Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ukkoslapsi

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
OIEI Ry:n vuoden 2013 pikkujoulupelin tarjoaa Elina Väänänen seurueineen. ”Jotunien mailla” on kalevalaiseen fantasiaan sijoittuneen, vuosina 2005 ja 2008 pelatun Auringon Etuvartio-saagan kolmas, itsenäistynyt ja viikinkihenkinen osa. Tapahtuma on ensisijaisesti suunnattu jäsenkunnallemme, mutta muutkin ovat tervetulleita liittymään sekä tarinaan sekä yhdistykseen.
Pelipaikka on perinteinen S-joki ja päivämäärä 14.12, tarkemmat tiedot hintoineen, kestoineen ja sen semmoisineen varmistuvat myöhemmin.

____________________________________________________

Tämä on Jotunhaim. Kylmä, hirveä maa, Midgardin vihonviimeinen kolkka, jonka epäreilut sodanjumalat, kierot asgardilaiset ovat ikuisiksi ajoiksi typerällä vuoristomuurillaan erottaneet kuolevaisten vehreistä maista. Noista jokavuotista satoa kantavista hedelmällisistä seuduista, jotka nekään eivät koskaan voisi kilpailla asgardilaisten omien kultaisten vainioiden kanssa. Tänne me olemme aidatut, ja vaikka rakkautemme tätä kovaa maata kohtaan on ikuinen, yhä uudestaan me ryöstäydymme irti, luikertelemme lävitse, vyörymme kuolevaisten maille ottamaan oman osamme.

Me olemme jotunit, jääjättiläisten lapset, rumat ja hirveät. Niin ne sanovat ja tottahan se on. Olemme tulisyntyisiä, jääsyntyisiä, ikuisia, emmekä tule koskaan kesyinä tyytymään siihen osaan, joka meille on tässä maailmanjärjestyksessä annettu. Sota jumalia vastaan on väistämätön, niin me opetamme lapsillemme, vaikka näkijättäremme sanovat, että tuo lähestyvä taistelu voi kaataa itsensä maailmanpuun rajuudellaan. Maailmojen sydämessä kohoavan Yggdrasilin, ikuisen saarnen, sen jonka latvuksessa istuu kaikennäkevä kokkolintu ja jonka eri maailmoihin pureutuvia juuria kaluaa hirveä mato.

Tuo puu on maailman kampi, Pohjannaula, yhdeksän maailman kantava napa, jonka varassa kaikki todellisuudet ja tarinat lepäävät. Ilman sitä me emme ole me, me emme ole mitään, vain tuhkaa ja sahanpurua tyhjyyden tuulessa. Siksi tuota lopun taistelua monet myös pelkäävät ja sanovat:
Parempi on meidän, jotunien lasten, olla täällä, Thulen perukoilla, oman väen kesken, kasvattaa karjaa, ryöstää orjia ihmisten ja haltijoiden kansoista ja käydä omia keskinäisiä sotiamme miekoin ja loitsuin, juoda hunajaa ja verta, ja odottaa sitä päivää, kun sodanjumalat kompastuvat omaan erinomaisuuteensa, laiskistuvat ja suuri Loki päästää meidät sisään yliselle vaurauden maalle.


Ilmot ja tiedustelut osoitteeseen valonraja@gmail.com.
Tiettäväkseni tehkäätten seuraavat:

Nimi:
Ikä:
Puhelinnumero:
Sähköpostiosoite:
Pelikokemus:
Mitä et halua pelata ja ketä et kestä alkaa:

Minkä tyyppinen pelaaja olet? Kiinnostaako siis mättäminen vai juoruilu, fiilistely vai laskelmointi?
Minkälaisia toiveita sinulla on pelin suhteen?

Viimeisenä, mutta ei millään muotoa vähäisimpänä:
Oletko ottanut osaa pelijatkumon aikaisempiin episodeihin ja jos olet, oletko kiinnostunut jatkamaan vanhalla hahmollasi?

”Joko on Rajatappara ruostunut? Joko ovat muiden laumojen peikot käyneet liian lihaviksi ja veltoiksi Päivölän tyttöjen pehmoisilla pieluksilla? Ketkä Louhen huoneen sudenratsastajista vielä pysyvät hukan selässä? Ketkä juoksevat kanssani Jotunien maille? Kaukana koillisessa maanääressä, Pohjolan maiden rajojen tuolla puolen, vuorten takana avautuu Jotunien valtakunta, jossa elää karua ja, kuten itse esiäitimme Louhi sen sanoiksi virkki, suoraan sanottuna vittumaista kansaa, jotuneita, jotka ovat kaukaista sukuamme. Tuota vierasta maata minun tekee mieleni katsastamaan ja sen simaa sekä neitosia koettelemaan, sillä harteilleni on laskeutunut turvallisen elämän tuoma aikainen vanhuus.”

2

”Lakkaa vahtaamasta sitä metsänreunaa, sä hermostutat mua.”
 ”Mutta jos siellä on jotain. Pielessä. Tai sellasta luonnotonta. Kyllähän sä tiedät.”
 ”Jos siellä joku piruparka piilottelee tai hukka vaanii, niin kyllä se kaaso ne pieksää ja pappi paloittelee kuivumaan.”

 
13 - 14. Heinäkuuta Sanginjoen leirikeskuksessa pelattava Metsänreuna 2. on yli kolmellekymmenelle kokeneelle tai ainakin asenteelliselle liveroolipelaajalle suunnattu tapahtuma, joka sijoittuu synkkäsävyiseen fantastiseen menneisyyteen. Tiedossa on fiilistelyä ja tiivistä ensemblepelaamista. Tapahtuma jatkaa kevättalvella pelatun ensimmäisen episodin maailmassa suurin piirtein sellaisena, kuin miksi pelaajat ovat sen jättäneet lähteissään. Pelaajavalinnoissa etusijalla ovat vanhat tutut pelaajat hahmoineen, mutta muitakin tapauksia mahtuu mukaan.
 Pelinjohtajana Elina Väänänen.
 
Tiedustelut ja ilmoittautumiset pelinjohtajalle osoitteeseen:
valonraja(ät)gmail(piste)com
 Ilmaistava ilmoittautumisen yhteydessä:
 Nimi, ikä, sähköpostiosoite ja puhelinnumero:
 Rajoitteet ja estoisuudet ravinnon ja muun vastaavan suhteen:
 Pelikokemus tai sen puute:
 Muu huomionarvoisa tai aloitteellinen:
 Jos olit edellisessä pelissä, aiotko jatkaa samalla hahmolla:
 
Hahmotoiveita sekä epätoiveita saa ja kannattaakin tällä kertaa esittää, sillä Metsänreunasta suunnitellaan pidempää prosessia, ja hahmotelman olisi hyvä istua kuin säämiskähanska. (Nyt myös kannattaa välittömästi ilmoittaa, jos on jotakin mikä debreaffista on päässyt unohtumaan, sillä karavaani on juuri lähdössä uudelleen liikkeelle.)

ILMOITTAUTUMISET 20. TOUKOKUUTA- MENNESSÄ.
ARMOA EI ANNETA, KOSKA SE ON LOPPUNUT KEITTIÖSTÄ.
 
_______________________________
 Lähestyvä ilon ja riemun päivä on nyt jo etukäteen kirjattuna pienen ja rauhallisen böhmenwaldilaisen kylän, Waldrandin kalenteriin, jota toki monetkaan sen asujaimista eivät osaa lukea. Siellä se silti kuulemma seisoo, heinäkuisen lauantain kohdalla: Metsänreunan kievarin tulevan nuoren emännän Genoveva Dietmarintytär Monheimerin sekä hänen heilansa, vaatimattoman puunhakkaajan, Kiltti-Berthold Dorrholzin hääpäivä.

On suotavaa, että jätämme siis kaikki erimielisyytemme taaksemme, hautaamme sotakirveen ja raahaamme perseemme kylälle viettämään yhdessä tätä juhlista kauneinta. Väkeä on saapuvilla kreivinkaupungista asti ja kuulemma kauempaakin, joten nyt meillä on oiva mahdollisuus näyttää vankkurintuomille, että metsänreunalaiset osaavat järjestää kunnon juhlat. Ja miksipä emme osaisi, onhan sulhasen naittomiehenä Schadrack Waida, nuori mustalaisruhtinas, emmekä näe toistaiseksi mitään syytä, miksei Schönenbergin kreivikin tulisi paikalle. Siis etsikää soittimenne ja simasarvenne ja yrittäkää edes näyttää kunniallisilta ja rakastaa toisianne kristillisessä veljeydessä ja sisaruudessa, kuten herra isä Kunstlermann on teitä kirkossa opettanut.

Kaikkihan on hyvin. Eikös vain.
 

3
Kiinnostuksen vähyyden vuoksi jääpi tämäkin seikkailu hamaan, määrittelemättömään tulevaisuuteen. Terve ja kiitos.

4
Metaxis (loading)
[Liveroolipeli 20.4.2013. Sanginjoen leirikeskuksessa.
Järjestää Elina Väänänen, OIEI ry.]

Alussa on matka yli äärettömän.
Yksinäinen avaruusalus syöksyy läpi mittaamattoman tyhjiön ytimessään alaston elinkautisvanki, lohikäärmeen uinuva sikiö, jonka jokaista sydämenlyöntiä vartioivat viisaat koneet, laskien ikuiselta tuntuvaa reittiä kohti mahdotonta määränpäätä. Toista maailmaa. Ajalla ei ole merkitystä.

Kaikki alkaa jälkipyykistä.
 Kahden sodanuuvuttaman valtioliiton johtajat, Mordred Maaton sekä Jeanne du Lac eivät vieläkään tunnu pääsevän yhteisymmärrykseen rauhanehdoista, kun molemmat kentälle leiriytyneet armeijat huomaavat sen. Kauhu lyö lävitse väkijoukon. Taivas nykii. Syttyy palamaan, lakkaa olemasta. Maailmankello on pysähtynyt. Joukkopako käynnistyy. Ne, jotka voivat, epätekevät itsensä välittömästi. Sieluttomat itkevät ja rukoilevat peläten viimeisen hetkensä koittaneen.  On vuosi  5 serverin aikaa.

Maailma on muuttumaton.
Sforza-korporaation päämaja, Kuu, kiertää radallaan valvoen turvallisen välimatkan päästä ylinkansoittunutta, omassa liemessään hitaasti ylikypsyvää Alkuplaneettaa, kuin nopealiikkeinen, kylmä kosija elähtänyttä ja turpeaa aatelisrouvaa. On vuosi 2530 jälkeen ajanlaskumme alun. Ihmiset syntyvät ja kuolevat. Tekevät töitä. Pakenevat elämää ja ahnehtivat sitä.  Ostavat, kuluttavat, rakastavat ja kuolevat, elävät rauhassa ja kaikki on valmista Maan päällä.

Kunnes  
alussa on räjähdys.
Nyt.

*
Kuusi tuntia kestävä tapahtuma on suunnattu viidelle pelaajahahmolle sekä viidelle puoli-npc-hahmolle. Hinta pelaajilta 15€ ja 5€ puolipelaajilta. Genre: Kokeilullinen renessanssi-skifi.
Vapaamuotoiset hakemukset 20.3 - mennessä osoitteeseen
valonraja(ät)gmail(piste)com.
Hakemuksesta on käytävä ilmi Kuka, Miksi, Mitä, sekä varsinkin Mitä ei.

Avainkysymys:
Minkä biisin laittaisit soimaan kun maailma loppuu?

5
”Tapa se, pater. Tai tule nyt edes pois sieltä Helevetti soikoon.”
”Äläpä kiroa, huora. Oota mä koitan huijata sen valoon, että pojat saa ikkunasta paremman sihdin.”

_______________________________________
23. - 24. Helmikuuta Sanginjoen leirikeskuksessa pelattava Metsänreuna on parille-kolmellekymmenelle kokeneelle tai ainakin asenteelliselle liveroolipelaajalle suunnattu tapahtuma, joka sijoittuu synkkäsävyiseen fantastiseen menneisyyteen. Tiedossa on fiilistelyä ja tiivistä ensemblepelaamista. Tapahtuma pyrkii olemaan pidemmän jatkumon pilottijakso.  Pelinjohtajana  Elina Väänänen.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset pelinjohtajalle osoitteeseen:  
valonraja(ät)gmail(piste)com
Ilmaistava ilmoittautumisen yhteydessä:
Nimi, ikä, sähköpostiosoite ja puhelinnumero:
Rajoitteet ja estoisuudet ravinnon ja muun vastaavan suhteen:
Pelikokemus tai sen puute:
Muu huomionarvoisa tai aloitteellinen:
Hahmotoiveita sekä epätoiveita saa ja kannattaakin tällä kertaa esittää, sillä Metsänreunasta suunnitellaan pidempää prosessia, ja hahmotelman olisi hyvä istua kuin säämiskähanska.
_______________________________________
Helmikuuhun 1530 mennessä elämä on asettunut jälleen tavanomaisiin uomiinsa pienessä böömiläisessä Metsänreunan kylässä, vaikka vielä syksyllä olivat täälläkin eräät pelänneet, että ottomaanit olisivat saaneet kaadettu Wienin ja jatkaneet sitten levittäytymistään kristikunnan ja siten myös meikäläisten kimppuun uusin voimin.  Vaikkei mikään armeijakunta koskaan ollutkaan onnistunut valloittamaan suurta Metsää , esitettiin myös sellaista mielipidettä, että tänne meille ne ulkomaalaiset kuitenkin tulisivat ihmettelemään, ryöstämään ja raiskaamaan, vaikka kuinka olisivatkin aikeineen tuhoon tuomitut.
Ei olisi ensimmäinen kerta. Ennemmin tai myöhemmin ne joko oppisivat tavoille tai lähtisivät koteihinsa, tai katoaisivat hankeen jonakin tähtikirkkaana yönä, mutta sitä ennen ne kuitenkin olisivat ehtineet aiheuttaa jos jonkinlaista harmia.
Ja harmia, sitä meillä metsänreunalaisilla on aivan tarpeeksi omastakin takaa, vaikka parhaan kykymme mukaan olemme yrittäneet elää kuin kunnon ihmiset, pitäytyä poissa maailman melskeistä, kumartaa niin kuningasta kuin kirkkoakin. Me olemme vaatimatonta väkeä. Nimettäköön kestikievarin väentuvasta yksikin mies, joka ei ole ampunut osaansa vuorten hukkia, hirttänyt maatierosvoa, tai, kuten marraskuussa, seissyt yöllä vartioimassa, ettei noita nouse jäähtyvän rovionsa tuhkasta juomaan elävien verta kuten isiemme aikana. Olemme joka ainoa palkkamme ansainneet jo sen kautta, että olemme hengissä tässä maailman unohtamassa paikassa, johon esi-isämme laskivat mielekkääksi aikanaan talonsa rakentaa ja peltonsa raivata.

Näistä syistä, pyhästi kaikkien asianomaisten luonteiden suuruudesta vakuuttuneena toivoisin, että voisimme kaikessa rauhassa ja suuremmitta keskinäisittä väkivaltaisuuksitta kohdata jälleen tulevana pyhänä kirkonmenojen jälkeen ja neuvotella kuin sivistyneet ihmiset seurakunnassamme ilmenneistä epäsopuisuuksista koskien kirkon katon paikkaamista, tietullien keräämisen vastuuvuoroja ja Kunstlermannin vuohta, ettei sydäntalven julmimpana aikana tarvitsisi ketään laitattaa jalkapuuhun palelemaan. Kiitos. Oluttarjoilu.
 

6
Päivää, kansalaiset.

Pelin ajankohta lähestyy ja täten haluaisin huomauttaa käytännön asioista mahdollisimman lyhyesti ja ytimekkäästi. Täten.

A) Pelipaikka on siis Sanginjoen leirikeskus, jonne löytämisessä ei kenelläkään pitäisi olla suurempia ongelmia.

B) Pelimaksu on yhden päivän ajalta 10 € ja kahden ajalta 15 €
Paikalla voinee liittyä OIEI:n jäseneksi hintaan 5€. Jäsentymättömiä pelaajia rankaistaan samansuuruisella pelimaksun hinnanylennyksellä.
Pelimaksu kerätään alkubriiffin yhteydessä niiltä pelaajilta, jotka ovat siinä vaiheessa paikalla. Loput voivat saapuessaan maksaa half-gamessa Hotellin vastaanottoon. Valmistautukaa mielelään tasarahoin.

C) Pelissä on vallalla norules-mentaliteetti. Taistelu mallinnetaan järkevästi. Paikalle ei saa tuoda elukoita eikä päihteitä!

D) Yöpyjät ovat täten velvoitetut ottamaan mukaansa neutraalit lakanat. Hotelli ei tarjoa valitettavasti myöskään pyyhkeitä.

E) Off-Game-tilaa ei ole varsinaisesti olemassa ja kännykät sekä netti ovat toimintakyvyttömässä tilassa. Pelaajia suositellaan kuitenkin pitämään äänettömät puhelimensa mukanaan, ja soittamaan vaivihkaisesti respaan, mikäli ongelmia ilmenee. Sama pätee myös niihin tyyppeihin, jotka tipahtelevat paikalle illan, yön ja lauantain mittaan, ellei toisin ole erikseen sovittu.
Respan numero on: 045-8447891

F) Hahmoja tipahtelee vähitellen. Älkää huolestuko asiasta ennen, kuin torstaina 12. 7.

G) Mikäli teillä on syytä olettaa, ettei hahmonne kestä pelissa saapumisestaan tilaisuuden loppuun asti, ja haluatte suunnitella itsellenne varahahmon, ottakaa yhteyttä pelinjohtoon.

E)   Suositellut  saapumisajat ovat kaikkien osallistujien osalta tällä hetkellä seuraavat:
Perjantaina mahdollisimman aikaisin:
Pelinjohto – ja toimihenkilöstö:  Minä, Markku, Hanna P., Viivi, Raivo-Kemppainen & Jupson sekä Virva.

Virallinen briiffi:  19.00

Tila siirtyy fiktioon: 20.00
Osallistuminen vähitellen erittäin suositeltavaa niille, jotka kuuluvat Hotellin henkilökuntaan: Tella, Suska, Emmi & Niina,
sekä niille, joiden hahmot ovat olleet paikalla pidempään:
 Jori, Kukka, Riutta, Julius, Hanne, Ulla & Jarkko sekä Kari Holger ja Mikke

Muita, joiden toivomme saapuvan perjantai-illan aikana:
Kertta & Tero, Elisa & Natsku, Sauli & Johanna,  sekä Juuson ja Laura
Lauantaina vapaaseen tahtiin: Sami, Valtteri sekä Juhokalle & Anni
Sekä ihan milloin lystää: Lenski, Elmeri, Mape, Jenni.

20.00 Peli päättyy.
Kyllä, saatte mennä saunaan, mutta ensin on loppubriiffi.

F) Peliin voi vielä ilmottautua saapumaan pikaisesti tampaistulla lisähahmolla, mikäli joku sattuu kokemaan vakavaa mielihalua. Pyydämme tällaisen tapauksen ilmetessä ottamaan pikaisesti yhteyttä.

G) Majoitus tapahtuu lähes poikkeuksetta päärakennuksessa. Telttamajoitustakin on tarjolla, ja siihen saa ilmottautua.

-Pelinjohto

7
Kokoontumiset / Ei S-treffejä 30.4.2012
« : 26.04.2012, 16:15:45 ip »
Että ei ole meillä niitä, strefoja, vappuaattona. Älkää menkö Tuiran nuokkarille.

8
Fantasialiveroolipeli noin kahdellekymmenelle viidelle hengelle Villa Pukkilassa 20. – 21. 7.2012 Pelimaksu ilmoitetaan myöhemmin.

Saattoi olla se synkkä ja myrskyinen yö, jona autostasi loppui bensa tuntemattomalla seudulla ja kaukaisesta ikkunasta loistava lämmin valo rohkaisi sinua jättämään kulkuneuvon, jonka radion ainoalta kanavalta oli jo pitkään kuulunut uudestaan ja uudestaan sama viiskytlukulainen hitti.

Tai sitten tähdet katselivat kirkkaina ja mietteliäinä yli sinisen niityn kulkevaa polkua, joka houkutteli sinua syvemmälle ja syvemmälle metsän poukamankaltaisille aukioille, joilta sumu nousi kiemurtaen ja kuiskien hivelemään nilkkojasi ja kuiskuttelemaan korviisi.

Mahdollisesti myös näännyit punaiseen autiomaahan kuoleman kuuma hengitys niskassasi tai pakenit läpi raunioituneen lähiön, jonka ikkunoista katselivat kasvottoman epätoivon sivuhenkilöt. Ehkä, käytyäsi läpi hyllymetreittäin homeisia niteitä, onnistuit löytämään etsimäsi ja avaamaan kirjan sivulta 97 ja puoli. Tai sitten tulit tänne taksilla suoraan lentokentältä.
 
Mitäpä se minulle kuuluu.  Allekirjoitus tuohon ja tuohon. Aamupala tarjoillaan yhdeksästä yhteentoista. Lisäksi suosittelen perehtymään talon sääntöihin. Terve tuloa hotelli Status Quo’hon, mysteerien taloon.

SÄÄNNÖT
1. Kaikki tiet ja nimet ovat samanarvoisia.
2. Toisen asukkaan olemassaolon tuhoaminen on estetty Harmaan Veljeskunnan lain 3 säädöksellä 15.
3.  Aikamatkustaminen, ylenmääräinen metelöinti, muiden asiakkaiden henkilökohtaisen omaisuuden sekä luonnonlakien perustavanlaatuinen vääristely sekä henkilökunnan häiritseminen työssään lasketaan erinomaisen huonotapaiseksi.
4. Multiversumin kudoksen luonteesta johtuen hotelli ei ota vastuuta aika-avaruudessa mahdollisesti tapahtuvista  muutoksista. Mikäli yksityisomaisuuttanne on kadonnut ulottuvuuksien väliseen kuiluun, pyydämme ottamaan yhteyttä reseptioniin. Henkilökuntamme pyrkii ratkaisemaan ongelmat parhaan kykymme mukaan.
5. Tee tarjoillaan asiaankuuluvaan aikaan.
6. Hotellin ulkopuoliset ongelmat ovat asiakkaan omalla vastuulla.
7.  Pääjohtaja ei ota vastaan.  Ylemmälle taholle suunnatut valitukset voi jättää oheiseen laatikkoon.
 
Ilmoittautumiset suoraan pelinjohtajalle (Elina Väänänen) osoitteeseen elina.punakettu(ät)gmail.com Ilmoittautumisesta olisi hyvä käydä ilmi ainakin seuraavat asiat:

Nimi:
Sähköpostiosoite:
Puhelinnumero:
Rajoitteet ja estoisuudet ravinnon ja muun vastaavan suhteen:
Pelikokemus tai sen puute:
Muu huomionarvoisa tai aloitteellinen:

9
Tässä taas itte kukakin suhtautuu väsymyksellä ja tunteella, ja soppa sakenee ihan turhaan. Eipäs nyt kuitenkaan ruveta turmelemaan erinomaisen teoksen muistoa pikkuasioista mulkuttamalla, vaan keskittykäämme olennaiseen: Kylläpä muuten oli hienosti rakennettu peli, johon oli kunnia saada osallistua.

Voidaanko kaikki mennä nukkumaan? <3

10
Ompa kiva tämä. Yritettiin tottelevaisesti lähteä liikenteeseen heti kun meillä oli siihen ylemmän tahon lupa, mutta ajettiin vähän harhaan. Muita pelaajia ei erikseen kielletty saapumasta paikalle edellisenä iltana, vain meitä, vaikka pelaamamme hahmot olivat tuttuja lavastettavan tilan kanssa, ja meillä oli kyydissä maskivastaava, eli työryhmän jäsen. Koska tilanteen herättämät kysymykset eivät ole lasten kuultavaa, olen sivuuttanut aiheen käsittelemisen tähän mennessä täysin. Lopulta kun pääsimme perille, Hanna ei muuten ylipäätään päässyt heti maskeeraustöihin kun muu posse ei ollut vieläkään valmiina.

Mielestäni maskinakkia ja extempore-köksää olisi voitu kohdella muutenkin kohteliaammin. Itsekin olisin ollut vapaaehtoinen olemaan apuna muonituksen organisoimisessa vaikka jo ennen itse tapahtumaa, mikäli olisi annettu.

Ja sori nyt vaan hirveesti sitten, ettei inspannut jäädä paikalle sunnuntaihin, vaikka lupa siivota olisiki ollut. Kollektiiviamme väsytti.
Väsyttämisestä puheenollen: Mikäli hahmot olisivat tulleet aikaisemmin, päiväkirjojen, tutkimusmuistiinpanojen ja muun semmoisen laatiminen ei olisi jäänyt viimeiseen yöhön.


Muutoin peli oli erinomainen, hahmo dynaaminen, tehosteet käihiä, lavastusratkaisu luova ja tunnelma hieno. 

11
Muu toiminta / Larppaajakin tarvii lomaa!
« : 03.06.2010, 19:55:16 ip »
Mieki tuuuuun!!! <3

12
Siirretty hamaan tulevaisuuteen / SIIRTYY/PERUUNTUU
« : 01.06.2009, 17:16:02 ip »
Perhesyistä johtuen en kerkiäkään kirjoitushommiin.
Kiitän kaikkia ilmoittautuneita mielenkiinnosta ja toivon että voimme palata asiaan vaikka syksyllä ehkä.

13
Larppaaminen / Larppaaminen ja henkilökohtaiset rajoitteet.
« : 29.05.2009, 04:45:48 ap »
Hienoa että asia on otettu puheeksi. Rakentava keskustelu aiheesta on erittäin toivottavaa!

Itse olen pitänyt peliä rajoittavia tekijöitä lähes kaikissa tilanteissa seikkoina, jotka pelinjohdolle ilmoitettuina ja perusteltuina voidaan järjestäjätahon puolesta yrittää ottaa huomioon skenaarion puitteissa.
Tällöin mahdollistuu larppiharrastus sellaisellekin pelaajalle,  joka muuten olisi jostain henkilökohtaisesta syystä kykenemätön osallistumaan tapahtumaan. Koska yleisesti halutaan, tai ainakin minä haluan, joustaa mahdollisimman paljon, ei pikkuheikkouksien huomioonottaminen ole ollenkaan poissuljettua.

Silti lopulta asia on pelaajan vastuulla. Jos esimerkiksi nyt vaikka ahdistuu kamalasti piiritystilanteissa, kuten minä, ei kannata ilmoittautua peliin, jossa mokomaa on syytä olettaa tapahtuvaksi, ja jonka nimikin on joku "Märinää motissa II". Vaikka tämmöisessä tapauksessa kuinka pelinjohto tietäisi fobiastani, ei sen voida mitenkään olettaa heittävän koko visiotaan romukoppaan vain siksi, että paikalle on tulossa joku jonka ei oman etunsa vuoksi pitäisi olla siellä.

Sen sijaan voin mielestäni pyytää, että minulle kerrottaisiin etukäteen, että ota omat eväät tai pysy kotona, sillä visio vaatii viikonlopun sapuskaksi pelkkiä etikkakurkkuja ja minähän olen etikalle allerginen. Ihannetapauksessa ne antaisivat minulle muuta syömistä sitten, tai alennusta pelimaksuun, mutta periaatteessa pelinjohto on palveluntarjoaja ja pelaaja asiakas, eikä leffaankaan voi mennä suuttumaan että miksi tämä kehtaa olla splätteri vaikka veri oksettaa minua. Kannattaa katsoa traileri ensin ja päättää vasta sitten siitä että meneekö sinne jos yhtään epäilyttää.

Ja jos ei halua tunnustaa pelinjohdolle, että on semmoinen yksityisasia esimerkiksi vaikka, että on polvi soseena eikä voi juosta, niin ei se voi tietää sitä. Jos intimiteetti vaatii, että ei levittele asioitaan, niin sitten ei se muitten vika ole. Ajatustenlukijoita täällä ei valitettavasti olla. Tai tiedä sitten aina siitä valitettavasta.

Sitten kun käy niin, että ei ole tullut maininneeksi polvisoseestaan tai pimiänpelostaan, kun ei ole tullut moinen mieleen, niin onneksi "off-game" - sanapari on  keksitty ja tilanteesta pääsee pois, jos sitä kehtaa käyttää. Jos ei kehtaa sanoa että hyi pahhaa en voi syyä tämmöstä myrkkyä, kuolema tullee jos kosken tuohon, vaan vetelee sen kiltisti naamariin, niin    sitten se on omaa tyhmyyttä että on kamalaa.

Minusta meillä on ollut aika lempeä kulttuuri sen suhteen että jos on tullut hätä tai tauti, on saanut lohtua ja sairaalakyydin. Kyllähän se on tietenkin noloa valittaa, mutta kukapa ei joskus ja mitä se nyt haittaa.
Larppi jäljittelee elämää ja elämä on arvaamatonta. Voi vain yrittää valita paikkansa maailmassa semmoiseksi että siinä viihtyy.

Ja HC-pelien lisääntymisestä en kyllä tiiä. Onko näin? Minusta viimeaikoina on ollut aika vähän kauhupelejä ja fasismi-verihumppaa ainakin, mutta sitä en sitten tiiä että mistä se lopulta johtuu.

Ja lopuksi. Olkaa ihmiset toisillenne armeliaita, toivokaa parasta, pelätkää pahinta ja liittoutukaa sitä viimeeksimainittua vastaan. Moro se on!

14
Siirretty hamaan tulevaisuuteen / Käräjät SIIRTYY
« : 21.05.2009, 00:04:09 ap »
Käräjät 18. heinäkuuta

Tieto lähestyvästä kokouksesta arkkarikillalla lienee saavuttanut tähän mennessä kaikki asiaankuuluvat tahot, ja voimme vain toivoa että mahdollisimman moni sukulainen ja osakas jaksaa raahautua paikalle, sillä kaupunkimme asiat kuuluvat meille kaikille ja edellisestä tämäntyylisestä tilaisuudesta on jo kuukausia. Päivän pitäisi olla enteiltään myönteinen.

Talvipäivänseisauksen rituaalin osanottajamäärähän jäi valitettavan matalaksi, ja koko tapahtuma oli muutenkin fiasko ottaen huomioon kuinka vaikeaa oli peittää lehdistöltä ja ihmisten yleiseltä tietoisuudelta nuorison valitettava riehaantuminen virallisen ohjelman jälkeen. Toivonkin, että itsestään selvän yhteisömme olemassaolon salaamisen lisäksi keskittyisimme tämänkertaista tapahtumaa järjestäessämme myös mundaaniin turvallisuuteen ja säädyllisyyteen. Olenkin jo laittanut sähköpostia tilaisuutta emännöivälle neiti Vainiolle, joka pettämättömän tilannetajunsa lisäksi on väkevä vanhan metsätaian käyttäjä, ja oletettavasti pystyy pitämään tilanteen rauhallisena.

Olenko käsittänyt oikein olettaessani, että tärkeimmäksi lakijutuksi tulee todennäköisesti nousemaan Tuomas Vaattovaaran (vanhan Eskilin poika Iistä) thrallin Joonan tyrmistyttävä tappo, jota vanhan lain mukaan emme voi käsitellä murhana? Kerron sinulle luottamuksella että hallituksen kokouksessa useampikin taho osoitti närkästystään asiasta, varsinkin, kun poikien uusi levykin on vasta tulossa kauppoihin.

Väkeä on syytä muistuttaa, että käräjätilaisuudessa saa yhä käydä kauppaa tavaralla jota ei mainita luettelossa D. Yritämme myös raapia kokoon jonkinlaisia huveja, koska kukaan ei jaksa lähteä koko lauantaiksi puhumaan byrokratiaa, esimerkiksi musiikki ja tarinankerronta voisivat vetää mukavasti yleisöä myös tänä valitettavan maallistuneena aikana. Sauna on myös käytössämme, mutta haluaisin mielelläni pitää väen pukeissaan ja syyntakeisena ainakin kunnes virallinen osuus on hoidettu.  Neiti Vainio ehdotti muuten, että tilaisimme kiinalaista ja siten ratkaisisimme ikuisen väittelyn erityisruokavalioista. Jos se ei kelpaa niin ottakoot omat eväänsä. Verenjanoista vähemmistöämme en ala kestitä erikseen, sanokoon mitä sanovat.

Ai niin, miksi helvetissä turkulaiset ovat laittaneet vanhan rituaaliveitsensä huuto.nettiin myyntiin? Viitsisitkö mitenkään soittaa sinne ja kysyä, vaikkei se läänillemme virallisesti kuulukaan. Pitääkö se ostaa pois ettei se joudu ihmiskäsiin? Onko meillä budjettia tämmöiseen?

- Rosanna

______________________________________________

Paikka: Arkkitehtikilta, Oulu
Aika: 18.heinäkuuta 2009, 16.oo-24.oo
Pelimaksu: Jotakin kolmisentoista euron kieppeillä riippuen hallituksesta
Ikäraja: 18 (nihkeästi neuvoteltavissa)

Kyselyt ja ilmoittautumiset osoitteeseen elina[piste]punakettu[ät]gmail[piste]com

Ilmoittautuessa kopioidaan viestiin allaoleva, täytetään se omin sanoin ja laitetaan otsikkokenttään ’Ilmoittautuminen 18’

- Nimi
- Syntymävuosi
- Puhelinnumero
- Sähköpostiosoite
- Pelikokemus
- Hahmotoive, jonka henkeä tullaan kunnioittamaan.
- Mitä et halua pelata (tämä otetaan vakavasti).
- Mahdolliset erityistaidot joita suostuisit käyttämään pelissä.
- Allergiat, sairaudet, sosiaaliset vammat ja muu sellainen jota täällä päässä pitäisi tietää.

Ruokalistaa katsellaan sitten myöhemmin.
______________________
Soittaa saa : 044-2166345

15
Listalle nämä, vinkuu muinainen.
Tulossa ollaan.

Sivuja: [1] 2 3 ... 6