varalta, mutta tietoturvan takia vanhojen henkilörekisterien säilyttäminen ei ole suotavaa.

3. Pelaajan tietoja ei saa julkaista ilman pelaajan erillistä suostumusta. Tämä koskee esimerkiksi pelaajalistan julkaisemista pelin kotisivuilla. Julkaisemislupaa pyydettäessä on ilmoitettava, mitä tietoja aiotaan julkaista ja missä. Samalla kannattaa myös kysyä lupaa pelistä otettujen kuvien julkaisemiseksi internetissä.
Otsikko: Vs: Tiedote pelinjohtajille koskien pelaajarekisteriä
Kirjoitti: Visentti - 01.03.2012, 13:59:12 ip
Kannattaisiko tämä lisätä myös Pelinjärjestäjän apuvälineisiin? Itse ainakin sieltä katsoin ensimmäisen ohjeita.
Otsikko: Vs: Tiedote pelinjohtajille koskien pelaajarekisteriä
Kirjoitti: Jarkeldo - 01.03.2012, 20:13:24 ip
Ellei jopa siihen Tulevissa tapahtumissa olevaan "Pelien mainostaminen - lue tämä, ennen kuin..." -kohtaan?
Otsikko: Vs: Tiedote pelinjohtajille koskien pelaajarekisteriä
Kirjoitti: Tarantella - 06.03.2012, 16:36:44 ip
Juu, pittääpä laittaa!