Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Joonas Oja

Sivuja: [1]
1
07.01 - 09.01. 2011. New Gaia - Taivaan Rajat


"Tumma hahmo lipuu IV luokan tähden editse keskellä synkintä avaruutta. Sen komeettojen ja asteroidien ruhjoma ja halkeillut pinta on vain varjo entisestään, kun se lähetettiin matkalleen useita vuosia sitten kansainväliseltä avaruusasemalta. 100 miljoona tonninen runko on taipunut sisään useista kohdista tähtien vetovoiman ja oman massansa vaikutuksesta. Valmistettuna marsilaisesta teräksestä, tuo massiivinen laite on ensimmäinen kokonaan Maan ulkopuolella valmistettu avaruusalus.

"Edellinen työvuoro herättää aina seuraavan ja aloittaa ennaltamäärätyt toimenpiteet."


Missä?: Haapavedellä, Liikuntahallissa

Millaista?: Low- Sci-Fi, sopivana sekoituksena pulmia, epätietoisuutta ja avaruusmatkailun tuomia haasteita ihmissuhteissa.

Monellekko? Kirjoitettuja hahmoja 26kpl. Tarjollla niin ihmissuhteisiin nojautuvia kuin tekemiseen ja koviin päätöksiin nojautuvia henkilöitä.

Paljoko? 10e

Yhteyshenkilöt
      • Joonas Oja (0400811640)
      • Joonas Nivala (0400283556)

     Kymysykset osoitteeseen Taivaanrajat@gmail.com

     http://vertigoiv.webs.com/

2
Menneet tapahtumat 2010 / Verierä. 23-25.4.2010
« : 12.02.2010, 23:51:38 ip »
"Kolme hahmoa hiihti kevyesti keväisen lumen kovalla pinnalla, pujotellen jääätyneestä suosta törröttävien käkkärämäntyjen välejä. Päivä oli jo laskemassa, kohta pitäisi tehdä laavu ja rako yöksi. Miesten vetämä ahkiokin painoi, retken anti oli ollut hyvä, näillä lihoilla selvittäisiin Hämeen ankaran talven viimeisistä koitoksista.
Suon ja metsän rajalla kohosi suuri tuulenkaato, kallelleen viereisiä honkia vasten jäänyt kuusipuu. Siihen saisi nopeasti hyvän tuulensuojan aikaan..
-Oi! Siellä on jo maja pystyssä! huusi etummaisena hiihtävä nuori mies, melkeinpä poika vielä.
-Nuotion savua ei näy.. mutisi taaempana ahkiovuorossa oleva vanhempi mies huurtuneeseen partaansa.
Hiihtäjät eivät enää virkkoneet mitään, ainoaksi ääneksi jäi hangen narske leveiden suksien alla, kunnes he tulivat tyhjän yösijan luokse. Pienistä puista oli eränkävijä tehnyt yksinkertaisen majapaikan, mutta valkeaa paikalla ei ollut pidetty pitkään aikaan; puoliksi palanutta puuta pilkisti lumen alta. Varovaiset kulkijat vilkuilivat metsään, näkemättä muuta kuin jäätyneen lumen painamia raskaita, naavaisia oksia. Nuorimmainen askelsi nopeimpana kauemmas, variksen rääkkyessä tulijoille latvoista.
-Täällä! Tulkaa tänne!
Siellä, hetken päässä laavulta lumipeitteeseen osin uponneena makasi mahallaan tumma hahmo. Turkiksiin ja villaviittaan pukeutuneen miehen selästä sojotti ylös nuolia enemmän kuin vastasyntyneellä on sormia molemmissa käsissään.
Vanhemmat miehet kävelivät vainajan luokse ja käänsivät hänen kasvonsa esiin. Yöpakkasten kovettamaa parrakasta päätä eivät olleet korpit tai sudet järsineet.
-Se on Kauko, minun veljeni ja sinun setäsi.. kuuraparta sanoi hetken päästä pojalle kylmin silmin. -Rannikon musta kokko nämä lennätti! toinen vanhempi mies ärähti surmannuoli kädessään, ja katkaisi sen jalkaansa vasten.

Pojan silmät kaventuivat. Rukkasen peittämä käsi puristi käsivarren mittaisen puukon kahvaa.''Verierä on kansainvaellus- ja merovinkiajan (500-600lv) Suomeen sijoittuva pehmomiekkailutapahtuma, miespolvien mittaisen suku-ja päällikkökuntien välisen vihanpidon ja vallantavoittelun eskaloitumisesta sodaksi. Kalantin, Suomen ja Hämeen suuret isännät yhtälailla pitävät sisämaan rikkaita riistamaita omina erinään, ja sinne moni varomaton metsästäjä retkillään jääkin. Korvissa on turvallista liikkua enää joukolla, ja mukana kannetaan muitakin kuin metsästysaseita...

Verierässä neljä sukukuntaa ottaa toisistaan mittaa viikonlopun aikana pehmoasein, hikeä ja vaivaa säästämättä. Taistelujen lisäksi tapahtumaan kuuluu kaikenlaista iltaohjelmaa, kuten angonheittoa, pukukilpailu sekä siltatyöntöä (Sillalla!). Saunaa unohtamatta.

Tapahtuma järjestetään Nivalassa, Pohjanmaalla 23.-25.4.2010. Paikkana toimivat Pyssyhovin (kts. Nivalan kaupungin sivuilta osoite ja taktiset mitat) ympäröivät metsiköt ja mäet. Alueella on hyvät välittömästi skenaarioalueiden vieressä sijaitsevat majoitusmahdollisuudet, sisätilaa hengailuun, saunaa, teltoille kenttää, liesikatos ja muita ulkotiloja. Parkkipaikka on aivan vieressä; Nivalaan pääsee myös junalla. Järjestettyä ruokailua ei ole, osallistujat pääsevät laittamaan omat leiriruokansa.

Tapahtumassa on pukupakko, eli osallistujien edellytetään pukeutuvan ajan tyylin tapaisesti. Katso lisää kohdista Säännöt ja Pukeutuminen. Sivustolta löytyy ilmoittautumislomake Verierää varten. Ilmoittautuminen on sitova, joten ottakaa se huomioon. Ilmoittautuessasi tapahtumaan, sinulle lähetetään sähköpostitse maksuohjeet. Ilmoittautuminen tapahtuu yksittäin, joten ihmiset ilmoittautuvat tapahtumaan henkilökohtaisesti.

http://www.veriera.kotisivukone.com/lomake.html?id=2
Tapahtuman kotisivut, jossa puvustuksesta ja tapahtumasta lisää asiaa.


Järjestäni: Joonas Nivala, Joonas Oja, Pyry Veteli, Sipi Myllynen

Järjestäjiin saa yhteyden seuraavasta osoitteesta:
jarjestajat.veriera@gmail.com

http://forum.sotahuuto.fi/viewforum.php?f=128

Sotahuudon foorumille tullaan enimmäkseen päivittelemään tietoja tapahtuman etenemisestä.

PS:Tällä hetkellä etsimme nakkityöläisiä mukaan projektiin, joten otappa yhteyttä seuraavaan osoitteeseen..

Mekol1@hotmail.com

3
Nivalassa. Pyssyhovin kartano. 12.9.09

Pieni majatalo Oftin ja Todin välisellä tiellä jatkaa normaalia eloaan, ympärillä riehuvista kahakoista, nälänhädistä, taudeista ja henkilökohtaisista vastoinkäymisistä huolimatta. Huhutaan, että jokin aika sitten isäntä oli suuttuneen näköisenä marssinut majatalosta ulos, ottanut hevosen ja lähtenyt. Sen koommin ei ole miestä talossa näkynyt, jos ei toheloivaa renkipoikaa lasketa. Tavallaanhan isännän lähtö näkyy majatalon tasossa, sillä mainiota Dunklen paloviina ei osannut kukaan muu kuin itse isäntä keittää. No, sima sentään on entisellään, ja hyvin on majataloa johdettu naisvallallakin, monien kylän miesten kauhuksi. Riittääpähän lähikylien juorumyllyille jauhamisen aihetta. On alkanut olla kahakointia yhteiskuntaluokkien keskenkin. Porvarit, joita ennen pidettiin enemmän tai vähemmän pyrkyreinä, ovat pikkuhiljaa alkaneet nousta varallisuudessaan aatelisten tasolle ja janoamaan myös valtaa.


Syksyn sateessa on enemmän tai vähemmän suoraa jatkumoa 2008 keväänä pelatulle Kuolleen Kukon Majatalo: Kevään korvalla -pelille. Paikkana toimii taas sama Pyssyhovin kartano kaikkine mukavuuksineen. Tällä kertaa pelaajat luovat hahmonsa ja mahdolliset ryhmänsä itse. Tarkemmat ohjeet löytyvät pelin kotisivuilta.

Peli sijoittuu Ville Vuorelan ja Petri Hiltusen luomaan Praedor-roolipelin maailmaan. Praedorin maailma on high fantasiaa ja Jaconia ottaa runsaasti vaikutteita keskiaikaisesta Euroopasta höystettynä ripauksella taikuutta ja hyppysellisellä muutakin yliluonnollisuutta. Pelaajien toivotaan tutustuvan kotisivuilla olevaan materiaaliin.

Konfliktit mallinnetaan lateksiaseilla omien taitojen mukaan. Nyrkkitappelut sovitaan etukäteen ja näytellään. Lisää säännöistä kotisivuilla

Pelaajia otetaan maksimissaan joustavasti 30-50. Pelimaksu tulee olemaan jotain 5-10e väliltä´.

Pelin kotisivut:http://kuollutkukko.webs.com/index.htm

PJ: Joonas Oja ( 0400811640)  kuollutkuukkeli@gmail.com

4
Mitä,Missä? Aivan Larppi, Nivalassa(voitteko uskoa) . Oulusta 160km etelään Haapaveden vieressä. Paikalle pääsee helposti junalla. Kuljetus keskustasta mahdollinen

Millloin? 24-25.5. Pelin alkamisesta ei vielä tietoa, mutta useamman tunnin se varmasti vie, voi mennä myöhään yöhönkin.
Kuinka monta? Joustava 25.

Millainen? Praedor roolipelin maailman sijoittuva peli. Ihmiset voivat tutustua tähän googlettamalla tai lukaisemalla Petri Hiltusen sarjakuvia.
http://www.burgergames.com/Praedor/. Tuolta voi jokainen käydä kurkistelemassa mitä hienolle suomalaiselle roolipelille kuuluu. Tietoa löytyy myös maailmasta.

Praedorin maailma on alhaista fantasiaa, höystettynä hyppysellisellä taikuutta ja ripauksella alkemiaa. Mukaan on sekoitettu tuhti annos juoppoja, Borvarian seikkailijoita Praedoreja, kieroja aatelisherroja, lipeviä varkaita, ylväitä ritareita, pihiä kauppiaita, ryöväreitä ja huijareita. Maailman voi katsoa muuten olevan lähellä keskiaikaa.

Pelin tapahtumapaikkana on majatalo, mikä sijaitsee parhaalla paikalla jos suuntana on eteläisempi Tod tai pohjoisempi Oft.

Kevät on tullut Jaconiaan ja luonto herää taas eloon. Pohjoisesta saapuu kauppiaita etelään vaihtamaan ja ostamaan. Keväällä pohjoisen vilja, metallit, taide-esineet, alkemia tuotteet vaihtuvat etelän harvinaisiin turkiksiin, mausteisiin, yrtteihin ja orjiin. Uusia avioliittoja solmitaan, sukuja yhdistetään ja vanhat kaunat joko kuopataan tai kaivetaan ylös.

Todin ja Oftin kauppasuvut aloittavat kevään korvalla taas tutun kädenväännön, kenellä on oikeus verottaa pohjoisen kauppiaita. Tavaksi on tullut päättää näin tärkeä asiat jossain läheisessä majatalossa, nyt arvonassa kävi tuuri Kuolleen Kukon väellä. Talon väki pistää parastaan kun eteläisen Jaconian kauppapohatat saapuvat neuvottelemaan kauppareiteistä.

Majatalo kerää myös muuta väkeä. Pienemmät kauppiaat kiertävät lännestä, vaarantaen näin itsensä, mutta välttäen korkeat tullit. Etelästä saapuu Praedoreja matkoiltaan, tuomisinaan Kirotun Maan haluttuja tavaroita: kultaa, hopeaa, taide-esineitä, reseptejä, taikaesineitä ja kaikkea mitä ylhäinen aatelisto hamuaa.

Loma on Praedoreille kuitenkin lyhyt, kun rahat on tuhlattu naisiin tai viinaan aletaan jo suunittelemaan uutta retkeä - jos tarve vaatii. Matkaan lähdetään usein syksyn korvalla ja tullaan takaisin ennen ensilunta. Joku saattaa jättätyä pois porukasta ja uusia jäseniä retkikuntaan haetaan. Majatalosta jos jostain luulisi sellaisia löytyvän.

Praedoriksi ryhtyminen on monelle viimeinen ja samalla ainoa keino paeta velkoja, vihamiehiä tai sukua, tiedetäämpä naistenkin kadonneen yöhön, paeten näin järjestettyjä avioliittoja. Toiset etsivät kunniaa, toiset rahaa, toiset molempia. Hengen lähtö on Borvariassa aina lähellä, sillä pedot ja hirviöt eivät välitä oletko ylhäinen aatelinen vai tienaatko leipäsi sillä maailman vanhimalla. Nyt on kuitenkin Praedoreilla hetki aikaa hengähtää. Myydään tavarat, katsotaan tilannetta ja sitten päätetään mitä tehdään....

Kevään korvalla kaikki heräävät. Rosvot ja ryövärit ovat alati liikeessä, tietäen rikkaat pohjoisesta saapuvat kauppiaat. Metsäläisetkään eivät pidä maittensa lävitse kulkevista porvareista, vaan yhä usemmin karavaanista tulee takaisin pahasti hakattuja ja ryövätty epämääräinen sakki.

Pikkuruhtinaiden sodat työllistävät palkkasotureita ja läänien ritareita. Sotaherrat saattavat apureineen kierrellä lähialueiden kyliä palkaten, tai pakkovärväten kylän miesväestöä.

Kaiken tämän huuman keskellä yrittää Kuolleen Kukon majatalon väki selvitä. Isäntä huutaa piioilleen ja emäntä yrittää saada selville tyttönsä puuhailua. Renki tuntuu vain nukkuvan. Viina virtaa ja usein ratkaisu löytyy puukosta, tai järeämmästä.
[/i][/i]

Mitä lysti maksaa? nyt puhutaan alle 8e pelimaksusta
Mitä sillä saa? Hahmon, majoituksen, saunan,ingame ruuan, hyvän seuran ja after gamet. Paikalla voi siis yöpyä. Lähtö sunnuntaina siivouksen jälkeen.

Pelipaikkana toimii Pyssyhovi, johon voi majoittaa 30 henkeä (enemmänkin). Paikalla on kaksi saunaa, muutamia sänkyjä, peseytymistilat, takka ja keittiö. Pelipaikka sijaitsee 15km keskusta... Ajo-ohjeet tulevat ilmottautuneille myöhemmin, varmasti saadaan kaikki paikalle yhteiskyydityksellä viimeistään.

Konfliktimallinnus tapahtuu lateksiasein (näyttävyyden vuoksi). Nyrkkitappelut käydään kännipäissään hidastetusti, isompi ja ilkeämpi voittakoon.

Pelin järjestää Nivalan Larp-sakki, joista muutama voi oululaisille ollakkin tuttu. Joonas Oja(se toinen) yhdessä Joonas Nivalan kanssa on pääpiruna, apurina toimii sellaisia henkilöitä kuin Haapala Anna, Riuttanen Ville, Suorsa Jaana.

Joonaksen saa kiinni helpoiten numerosta 0400811640
tai messengeristä Mekol1@hotmail.com
Ilmottautumiset ja kysymykset osoitteeseen  Kuollutkukko@gmail.com

Mainitse seuraavat asiat. Ja vastaa mahdollisiin kysymyksiin


Nimi:
Asuinpaikka:
Ikä:
Linkki kuvaan (jos vain mahdollista)
Kokemus:
Sähköposti:
Millä olet ajatellut saapuvasi?

Tunnetko entuudestaan jotain Praedorin maailmasta?

Millaisella hahmolla toivot pelaavasi?

Voitko pelata majatalon väkeä? piikaa, renkiä, isäntää tai muuta väkeä.

Omistatko lateksiaseita, voitko lainata niitä kanssapelaajalle?

Valitse: mieti myös miten pystyt itsesi proppaamaan. Voit myös vastava pidemästikkin jos tahdot.


tavis vai herra?
juntti vai sivistynyt?
viina vai raittius? (pelillisesti)
hiljaa nurkassa vai pölötys?
vitsi vai murahdus?
riita vai rauha?
kaikki peliin vai varman päälle?
juonittelu vai rehellisyys?
oikean hetken odottaminen vai suoraan asiaan?
rakkaus vai jurous?
ilveilevä vai suorasanainen?nuori, aikuinen, vanhus, jotain jonkun väliltä?
miekka,magia vai alkekemia, vai eikö mikään?
kolkkaus, tikari vai myrkky, vai eikö mikään?
normaalit vaatteet, haarniska vai matkavarustus, vai jotain vähän kaikista?
seikkailija, normaali kansalainen, "parempaa väkeä"?

Osaatko improvisoida? esim kertoa tarinan tuosta noin vain?
Osaatko soittaa jotain soitinta? Voitko soittaa sitä paikalla?


Omistatko rekvisiittaa mitä voisit tuoda mukanasi (taljoja, nahkoja, tavaroita)?

Mainitse tässä kaikki muu mahdollinen minkä unohdin. (kasvisruoka, allergiat, astma, oletko ensiaputaitoinen?)


Ja ilmoituksia satelemaan...

Hahmojen tuotanto alkaa heti kun yo-kirjoitukset menevät ohi.[/b]

Sivuja: [1]