Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tikki

Sivuja: [1] 2
1
Natasha Erkkilä aka Osma pyysi laittamaan kuvalinkkinsä tänne http://s699.photobucket.com/albums/vv356/Natsku/Hurmiska/Ikihamara/

Kiitos vain pelistä kaikille! En jaksa nyt kirjotella enempää, koska maailma kaatuu niskaan -.-

Emmi aka Kauri <3

2
Vaikka peliä edeltävällä viikolla epätoivo oli huipussaan ja elin kaikin puolin jaksamisen rajoilla, olen silti erittäin tyytyväinen siitä että pääsin ja ylipäätään lähdin peliin mukaan.

Kannatti hajottaa pää torstaiyönä proppien kanssa, kannatti lukea hahmolistat läpi sata kertaa ja vielä autossa silmät ristissä kertailla (vaikka unohdinkin kaikki), kannatti tehdä se roadtrip Ranuan kautta ja käydä Pudasjärvellä marketissa, vaikka se kovasti itseä hirvittikin. Kannatti syödä se lösö ja täpistä loppumatka, kannatti propata parkkipaikalla ja astua peliin ilman tunteja kestävää pregamea ja ryhmäbriiffiä, vailla käsitystä yhtään mistään.

Vaikka tuntuukin etten toteuttanut hahmoani niin hyvin kuin olisin voinut, oli peli silti joka kohdasta upea ja mahtava kokemus rituaaleineen ja lokoiluhetkineen. Komppaan Juksua tässä, ei Haudan heimon keskellä elely ja oleilu tuntunut peliltä, se oli puhdasta tosielämää, pala historiaa, joka heräsi henkiin. Arkeen palaaminen ei ole aikoihin tuntunut niin haikealta kuin mitä se oli lauantai-iltana.

Kiitos kaikille tästä elämyksestä. Rakastuin uudelleen tähän harrastukseen ja teihin kaikkiin.

3
Larppaaminen / Larppaaminen ja henkilökohtaiset rajoitteet.
« : 29.05.2009, 13:50:20 ip »
Jotta jok'ikinen peli sopisi jok'ikiselle peliin ilmoittautuneelle, pitäisi jok'ikinen peli kirjoittaa uudestaan. Pahoittelen, mutta näin se on.

Pelinjärjestäjä ottaa tietoisen riskin päättäessään pitää tietynlaisen pelin. Pelissä voi olla millaisia tahansa elementtejä, joista joku voi ottaa itseensä. Asiat selviävät, kun niistä puhutaan avoimesti.

Pelinjohtaja ei voi ennalta tietää kuka on allerginen herneille ja kuka ahdistuu päivänkakkaroista, jos niistä ei erikseen kerrota. Pelinjohtajalle saa ja pitää vääntää omat allergiat ja ahdistuksenaiheuttajat rautalangasta, jotta epämiellyttäviä tilanteita voidaan välttää. Mikäli pelinjohtaja kokee ettei moinen ole mahdollista, on häneltä suotavaa ilmoittaa se pelaajalle, joka viime kädessä itse päättää osallistuuko tapahtumaan vai ei.

Omasta mielestäni pelinjohtaja ei ole itse vastuussa täysi-ikäisestä pelaajasta, koska voitaneen olettaa hänen oma arviointikykynsä riittävän määrittelemään, millaiset tilanteet hän kokee ahdistaviksi. Mikäli asian laita ei kuitenkaan ole näin, en voisi suositella tätä harrastusta hänelle (en myöskään suosittelisi jalkapallonpeluuta polvivammaiselle).

Larppaamisen tärkein ohjesääntö on erottaa pelimaailma ja todellinen maailma toisistaan. Joka pelin alussa painotetaan, että pelaaja voi missä tilanteessa tahansa lyödä pelin poikki itsensä kohdalta ja sanoa, että nyt on liikaa. Hyvien tapojen mukaista olisi tehdä se niin ettei muiden peli siitä kärsi, mutta aina se ei ole mahdollista (esim. tilanteissa, joissa tarvitaan lääkärin apua). Mikäli pelaaja ei tätä tee vaan jatkaa peliä "koska niin hahmo tekisi", se on pelaajasta itsestään kiinni.

Mikäli ahdistavia tilanteita pääsee tapahtumaan, on mielestäni tärkeää purkaa tilanne heti kun se on mahdollista, esimerkiksi debriiffissä. Jos asiasta ei haluta puhua, se voi jäädä kaivelemaan ja aiheuttaa tulevaisuudessa vielä isompaa ahdistuneisuutta. Puhumalla voidaan myös välttää vastaavanlaiset tilanteet tulevaisuudessa.

Puhukaa, puhukaa ja puhukaa. Niin kuin Eve mainitsikin, harva meistä on todellinen ajatustenlukija.

4
Varasto / Löytötavarat Streffeillä
« : 09.02.2009, 19:24:02 ip »
Sen siitä saa kun aivot kulkee mukana turvakaukalossa.

Eli, säärystimet, iso pipo, nahkahanskat ja akkain saappaat ovat kaikki minun. Ne voi laittaa talteen tahi antaa jollekulle joka on seukkina menossa Rovaniemelle päin, koska maaliskuusta alkaen minut löytää jälleen sieltä. Mikäli jostain löytyy ruskea surcotte, hyvin simppeli ja perseelleen ommeltu, se on minun myös.

On muuten jo ainakin toinen kerta kun noista hanskoista ilmoitetaan täällä :D Ja ne taisi viimeksikin unohtua Sanginjoelle KFT:n jälkeen...

5
Muu toiminta / Minkälainen kattojärjestö larppaajille?
« : 07.12.2007, 05:13:44 ap »
En tiedä kuinka fiksua tekstiä saan aikaan tähän aikaan vuorokaudesta, mutta haluan sanoa jotain ennen kuin unohdan kaiken.

Itseäni on jo vuosia ärsyttänyt se, kuinka SuoLi tuntuu toimivan vain pääkaupunkiseudun tai isompien kaupunkien (Turku, Tampere) hyväksi/kanssa. En osaa sanoa edes milloin viimeksi SuoLin hallituksessa on ollut joku edustaja täältä pohjoisemmasta, tosin muistelisin että joku oululainen siellä muinoin hääräsi.
Täällä pohjoisemmassakin on potentiaalisia aloittelevia larppaajayhdistyksiä, jotka kovasti haluaisivat saada itseään esille ja muun Suomen tietoisuuteen. Esimerkiksi Rolli haki toukokuussa SuoLilta sitä kuuluisaa tukea rekisteröidäkseen yhdistyksensä. Kekkosen Tiia vastasi kertoen, että on välittänyt viestin eteenpäin, jotta SuoLi ottaisi asian esiin seuraavassa kokouksessaan. En ole varma, tuliko asiaan vastausta koskaan, omiin korviini ei ole mitään kuulunut. Onneksi syy tähänkin selvisi, tosin vasta nyt; SuoLi todellakin on solmussa.Tiedotukset ja kaikki mättää.

Lukiessani viestiketjua sain selville, että SuoLin ensi vuoden hallitukseen pyrkijät asuvat kaikki verrattain lähellä Helsinkiä, joten heille kulkeminen kokouksiin ei koituisi ongelmaksi. No, loppujen lopuksi uutta hallitusta ei mielenkiinnosta huolimatta muodostunutkaan, joten se siitä. Ihmetyttää vain hieman, onko täällä päässä Suomea ihmiset niin ärsyyntyneitä hallitustoimintaan, loppuuko kiinnostus vai oliko pitkä välimatka pk-seudulle syitä, miksei täältä päästä kukaan pyrkinyt tulevaan hallitukseen. Tosin, myönnettäköön, en itsekään olisi lukenut koko viestiketjua ja kiinnostunut aiheesta, jos siitä ei olisi ollut uutisoitu larp.fi:n etusivulla.

Suomen larp-yhdistykset tarvitsevat mielestäni kattojärjestön, jonka avulla voidaan luoda uusia kontakteja muihin paikallisyhdistyksiin ja karsia pois epäluuloja, jotka haittaavat omaa harrastustoimintaa ympäri maan. Itsestäni on jo vuosia tuntunut siltä, että mitä etelämmäs mennään, sitä sisäsiittoisimpia yhdistykset ja yksittäiset pelinjärjestäjät ovat. Haluan, että nämä näkemykset todistetaan vääriksi. Toivoisin, että larppaamista voisi todellakin sanoa kaikille avoimeksi harrastukseksi ja että me larppaajat hyväksymme myös uudet ihmiset mukaan toimintaan. Toivoisin myös, ettei kattojärjestö väheksyisi muita ryhmiä toisten ohella, vaan kaikilla olisi samanlaiset oikeudet ja edut yhdistyksen jäseninä.

Pidän Oiein tavasta toimia yhdistyksenä. Mielestäni yhdistys on parhaimmillaan silloin, kun se oikeasti on jäseniään varten. Yhdistyksen on  tuettava toimintaa ja mielestäni myös oltava mukana luomassa sitä. Olen iloinen siitä, että Oiei on saanut aikaan larppaamiseen liittyvää oheistoimintaa mm. S-treffien, tanssiharjoitusten yms. muodossa. Ennenkaikkea jäsenet pitävät ihmisläheisestä yhdistystoiminnasta, josta Oiei on varsin hieno esimerkki. Moni saisi ottaa tästä mallia.

Olisiko siinä mitään itua, että me pohjoisen päkistelijät syventäisimme yhteistyötämme ja kenties joskus tulevaisuudessa lähettäisimme yhdessä valitsemamme henkilön edustamaan(ainakin) sekä Rollia että Oieitä?

---Allekirjoittanut on Oiein jäsen, sydämeltään yhä rovaniemeläinen ja myöskin erittäin pahoillaan väsyneestä tekstistä---

6
Varasto / Löytötavarat Streffeillä
« : 09.11.2007, 08:59:23 ap »
Voi repeämä maankuoressa! Voisin joskus lukea kunnolla näitä viestejä.

FP:stä löytynyt mustavalkoinen hame, koko 42, on minun. Olenkin hakenut sitä vaikka ja mistä.

Jos siellä kaapissa on vielä mustat nahkakäsineet, joissa on pienet rusettiomisteet ranteissa, ne ovat myös minun. Kamat voi toimittaa minulle, öh, johonkin peliin. Tärkeintä on että ovat tallessa.

7
Valitettavasti tämäkin on mitä todennäköisimmin töissä :( Harmin käpy.

8
Varasto / Löytötavarat Streffeillä
« : 01.11.2007, 15:26:09 ip »
Se "virkattu" pipo on minun. Voisiko joku ottaa sen mukaan tullessaan KK:n?

9
Hei arvon foorumilaiset!

Mikäli joku miespuolinen henkilö olisi valmis tulemaan peliin näinkin lyhyellä varoitusajalla, ottakoon hän heti välittömästi pelinjohtoon yhteyttä osoitteeseen keskiyonkerho@gmail.com. Ainakin yksi mieshahmo olisi auki, mahdollisesti kaksikin.

10
Mie mahdollisesti tartten Oulun rautatieasemalta kyydin pelipaikalle, mutta sovitaan siitä sitten myöhemmin.

11
Varasto / Löytötavarat Streffeillä
« : 01.09.2007, 22:31:59 ip »
Ai niin, se Jupiter-lätsä tribaleilla on minun. Pistäkää samaan kassiin muiden roinien kanssa ja tuokaa joku plx ne MacNolteen :)

12
Jaa Koppanaan? Enpä ole ollut siellä kuin kerran, Marsin Sodan toisessa osassa. Silloinkin pelotti melkein koko ajan, vaikkei kyseessä ollutkaan kauhupeli :D

Tungen paikalle jos vain pääsen.

13
PELI TÄYNNÄ!

Varasijoille mahtunee vielä. Älkää vaipuko epätoivoon :)

14
Varasto / Löytötavarat Streffeillä
« : 20.08.2007, 16:33:37 ip »
Proffs original wax styling (Pinkki purkki), minun
Violetti toppi, koko 42, minun
Likaisen valkea EUCERIN-pussukka, sisällä koruja, pinnejä, kuitteja rovaniemeltä, minun (likaisuus johtuu reissaamisesta ;))
Kukallinen meikkipussukka, sisällä grimasia, huulipunaa jne..., minun

En usko pääseväni s-treffeille, ottakaa joku ne talteen ja tuokaa vaikka MacNolteen jos en sitä ennen pääse niitä Oulusta hakemaan. Tai laittakaa jonkun matkaan Aivomyrskyssä. Tai jotain.

Älkää kuiten hukatko mitään.

Ai niin, kiitos pelistä pelinjohdolle ja pelaajille. Suska, olit ihku vaimoke <3

15
No-life / Amerikoissa viela
« : 05.08.2007, 05:13:12 ap »
Voimia Lauri! On äärettömän kurjaa mäihää tai mitälie että tuollaista pääsee tapahtumaan. Pidetään peukkuja että kaikki kääntyy parhain päin ja vältyt ainakin siltä vankilatuomiolta.

Aika sanonko mistä.

Sivuja: [1] 2