Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Aldarion

Sivuja: [1]
1
Soittakaa paranoidi!!!

Mikään ei onnistu. Rumpali on aineissa. Laulaja hoitelee bändäreitä takahuoneen nurkassa. Basistilla on menossa kymmenes aamukalja ja kitaristia ottaa päähän muiden "ammattimaisuus". Roudarit paiskivat hommia, vaikka palkkaa ei ole tippunut tilille kahteen kuukauteen. Ja pyrotkin ovat vasta matkalla viime keikkapaikalta, vaikka keikan pitäisi alkaa muutaman tunnin päästä. Lyhyesti sanottuna kaikkien vitutusmittarit ovat maksimissaan.

Toivottakaa lavalle tervetulleeksi The Flying Hellfish!

----
Tästä tilanteesta alkaa Backstage Pass.

Kaikessa hiljaisuudessa Pohjanmaan Helmen Liveroolipelaajat ry:kin on kasvanut 10 vuoden ikään ja tällä pelillä olisi tarkoitus juhlistaa kyseistä tapahtumaa. Niin ja olisihan se mukava pitää PHL:n pelejäkin edes silloin tällöin. ;)

Mitä: Ihmissuhteisiin painottuva peli vahvoilla stereotypioilla höystettynä
Milloin: 10.12.2011
Missä: Haapavedellä
Hinta: Auki. Todennäköisesti 5-10e
Miksi: Ihan vaan vittuillakseen ja koska voimme
Ikäraja: Ei perheen pienimmille
Pelaajia: Noin 20. Jouston varaa kyllä on
Pelinjohtajat: PääPJ Joni Karjalainen, apuPJ Ville Ravaska

Ilmoittautumiset osoitteeseen backstage.ilmot@gmail.com

Liittäkää ilmoittautumiseen seuraavat tiedot ja vastatkaa alla oleviin kysymyksiin:
Nimi
Ikä
Sposti
Puh.
Aiempi pelikokemus
Ruoka-aineallergiat

Ketä rocktähteä/bändiä olet aina ihaillut?

Oletko mieluummin fanituksen kohde vai fanittaja?

Osaatko soittaa mitään soitinta? (Ei tule vaikuttamaan ratkaisevasti hahmojakoon)

Tiukkaa nahkaa vai rennot farkut?

2
Olipas kyllä loistava peli! Pakko päästä johonkin purkamaan pelin tunnelmia ja oman hahmon ajatuksia. Elikkäs elikkäs.

Alkuun mainittakoon, että koska viimeisimmästä larpista on yli 1,5 vuotta (intti+ muita kiireitä) oli mukava päästä pelaamaan näinkin mielenkiintoiseen pelin. Alun alkaen odotin jotain kohtalaisen sivussa olevaa hahmoa, mutta yllätyin melkoisesti päätyessäni sulhaseksi! Paineet olivat siis kovat, varsinkin kun olin Luciferin nuorimpana poikana menossa naimisiin enkelin kanssa. Mutta eishe mithään, hyvä siitä tuli.  ;)

Peliin valmistautuminen meni hieman liian viime tinkaan, koska muun muassa sarvia ei enää saanut mistään, mikä jäi hieman harmittamaan. Myös hääpuvuksi oli aluksi suunnitteilla normaali musta puku, mutta kaikeksi onneksi sain perjantai-iltana tarjouksen saada lainaan punaisen frakin. Suuret kiitokset siitä Terolle ja Hannelle! Sormuskin tuli tehtyä perjantaina pari tuntia ennen pelin aloituspaikalle lähtöä.  ;D

Itse peli lähti omalta osaltani hieman hitaasti käyntiin, koska meni taas totuttautua hahmoon ja siihen syventymiseen näin pitkän tauon jälkeen ja sen kyllä huomasi omasta pelaamisesta. Polttarit menivät kohtalaisesti, vaikka enkelin ja demonien välillä olikin melko jäinen silta välillään, mutta ketään ei sentään tapettu ensimmäisenä päivänä. Sulhanen yllytettiin juomaan (se Jorma... se Jorma... sain siitä ikuiset traumat in- ja off-game), uhkapelaamaan ja kaikkea muuta. Myöhemmin sainkin sitten kuulla, että kaikki nämä ohjelmat pyrkivät sulhasen tekemään todistetusti kaikki seitsemän kuolemansyntiä, jotten pääsisi naimisiin Krisielin kanssa. Muut tuli täytettyä paitsi viha, koska Angra oli päättänyt pitää suhteellisen rauhan enkelien kanssa hääjuhlien ajan. Omaksi onnekseen.  ;)  Perjantai-ilta päättyi känniseen saunomiseen ja lopulta konttaamiseen saunalta petiin sinne sammuen.

Lauantaina pelin lähdettyä käyntiin Angra kärsi ensimmäisenä ikävästä krapulasta (se Jorma...). Jos Gabriel olisi siinä vaiheessa soittanut torveaan, olisi tämän demonin pienen ihmisruumiin pää hajonnut pieniksi palasiksi lattialle. Sitten alkoikin odottelu itse seremoniaa varten. Noin puoli tuntia ennen seremonian alkua demoni Asmodeus pyytää sivummalle hetkiseksi ja kertoo erään demoniryhmän suunnittelevan vallankaappausta Luciferilta, Luciferin suunnitelmista Angran ja Krisielin liiton suhteen eli antikristuksen saattaminen maailmaan sekä pisteenä iin päällä, että antikristus on jo tullut tähän maailmaan. Lupaudun olemaan voittajien puolella eli tuen vallankaappausta. Tämän jälkeen itse Jumala vaatii audienssia ja kysyy, että ymmärränkö tämän liiton olevan mahdollisuus antikristuksen syntymiselle. "Tuota noin..." Miten paljon haluat demonina selittää Jumalalle, että helvetissä asiat ei mene ihan putkeen, vallankumous on tulossa vielä saman päivän aikana ja antikristus kulkee maan päällä...?! ("Tästä ei paljoa päänsisäinen pelaaminen paljoa voi parantua" ajattelin) Jumalan kanssa keskusteltua onkin sitten oman morsiamen vuoro, joka kaiken tämän kuultuaan paljastaa suhteen olleen alunperin Luciferin juoni, mutta vannoo juonen kautta rakastuneensa Angraan. (Ilmeisesti se päänsisäinen pelaaminen pystyi paranemaan!) Tosin olin jo osannut hieman odottaa jotain tämänkaltaista kiitos siskoni Lamielin ja Asmadeuksen puheiden. Ja koska Krisiel kertoi asiasta oma-aloitteisesti, päätin olla mainitsematta epäilyksistäni ja kuitata asian sillä. Molemmat vaikuttavat olevansa kyllästyneitä tähän juonitteluun ja vallan nappuloina olemiseen ja päätämme vihkimisen yhteydessä tehdä uhrauksen: muuttua kuolevaisiksi.

Seremonian juuri ollessa alullaan, asioita alkaa kuitenkin tapahtua. Ensin Beelzebub hyökkää Luciferin kimppuun katkoen tämän sarvet ja julistautuu Helvetin uudeksi herraksi. Nopeita päätöksiä vaadittaessa tarraan pappia kädestä, raahaan tämän Krisielin luokse tämän ihmetellessä mitä siellä tapahtuu ja käsken pappia aloittamaan vihkimisen. Pienen kovistelun jälkeen ja sormusten vaihdon jälkeen se on tehty. Enkeli ja demoni virallisesti avioparina. Mutta liitto osoittautuukin luomakunnan lyhyimmäksi avioliitoksi, kun Jumalan luovuttaessa kaiken valtansa Luciferille kaikki demonit manataan Helvettiin... (”Kiitti hitosti isukki!”) Helvetissä alkaa saatanalliset pippalot, koska mitä muutakaan tässä voi enää tehdä? Kuitenkin enkeli Mikael ja uusi Jumala (ex-Lucifer) tekevät sopimuksen Beelzebubin nostamisesta Luciferin asemaan. Kun Beelzebub palaa vapauttamaan muut demonit, Angra näkee rakkaansa Krisielin kävelevän tämän perässä demoniksi langenneena. Pikaisen tilannepäivityksen ja muutaman muun tapauksen jälkeen käy ilmi, että yksien häiden sijaan vietetäänkin neljiä häitä, kaikki demonien keskuudessa Beelzebubin toimiessa vihkijänä! Angra saa Krisielin uudelleen vaimokseen ja hääaterialle asettuessa peli saakin päätöksensä.

Tämmöistä. Tulipas tästäkin pitkä selvitys, mutta pääasiassa tämä onkin itseäni varten sekä niille, joita sattuu kiinnostamaan.

Kiitokset vielä kerran PJ:lle ja kanssapelaajille! Tästä se larppausputki taas lähtee.  ;)

3
Oletko kyllästynyt tylsiin boffereihin ja lateksimiekkoihin? Tässä mahdollisuus päästä tutustumaan teräsmiekkojen ihmeelliseen maailmaan ja samalla oppia käyttämään niitä tehokkaasti!  ;)

Oulun Miekkailuseura järjestää historiallisen miekkailun alkeiskurssin keskiaikaisella pitkällämiekalla viikonloppuna 1. - 2.10.2011.

Kurssilla harjoitellaan italialaisen mestarin Fiore dei Liberin muistiinmerkitsemien periaatteiden mukaisesti keskiaikaisen pitkänmiekan sekä tikarin käyttöä. Opetuksessa noudatetaan Helsingissä sijaitsevan School of European Swordsmanshipin opetusohjelmaa. Kurssin pääkouluttajana toimii Oulun Miekkailuseuran historiallisen miekkailun ohjaaja Jouni Alanärä ja apukouluttajana Joni Karjalainen.

Jatko kurssin jälkeen

Lajia voi jatkaa kurssin jälkeen Oulussa kolme kertaa viikossa järjestettävissä historiallisen miekkailun harjoituksissa. Kurssimaksu sisältää harjoittelumaksun syyskauden loppuun saakka.

Ilmoittautuminen

Kurssille ilmoittaudutaan seuran verkkosivun kautta osoitteessa http://www.oulunmiekkailus​eura.fi/alkeiskurssit.php tai sähköpostitse osoitteeseen a l k e i s k u r s s i t @ o u l u n m i e k k a i l u s e u r a . f i.

Varusteet

Varusteiksi tarvitaan sisäpelikengät, mielellään valkoinen t-paita sekä mustat/tummat verryttelyhousut. Muut tarvittavat varusteet saa lainaan paikan päällä. Pyyhe ja juomapullo on myös hyvä ottaa mukaan.

Jos sinulla on oma, harjoituskäyttöön soveltuva pitkämiekka, se kannattaa myös ottaa mukaan. Ohjaajat arvioivat, onko ase turvallinen harjoituksissa käytettäväksi.

Aikataulu

Lauantai:
09.30 - 12.30 1. harjoitus
14.00 - 17.00 2. harjoitus

Sunnuntai:
09.30 - 12.30 1. harjoitus
14.00 - 17.00 2. harjoitus

Kurssipaikka

Oulun Miekkailuseuran sali on loistavalla paikalla ihan Oulun keskustassa: sali sijaitsee keskustan terveysaseman yhteydessä osoitteessa Saaristonkatu 22. Salillamme on oma sisäänkäynti: pieni sivuovi, jossa on seuran logo. Kuvia ja karttoja saapumisesta paikan päälle löytyy osoitteesta http://www.oulunmiekkailus​eura.fi/sali.php. Oven vieressä on ovikello, jota soittamalla oven saa auki. Yläkerran ovenavausnappi toimii vähän heikosti, joten älkää epäröikö soittaa uudestaan, jos ovi ei aukea. Jos ovi ei meinaa millään aueta, soittakaa kurssinne valmentajalle.

Huomatkaa, että terveysaseman parkkipaikat ovat kiekollisia lauantaisin kello 14.00 asti.

Kouluttajat

Joni Karjalainen p. +358 50 3848639
Jouni Alanärä p. +358 50 4821338

Tervetuloa tutustumaan keskiaikaisiin miekkailutaitoihin!

4
No-life / Vs: Teräsmiekka
« : 07.08.2011, 23:13:53 ip »
Itselleen sopivan miekan löytää vasta kokeiltuaan useaa erilaista. Pitkämiekkoja käytettäessä pidettiin yleensä toista kättä pommelilla, mutta tosiaan jos kahva on tarpeeksi pitkä niin se ei aina ollut välttämätöntä. Myös oma maku ratkaisee tässä todella paljon. Itse olin onnekas ja ensimmäinen miekkani oli täydellinen itselleni, vaikken sellaista ollut aiemmin pitänyt kädessäni.

Pavel Mocin miekat ovat eräitä parhaista miekoista, mitä saa kohtalaisella hinnalla. Itselläni on Dürrer-malli (edellisessä kuvalinkissä keskellä), jotka on mukavan jämäkkä, mutta myös nopea käsitellä. Violet tosiaan on noista nopein käsitellä, koska kahva on hieman Dürrerin kahvaa pidempi. Myös kolmas noista eli Embleton on mukavan tuntuinen, vaikka omaan käteeni tuo fishtail-pommeli ei niin hyvin sovi. Toiset taas tykkäävät siitä.

Lutelin miekat ovat kohtalaisen jämäköitä, mutta ainakin pitkämiekoissa tasapainotus on kohtalaisen hyvä. Itselläni on Lutelilta yhden käden viikinkimiekka (http://www.lutel-handicraft.com/?p=productsMore&iProduct=81&sName=Viking-sword-12014), joka on juurikin viikinkimäisen jämäkkä ja kohtalaisen painava yhden käden aseeksi.

Kolmas miekkani on tällä hetkellä tilauksessa unkarilaiselta sepältä nimeltä Regenyei Peter (http://armoury.sword.sg18.net/index.html ikävä kyllä sivut ovat vain unkariksi). Regenyei tekee laadukkaita miekkoja suhteellisen halvalla (240-340e). Hänen miekkansa ovat kevyitä ja erinomaisesti tasapainotettuja, joten niiden käsittely on omaa luokkaansa. Tilauksessa oleva miekka on saksalainen harjoitusmiekka nimeltään federschwert. Federschwertit ovat normaaleja miekkoja halvempia (n. 180e) ja sopivat loistavasti treenaamiseen.

Seuran jäseniltä löytyy vielä muutameilta muiltakin valmistajilta miekkoja ja omasta puolestani voin kyllä esitellä niitä, jos joskus satutte käymään seuran salilla treenien aikaan. Ja kysellä saa aina.  :)

5
No-life / Vs: Teräsmiekka
« : 02.08.2011, 21:37:46 ip »
Kiitos hyvästä vastauksesta. Ajattelinkin juuri että täytyy konsultoida sua ensin, sitten joskus jos oman miekan tahdon oikeasti ostaa. Millainen teillä on nyt tämän syksyn miekkailuharkkojen aikataulu jne.?

Tuolta löytyypi tietoja treeneistä ja myös syksyn alkeiskurssin ajankohdat: http://www.oulunmiekkailuseura.fi/ Isken tänne foorumillekin mainoksen alkeiskurssista, jos ihmisiä vaikka sattuisi kiinnostamaan.  ;)

6
No-life / Vs: Teräsmiekka
« : 02.08.2011, 14:22:43 ip »
Asiaan perehtyneenä ja historiallista miekkailu Oulussa vetävänä ajattelin heittää lusikkani soppaan miekkojen osalta. :D

Katselin noita sivuja ja voin sanoa näin alkuun, että jos haluaa vähänkään kestävämpää miekkaa niin Teräasekeskukseen ja Rautaporttiin ei kannata hirveänä luottaa. Teräasekeskuksen miekat (valmistaja Hanwei) eivät ole kovin laadukkaita, Rautaportin taas kohtalaisen terävät, vaikka sanovat olevansa tylsiä. Larppipropiksi nuo taas sopivat erinomaisesti, mutta jos aseilla haluaa ihan treenata, niin en suosittele. The Knight Shopin miekoista en osaa sanoa mitään, mutta hintansa puolesta en niiden kestävyyteen luottaisi.

Käyttöön tarkoitettujen miekkojen kohdalla saa oikeasti sitä mitä maksaa. Itse maksoin omasta Pavel Mocin (http://www.swords.cz/enzbrane.html) miekastani huotran kanssa 600e, mutta se taas on kestänyt jo kaksi ja puoli vuotta ahkeaa treenausta ja muutamalla kaverilla peräti monta vuotta kauemmin.  ::) Toinen hyvä firma (ja halvempi) on Lutel (http://www.lutel-handicraft.com/). Näin Oulussa vaikuttavana firmana mainittakoon Oulun miekkailutarvike (http://www.miekkailutarvike.fi/index.php?cPath=136&osCsid=f8b04ec68797eaec831a30c8a59769d9), jonka kautta useimmat oululaiset miekkailijat hankkivat varusteensa.

Että tällaista, toivottavasti auttoi edes jollain tavalla.

Sivuja: [1]