Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - eve

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
Larppaaminen / NPC- pelaaminen
« : 11.01.2010, 11:09:02 ap »
Mulla on aika paljonkin kokemusta NPC-hahmojen pelaamisesta. Yleensä tilanne on ollut sellainen, että peliin on haluttu rakentaa jokin tietty jännite tai tilanne, jonka onnistumisesta ei ole ollut takeita muuten (varsinaisten hahmojen vuoksi). Tuolloin on sitten heitetty kehiin NPC-pelaaja.

Pelikokemus on väistämättä varsin erilainen kuin tavallisen hahmon pelaajalla, sillä NPC-pelaaja usein saa taustatietoa pelin toivotusta kulusta enemmän kuin hahmopelaajat. Joskus NPC:n pelaaminen voi olla jopa mielenkiintoisempaa kuin varsinaisen hahmon, joskus taas ei.

NPC-hahmoa tai hahmoja pelaamalla saattaa päästä ns. syvemmälle peliin, tai saattaa päästä pelaamaan useampaa hahmoa saman pelin aikana. Ymmärrän mainiosti NPC:iden käytön, ja joissakin peleissä melkein mieluummin pelaan NPC:na.

/e

2
Kokoontumiset / Toimintaa S-treffeillä
« : 27.08.2009, 18:17:38 ip »
Eli vielä toinen muistutus samasta aiheesta, kirpparit ens maanantaina 31.8. S-treffeillä! Tule ja shoppaa itsesi kipeäksi! Tarjolla mm. saappaita, takkeja ja jopa turkki!

/eve

3
Kokoontumiset / Kirpparia s-treffeillä
« : 10.08.2009, 08:00:58 ap »
Elokuun viimeisenä maanantaina 31.8. tuon hirveän läjän roinaa (kampetta, sälää, proppeja, propahtavia asioita, kirjoja, levyjä jne jne), jotka kaikki ovat kaupan. Ottaos raha mukaan, pienemmilläkin pätäköillä irtoaa!

Jos joku toinen tahtoo myöskin kamppeestaan eroon, tuokoon mukanansa. Pidetään siis markkinat! Tässä oiva tilaisuus eläytyä tinkaamisen ja myymisen maailmaan. Oikeasti.

/eve

4
Mahtavaa Jarkko & tiimi! Mahtavaa, pelaajat! Kytyinen konkari kiittää ja kumartaa, jos vuodessa saa aikaiseksi yhteen peliin lähteä, niin on enemmän kuin mellevä onnenpotku, että se sattui olemaan tällainen.
Kiitos myös Matti, sun kanssa oli sekä helppoa että erittäin miellyttävää pelata. Sorry kastuneista liivinliepeistä ;)

Mun usko larppaamiseen ei olekaan nitistetty! Kiljaardisti kiitoksia!

/eve

5
Hei, viitaten tuohon talja-asiaan: mulla on yksi hirvenvasan talja, kokoa noin 170 cm x 150 cm. Kiinnostaisiko OIEIta ostaa se pois?

Toinen kysymys arvon hallitukselle olis se, että voisko jonakin s-treffinä järjestää kirpparityyppisen myyntitilaisuuden? Oon liukenemassa maasta, ja mulla on varsin mellevä määrä erinäisiä proppeja ja propahtavia asioita. Samalla tulis muillekin mahdollisuus vaihtaa, myydä ja ostaa (itselleen) uusia kamppeita.

/eve

6
Larppaaminen / Larppaaminen ja henkilökohtaiset rajoitteet.
« : 29.05.2009, 16:02:55 ip »
Vielä yks pointti mikä juolahti Tikin puheenvuorosta mieleen: täysi-ikäisyys ja oletettu vastuu itsestä. Siksikin on olemassa ikärajallisia pelejä, että pelin sisältö saattaa olla turhan rankka tai "HC", jolloin täytyy voida olettaa, että pelaajat tietävät, mihin ovat tulossa. Alaikäiset ikävä kyllä eivät ole laillisesti itsestään vastuussa, vaan heidän huoltajansa. Fakta vaan tuppaa useinkin olemaan se, etteivät ko. huoltajat välttämättä tiedä, millaiseen peliin jälkikasvunsa on menossa, eivätkä siis useinkaan voi käyttää veto-oikeuttaan. Tuolloin periaatteessa pelinjohto on vastuullinen taho, ja jos alaikäiselle sattuu jotain, mitä vaan (fyysistä, henkistä tai siltä väliltä), niin pelinjohto on se, jota syyttävä sormi osoittaa.

Toisin sanottuna, täysi-ikäinen pelaaja on siinä mielessä "huolettomampi" että täysi-ikäisen pelaajan voi useimmiten uskoa kantavan vastuun itsestään, ja toisaalta tuntevan omat rajansa. Poikkeuksia on molempiin suuntiin, jotkut kypsyvät varhemmin ja toiset myöhemmin. Sitäkin silmällä pitäen larppaaminen on hyvä harrastus, että usein joutuu nokikkain oman itsensä kanssa ikään katsomatta - joutuu pohtimaan myös sitä omaa sietokykyä ja omia rajoja.

Debriiffin tärkeyttä ei voi painottaa liikaa, varsinkin ns. rankoissa peleissä. Sen ei tarvitse välttämättä olla koko ryhmän yhteinen, vaan vähemmälläkin pärjää. Joka tapauksessa rankat kokemukset on hyvä jossain porukassa purkaa, mitä periaatetta OIEIssa on mun nähdäkseni varsin kiitettävästi harrastettukin.

Ja niin. Puhua pitää, mieluiten tietysti naamatusten (tekstinä usein viesti vääristyy, värittyy ja saa omituisia konnotaatioita, ja on turhan helppoa takertua lillukanvarsiin). Ja joskus on varsin terveellistä puhua vaikka kaksin tai kolminkin, vaikka se olisi kuinka vaikeaa. Sekin on yksi niistä taidoista, joita tarvitaan paitsi kaikissa harrastuksissa, myös ns. oikeassa elämässä ja etenkin ihmissuhteissa.

Tässä vaiheessa voisin laskeutua saippualaatikoltani ja pistää turpani kiinni ;) antaa fiksummillekin sanansija.

/eve

7
Larppaaminen / Larppaaminen ja henkilökohtaiset rajoitteet.
« : 29.05.2009, 11:52:27 ap »
Komppaan edellähumpanneita konkareita.

Pelaajan omassa kädessä on rajoitteidensa tiettäväksi tekeminen (mm. alkubriiffissä se "älä retuuta mua"-asia), ja jos ei kehtaa ylenmääräisen kainouden nimissä sitä tehdä tiettäväksi edes peejiille, niin ikävä kyllä mun näkemys silloin tuppaa taipumaan sille kotiinjäämisen kannalle, varsinkin jos pelissä on retuuttamishenkinen teema (Turpaan Vaan ja Onnea part IV, kuvitteellinen titteli, toim. huom.).

Kuten Eli hyvin naulan kantaan totesi, kukaan ei lue ajatuksia, ja väärinkäsitykset syntyvät niin paljon helpommin jos kuvitellaan että ihmiset kaikesta huolimatta osaavat ajatuksia lukea. Pitää sen verran pystyä omia puoliaan pitämään, että ahdistavassa tilanteessa sanoo että Off-game, lopetatko tuon kiitos / älä koske muhun / voidaanko pelata tämä ilman fyysistä kontaktia.

Kertauksen vuoksi: Omien rajojen puolustaminen on ensisijaisesti pelaajan itsensä tehtävä, koska kukaan muu ei ko. pelaajan rajoja niin hyvin voi tuntea kuin pelaaja itse. Kukaan ei tule syyllistämään, jos pelitilanteessa pistää itseään ahdistavan tilanteen poikki.

Vastaavasti kanssapelaajilta voi kysellä etukäteen, että kestätkö sinä sellaista ja sellaista kohtelua. Useammassa jo menneessä pelissä ollaan etukäteen sovittu esim. vangin ja vanginvartijan välillä tapahtuvasta väkivallan mallintamisesta, ja sitten varsinaisessa pelissä tilanteen eteen tullessa ollaan toimittu yhteisten sääntöjen mukaan.

HC-tason noususta en osaa itse sanoa mitään, kun en ole OIEI-peleissä  hetkeen käynyt. Skene silti yhäkin kiinnostaa.

piis ja lööv,

/eve

8
Varasto / Larppikirjasto S-treffeillä
« : 11.05.2009, 11:11:48 ap »
Koitanpa joutaa joku lähimaanantai käymään.

/e

9
Varasto / Larppikirjasto S-treffeillä
« : 07.05.2009, 12:01:23 ip »
Moro,

Tahtoisiko OIEIn kirjasto ottaa vastaan mun Roolipelaajan vuosikerran, jotta sitten ei olis niin valtaisa riski että yksöiskappaleet menevät hukkaan?
Sen antaisin mieluusti ilmatteeksi, lehtiä on tallessa about kaikki ensimmäisestä numerosta viimeisimpään.

Lisäksi voisin lahjoittaa Oulun seudun pelialan toimijoiden lehden ykkösnumeron eli Pellaajan luettavaksi, siltä varalta että jotakuta kiinnostaa miten jotkut tekevät pelihommia ihan työkseen.

Kenelle, minne ja milloin näitä lahjoituksia saisi tuoda, jos niitä otettaisiin vastaan?

/eve

10
Proppilandia / Kipinää nuotioon!
« : 15.12.2008, 10:29:58 ap »
Hopsan,
Kaikkien mikkien märkä uni on täällä:
http://www.hilavitkutin.com/2008/12/15/muuta-takkatuli-monivariseksi-taikapulverin-avulla/

Siitä vaan tilaamaan pojat ja tytöt!

/eve

11
Ongelmat / Kotisivu-uudistus vaikeuttaa foorumin käyttöä
« : 28.08.2008, 16:06:19 ip »
Itsehän kärsin samasta ongelmasta.

Uudet käyttäjät kuulemma eivät pysty luomaan tunnuksia laisinkaan, mikä on kurjaa.

/eve

12
Toim. huom. kyseessähän ei ole järvi, vaan Oulujoen suisto.

Toim. huom. 2, Pukkilassa ei ole sisävessaa. Tämä kannattaa ottaa huomioon.

/eve

13
Jos ruskeahkossa viltissä on neliöitä ja hapsut molemmissa päissä, se taitaa olla mun.

/eve

14
Proppilandia / Kirpputorit Oulussa
« : 03.03.2008, 12:09:57 ip »
Onko Tähtikirppis loppunut?

/eve

15
Ideat / Oiein webbisivujen ulkonäköideat
« : 11.02.2008, 13:45:27 ip »
Vaikka etenkin ulkonäön kommentointi kiellettiinkin, niin ainakin tuoreimmalla Firefoxin versiolla oiei-logo on keskellä ruutua staattisena elementtinä tekstin päällä - väärässä paikassa ihan ilmiselvästi.

Ajankohtaista- osion päivämäärät voisi harkita muokattavaksi muotoon dd-mm-yy tai jotain siihen suuntaan, jenkkityylin vuosi-kuukausi-päivä on usein muille kuin jenkeille hankala. (tai sitten se on vaan mulle vaikea)

Linkkejä kaipaisin vasempaan sivupalkkiin, jotta scrollaamiselta vältyttäisiin.

Muuten leiska ei ole lainkaan paha mun silmään!

/eve

Sivuja: [1] 2 3 ... 8