Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Menneet tapahtumat 2018 / Väärän lipun alla, 8.12.2018, Kaijonharjun nuokkari
« Uusin viesti kirjoittanut GiiGi 13.09.2018, 12:15:55 ip »
OIEIn pikkujoulupeli vuonna 2018! Ilmo auki syyskuun loppuun saakka!


Hylkiö, yhteiskunnan vihollinen, tappaja, kurkunleikkaaja, murhaaja, kaappari, merten kauhu, merirosvo - heitä on kutsuttu läpi aikojen erilaisin tavoin, mutta aina pelolla, kauhulla, ihastuksella ja osin kunnioituksella. Oman vapautensa luojia, tasa-arvoisia keskenään - vaarallisia valtaeliitin loppumattomalla varallisuudella hankitulle hallintokoneistolle. Koneistolle, johon kadonnutta massaa, sen sisältämää yksilöä on vaikea saada takaisin. Samalla tuolle koneistolle juuri reunalla elävät hylkiöt ovat kuitenkin aina olleet tärkeässä asemassa, jopa korvaamattomia; he ovat horisontista nouseva tumma pilvi, illan hämäryydestä nouseva varjo - syntipukkeja ja sijaisuhreja yhteiskunnan muille ongelmille ja aina joskus, se väärä lippu jonka alla äärimmäisetkin teot ovat oikeutettuja.


”Väärän lipun alla” on Renegade Colonies -peliuniversumiin sijoittuvan scifikampanjan itsenäinen osa, joka pelataan keväälle suunnitellusta pelistä juhlavammaksi pikkujoulupeliksi laajennettuna.

Yhdistyneen Maan ja Siirtokuntien väliset jännitteet ja kasvava avaruuspiraattien muodostama uhka ovat pelimaailman nykyhetkien tapahtumien keskiössä ja tarinan nyt avautuvassa luvussa sijoitutaan tunnetun avaruuden reunavyöhykkeiden hylkiöiden, tappajien ja sankarien - vapaudennälkäisten avaruusmerirosvojen magneettisaappaisiin. Pelin tapahtumien keskustassa on piraattiyhteiskunnan hallintojärjestelmä, Cabala of Equals – neuvosto ja sen jäsenten keskinäiset valtasuhteet. ”Väärän lipun alla” sijoittuu kartoitetun avaruuden rajamailla sijaitsevalle avaruusasemalle, johon valitut edustajat ovat kokoontuneet vuotuiseen neuvonpitoon ja päätöksentekoon – ja tietenkin juhlimaan, tanssiaisten merkeissä. Pelin roolit ovat pääsääntöisesti kaapparialusten kapteeneja, perämiehiä ja luotseja sekä aseman ja alusten muuta väkeä ja miehistöä – seassa ehkä muutama yllätysvieraskin.

Pelin on tarkoitus olla tempoltaan rauhallinen ja painottua neuvotteluihin, kaupankäyntiin, hahmojen keskinäiseen juonitteluun ja kaveeraamiseen sekä ehdottomasti maailman ja yksilön tulevaisuuden pohtimiseen tieteismaailmassa fiilistellen.
Peli kestää noin kahdeksan tuntia.

Aika: 7.-9.12.2018 (peli la 8.12.)
Paikka: Kaijonharjun Nuorisotalo
Pelimaksu: vielä avoin, tarkentuu lähiaikoina

Pelinjohto: Petri Kostama / Oiei ry
Yhteys: renegadecolonies(at)gmail.com

Ilmoittautuminen: 30.9.2018 mennessä: https://docs.google.com/forms/d/1IVudvIoCL6a_UqpJ9E-iHDEhWQt8ekJrvoKXJR-oixQ/viewform?edit_requested=true

"The space feeds and hides us, it defines us,
and in the end, it claims us."

------
FB-eventti: https://web.facebook.com/events/293821018063932/
22
Menneet tapahtumat 2018 / Uhripuut, 14.-16.9.2018, Vaala
« Uusin viesti kirjoittanut GiiGi 18.06.2018, 14:44:26 ip »
Postiljooni Bergvall tunsi silmät selässään. Katseen pahansuopuus tunkeutui selkäpiihin asti ja sai hänet värähtämään. Kylmä hiki alkoi valua, mutta postiljooni karaisi mielensä ja muisteli Suomen Postilaitoksen periaatteita: kirjeet ja lähetykset oli toimitettava perille. Kylän lähestyessä silmäpareja oli jo useita. Silmänurkassa vilahteli epäselviä hahmoja ja ilma oli painostava kuin ennen ukkosta. Taivas oli kuitenkin pilvetön. Postiljooni sulki silmänsä ja kompasteli eteenpäin.

Kylässä Ensio seisoi keskellä pihaa ja katseli haapoja. Ne havisivat siihen malliin, että joku oli tulossa. Oletettavasti se joku oli postiljooni, jota olikin jo odotettu. Kahvi oli lähes lopussa ja kahvihampaan kolotus oli kiristänyt hermoja koko kylässä. Vai olisiko Väen levottomuus tarttunut heihin ja saanut ihmisten pimeämmän puolen päivänvaloon. Eilen rituaaleihinkin olivat osallistuneet vain rohkeimmat. Mene ja tiedä, kohta ainakin saataisiin taas kahvia.Uhripuut sijoittuu vuoden 1929 Suomeen, pieneen piilotettuun ja arvoituksellisen Väen vartioimaan kylään. Suljetun kyläyhteisön tapoja sekä maailmaa ja sen muuttumista tutkaileva liveroolipeli sisältää synkkiä ja ahdistavia teemoja. Pelin on tarkoitus olla tempoltaan rauhallinen ja painottua fiilistelyyn sekä kyläläisten tavalliseen elämään.

Pelissä on 28 pelaajaa ja se on suunnattu täysi-ikäisille, alaikäiset huoltajan kanssa. Peli pidetään Kantturan majoitustilalla Vaalassa. Huom! Pelipaikka EI ole esteetön! Siellä on paljon kynnyksiä ja portaita. Pelipaikalle saavutaan perjantaina, ja offgame-yön jälkeen peli alkaa herätessä lauantaina aamulla. Peli kestää lauantai-iltaan ja sen jälkeen paikalle voi jäädä saunomaan ja yöpymään.

Aika: 14.-16.9.2018
Paikka: Kanttura, Vaala (80 km Oulusta)
Pelimaksu: 40 e Oiei ry:n jäsenille, 45 e muille

Pelinjohto: Kreetta Askola ja Viivi Junno / Oiei ry
Yhteys: uhripuut(at)gmail.com, fb-eventti ja fb-messenger

Ilmoittautuminen: https://goo.gl/forms/1nF4FOYZXv1MEzhR2
Ilmoittautuminen päättyy 31.7.2018

Facebook-eventti ja lisätietoja: https://www.facebook.com/events/1031493340340426
23
Hallitus tiedottaa 2018 / Hallituksen sähköpostilista
« Uusin viesti kirjoittanut GiiGi 21.05.2018, 23:18:52 ip »
Vuosikausien ajan toiminut Oiein hallituksen sähköpostilistan osoite on muuttunut!

Hallituksen saa nykysin kiinni osoitteesta: hallituslista(at)oiei.fi.
24
Hallitus tiedottaa 2018 / Larppivaihto: uudelleenpelautuksia Ouluun, OIEI:n pelit maailmalle
« Uusin viesti kirjoittanut GiiGi 21.05.2018, 23:16:27 ip »
OIEI:n hallitus alkaa pelivaihdon nimissä kutsua kauempaa pelinjohtajia uudelleenpelauttamaan pelejään Ouluun. Kaikki OIEI:n jäsenet voivat ehdottaa kutsuttavia pelejä ja pelinjohtajia, mutta lopullisen päätöksen kutsuttavista tekee hallitus.

Vuoden 2018 lähtien hallitus on tehnyt linjauksen, jonka mukaan muualta Ouluun kutsutut pelinjohtajat voivat saada pelivaihdon nimissä korotettua matkakorvausta. Kutsuttavan pelin pelinjohtotiimille maksetaan korotettua matkakorvausta seuraavalla mallilla: 50€ per pelinjärjestäjätiimin jäsen, jokaiselta alkavalta 15:sta pelaajalta. Eli: Jos joku tulee Ouluun pitämään 15 hengen pelin, vain yksi pelinjärjestäjätiimin jäsen saa matkakorvauksen. Jos joku tulee pitämään 40 hengen pelin, maksetaan matkakorvaus maksimissaan kolmelle pelinjärjestäjätiimin jäsenelle. 

Sama pätee myös toiseen suuntaan, sillä haluamme tukea myös oieiläisten yhteistyötä muiden tahojen kanssa muualla Suomessa. Hallituksen harkinnan mukaan oieiläiselle pelinjärjestäjätiimille, joka menee viemään pelinsä muualle Suomeen, voidaan maksaa samalla kaavalla korotettua matkakorvausta: 50€ per pelinjärjestäjätiimin jäsen, jokaiselta alkavalta 15:sta pelaajalta. Poikkeuksen muodostavat erilaisissa coneissa ja muissa suuremmissa tapahtumissa pidettävät pelit, joihin ei makseta korotettua matkakorvausta.
25
Hallitus tiedottaa 2018 / Jäsenedut ja jäsenmaksu 2018
« Uusin viesti kirjoittanut GiiGi 21.05.2018, 23:13:43 ip »
JÄSENMAKSU:

OIEI:n jäsenmaksu vuodelle 2018 on 5 euroa/henkilö, tai 10 euroa/perhejäsenyys. Jäsenmaksun voi maksaa joko tapahtumien yhteydessä käteisellä jäsenvastaava Hanna Puolakalle tai varajäsenvastaava Kaj Wallinille, tai OIEI:n tilille, jolloin viestiksi laitetaan ”jäsenmaksu Etunimi Sukunimi”. OIEI:n tilinumero on: FI2380001670507384 . Mikäli maksat jäsenmaksusi tilille, lähetä samalla seuraavat tiedot jäsenvastaavalle osoitteeseen jasenvastaava(at)oiei.fi:

Koko nimi:
Syntymävuosi:
Postiosoite: (halutessasi, jäsenkortin postittamista varten)
Sähköposti:
Olitko OIEI:n jäsen vuonna 2017? (Kyllä/ei)

Mikäli et ole varma, oletko maksanut jo tämän vuoden jäsenmaksun, voit varmistaa asian kysymällä jäsenvastaava Hannalta.


JÄSENEDUT:

Alla on lueteltuna kaikki liikkeet, puodit, kahvilat ja anniskeluravintolat, joihin OIEI on saanut neuvoteltua jäsenetuja vuodelle 2018. Joukossa on niin tutut vanhat, kuin nippu uusiakin, joten kannattaa lukaista läpi huolella! Jäsenedut saa käyttöönsä, kun muistaa esittää jäsenkorttinsa ostosten yhteydessä.

Pub Graali tarjoaa 20% alennuksen isosta Crowmoorista tai isosta vaihtuvasta hanaoluesta.
Fantasiapelit tarjoaa 10% alennuksen rooli- ja lautapeleistä, sekä korttisuojista.
Kahvila Kolo tarjoaa jäsenetuna 10% alennuksen erikoiskahveista, kaakaoista ja ruuasta.
Koruliike Romeo ja Julia tarjoaa 10% alennuksen kaikista koruista lukuunottamatta LEMPI-mallistoa.
Pilailupuoti tarjoaa 15% alennuksen peruukeista, naamareista, silmikoista ja maskeista sekä 10% alennuksen muista tuotteista.
Milgear tarjoaa jäsenille 7% alennuksen kaikista tuotteista, pl. valmiiksi alennetut tuotteet. Alennusta saa Oulussa sijaitsevasta myymälästä sekä nettikaupasta. Oiein jäsenille on oma alennuskoodi nettikauppaan, jonka saat tietoosi hallitukselta. HUOM! Älkää laittako alekoodia kiertoon jäsenistön ulkopuolelle, että saadaan pitää tämä tarjous jatkossakin. Lisäksi Milgear tarjoaa mielellään esimerkiksi proppausapua oman ydinosaamisensa alueella pelinjärjestäjille.
Kofeiinikomppania tarjoaa 10% alennusta jäsenistölle kaikista kofeiinikomppanian tuotteista.
Nappikikka tarjoaa 10% alennuksen kaikista yli 10 euron ostoksista, poislukien ompelupalvelut ja ompelukoneet.
Ravintola Exotic Fusion 13 % kaikista menun tuotteista ja 23 % teestä, kahvista ja Karhu I -oluesta. Lisäksi Eksotik Fusion järjestää meille erikoisia ryhmäalennuksia etukäteen sovituissa tilaisuuksissa, esim. larppien tai peli-iltojen yhteydessä.

OIEI:n jäsenet saavat myös OIEI:n larppien osallistumismaksun alhaisempaan hintaan. Osa OIEI:n tapahtumista on tarkoitettu vain jäsenille. Lisäksi jäsenet saavat vapaasti käyttää OIEI:n varastoa ja kirjastoa.
26
Uutiset / Foorumille rekisteröityminen
« Uusin viesti kirjoittanut GiiGi 21.05.2018, 23:01:17 ip »
Foorumillemme tulee paljon roskapostibottien rekisteröitymisiä, joten olemme sulkeneet määrittelemättömäksi ajaksi uusien jäsenten rekisteröitymisen. Jos olet oikea hengittävä ihminen ja tahdot kirjoittaa foorumille, ota yhteys webmasteriimme webmaster (at) oiei . fi.

Kuten ehkä huomaat, jos luet tätäkin, että foorumilla ei juurikaan ole eloa. Keskustelua kannattaa käydä ennemminkin Oiein Facebookissa. Tänne päivitämme lähinnä tulevat tapahtumat sekä muita tarpeellisia tietoja.

27
Siirretty hamaan tulevaisuuteen / Dagon (replay), Koppanan leirikeskus, 4.8.2018
« Uusin viesti kirjoittanut GiiGi 21.05.2018, 22:46:11 ip »
Dagon -fantasiasukukokouslarpin toinen tuleminen eli uudelleenpelautus vuodelta 1998. Draamaa, romansseja, juonittelua, nostalgiaa.

Kesto 6-8h
Noin 30 pelaajaa
Pelimaksu 10 euroa

FB-eventti, jossa lisätietoja: https://www.facebook.com/events/129586644581929/
Ilmolomake: https://goo.gl/forms/QlQuSH3PgIHmOHZ52
28
Menneet tapahtumat 2018 / Kevättanssiaiset, Pateniemen Honkapirtti, 26.5.2018
« Uusin viesti kirjoittanut GiiGi 13.05.2018, 23:31:18 ip »
Vuoden 2018 Kevättanssiaiset pidetään 26.5.

Louhen Korppien historialliset kevättanssiaiset tulevat taas! Paikkana tuttu Pateniemen Honkapirtti.

Tanssi alkaa kello 15, sitä ennen voi paikalle tulla auttamaan järjestelyissä ja pukeutumaan. Paikalta täytyy poistua kello 19 mennessä.

------------
Kevättanssiaisten settilista 2018

I SETTI
Potluck welcome
Juggling partners
Shindig
All Saints Day
Celtic Spiral
Portsmouth
Sapphire sea

Väliaikabiisi: Hole in the wall

II SETTI
Duke of Kent’s waltz
Mr. Beveridge's maggot
Bishop’s Halloween
My lord Byron’s maggot
Goddesses
Les oeufs de pâque
Ad absurdum sur place

Väliaikabiisi: Sottiisi

III SETTI
Devil’s mill
Irish Gypsy
Giddy Promenade
Red House
Tanz mit mir
Path to the well
Mond Tanz

Väliaikabiisi: Two to twirl / valssi

Ajan salliessa tanssitaan virallisten settien lisäksi yksi setti toivetansseja.

 

Lisätietoja ja keskustelua tapahtuman Facebookissa: https://www.facebook.com/events/190848361717938/

29
Varasto / Vs: Larppikirjasto
« Uusin viesti kirjoittanut Jinmuru 28.05.2017, 23:37:17 ip »
Uusia hankintoja!

Kaavoja:

Avantgarde: multisize pattern
Kaavat kolmeen mekkoon, ohjeet englanniksi, koot 34-46.
[määritelmä: propit, käsityöt]

Burda 1/2007
Muotilehti ja kaavoja ruotsiksi.
[määritelmä: propit, käsityöt]

Burda 12/2007
Muotilehti ja kaavoja ruotsiksi.
[määritelmä: propit, käsityöt]

Burda Style 3/2011
Muotilehti ja kaavoja saksaksi.
[määritelmä: propit, käsityöt]


Kirjat:

Das Bayerische Hochland
(32 s.), vuosilukua ei mainittu
Vanhoja mustavalkoisia maisemakuvia Saksasta.
[määritelmä: historia]

Style Me Vintage
Hay, Belinda. (112 s.), 2010.
Ohjeita vintage-hiustyyleihin englanniksi.
[määritelmä: hiukset]

30
Pelinjärjestäjän apuvälineet / Pelipaikka: Hirsihuvila SotkanHelmi Oulujoen rannalla
« Uusin viesti kirjoittanut umbra_anima 21.04.2017, 16:48:29 ip »
http://www.sotkanhelmi.fi/

Avara pyöröhirsihuvila SotkanHelmi on käytettävissä ympäri vuoden lomailuun, vapaa-ajan viettoon, kokouksiin ja leireihin. Majoitustilaa on 18-20 hengelle ja huvila soveltuu 30 hengen juhla/kokouskäyttöön.

SotkanHelmi-huvila sijaitsee luonnonkauniilla paikalla,
aivan Oulujoen rannalla, vain noin 50 kilometrin päässä Oulusta.

SotkanHelmi-huvila

Avara hirsihuvila SotkanHelmi on ympärivuotisessa käytössä oleva vuokramökki joka tarjoaa mahdollisuuden monenlaiseen ajanviettoon. Vuodepaikkoja SotkanHelmessä on 18-20, väljästi mahtuu majoittumaan 10-15 henkeä. SotkanHelmi sijaitsee luonnonkauniilla paikalla, aivan Oulujoen rannalla.

Seurustelusaunan lauteilta on vain 30 m matalaan ja hiekkapohjaiseen uimarantaan. Tontilla on 150 m rantaviivaa ja valkoinen kaarisilta vastapäiseen saareen. Kalastus onnistuu sillalta, rannalta tai soutuveneestä ja kalastusluvat sisältyvät mökin vuokraan. Ehdoton suosikki on suuri laavu, jossa kesäyöt kuluvat nuotion loimussa ja talvipäivät tulen lämmössä.

    rakennettu pyöröhirrestä vuonna 1999
    alakerta 125 m2, josta tupa n. 60 m2
    keittiö: liesi + uuni, teollisuusastianpesukone, 2 x jääkaappi, pakastin, mikrouuni, leivänpaahdin, kahvinkeitin, astiasto makuuhuone yläkerrassa 55 m2 + 25 m2 parvi
    2 pukuhuonetta joissa majoitusmahdollisuus
    2 pesuhuonetta, molemmissa 2 suihkua
    iso seurustelusauna
    4 vessaa
    terassi 60 m2
    majoitus n. 20 hengelle
    sähkölämmitys, ilmalämpöpumppu (jäähdytys) laatoitetuissa tiloissa lattialämmitys koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto

SotkanHelmen vuokraushinnat (sis. alv 10 %) 13.2.2017 alkaen:

vuorokausi: 350 €
pe-su:         650 € viikonloput vuokrataan ensisijaisesti kokonaisina
viikko:         920 €
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10