Kirjoittaja Aihe: Matkakorvausten hakeminen  (Luettu 3869 kertaa)

umbra_anima

 • Administrator
 • Wanha parta
 • *****
 • Viestejä: 426
  • MSN Messenger - umbra_anima@hotmail.com
  • Profiili
  • Sähköposti
Matkakorvausten hakeminen
« : 15.01.2009, 12:50:12 ip »
Jotta rahan saaminen OIEI:ltä olisi entistä helpompaa, tässä teille matkakorvaushakemuspohja ja vielä muistutukseksi matkakorvaushakemuksen säännöt:

Oulussa asuva jäsen voi saada matkakorvauksia yli 50 kilometrin pelimatkoille. Matkakorvauksen määrä lasketaan seuraavalla tavalla: matkakulut+pelimaksu/4. Maksimissaan matkakorvausta voi kuitenkin saada korkeintaan 20 euroa.

Matkakorvausta vastaan hakijan täytyy toimittaa hallitukselle kirjallisena tapahtumaraportti pelimatkasta. Yksi raportti/tapahtuma riittää.

Kustakin korvaushakemuksesta päättää hallitus tapauskohtaisesti.
Matkakorvaushakemusta ei voi toimittaa sähköisesti, vaan se on toimitettava hallitukselle paperilla hakijan allekirjoituksen kera (esim. S-treffeille).

Matkakorvaushakemus

Hakijan nimi:
Peli:
Pelin paikkakunta:
Matkakilometrit (yhteensä):
Pelimaksu:
Matkakulut:
Haettavan tuen summa:
Muuta huomioitavaa:
Hakijan allekirjoitus:


Jos ei ole varma etäisyyksistä, ne voi tarkistaa tiehallinnon välimatkataulukosta: http://alk.tiehallinto.fi/www2/valimatkat/index.htm

Ulkoimaille suuntautuvista matkoista hallitus päättää tapauskohtaisesti. Yleensä matkakorvausta on myönnetty enemmän, jos kyseessä on "edustusmatka", eli jäsen edustaa OIEI:tä esim. Knutepunktissa.

Matkakorvausta voi hakea myös ryhmälle, eli toisin sanoen autoseurueelle. Tällöin hakemuksen täyttää vain kuljettaja tai muu bensanmaksusta vastaava henkilö. Ryhmän hakemuksessa tulee olla kaikkien kyytiläisten allekirjoitukset ja nimenselvennykset, sekä tieto, että "hakija hakee korvausta koko seurueen puolesta". Tällöin kuski luonnollisesti miinustaa matkakorvausten summan perittävistä bensakuluista.
Kaisa Vainio

"-Hän oli hyvin omituinen, vakuutti pikku Myy. -Ihan vimpsahtanut.
Äiti huokaisi ja yritti oikaista jalkojaan. -Mutta niinhän useimmat tuttavamme ovat, hän sanoi. -Enemmän tai vähemmän."

umbra_anima

 • Administrator
 • Wanha parta
 • *****
 • Viestejä: 426
  • MSN Messenger - umbra_anima@hotmail.com
  • Profiili
  • Sähköposti
Matkakorvausten hakeminen
« Vastaus #1 : 17.03.2009, 01:18:14 ap »
Esimerkkejä selvyyden vuoksi:


Esimerkki 1: Yksi henkilö matkustaa autolla

Jari-Pekka huristelee yksinään Oulusta Rovaniemelle peliin Pinewood. Välimatka on 210 km. Bensaa palaa tasan 50 e:n edestä. J-P laskee matkakorvauksen seuraavasti: 50e(matkakulut)+15e(pelimaksu)=65e/4=16,25e. Toisin sanoen, J-P voi hekea tukea 16,25 e.


Esimerkki 2: Yksi henkilö matkustaa Junalla

Jutta tahtoo mennä Ropeconiin (Espooseen) junalla. Junalippu edestakaisin maksaa 75,40 e, koska Jutta on opiskelija. Ropeconin koko viikonlopun ranneke maksaa 20 e. Matkakorvaus lasketaan seuraavalla tavalla: 75,40e (matkakulut)+20e(pelimaksu)=95,40e/4= 23,85e. Jutta voi hekea tukea 20,00 e, koska 20 e on katto maksettavalle tuelle.


Esimerkki 3: Autoseurue

Janne menee pelaamaan Haapavedelle ja kokoaa autollisen kavereita mukaan. Seurue sopii, että Janne kerää kaikkien puolesta matkakorvaukset, ja kyytiläiset maksavat vastaavan summan vähemmän Jannelle. Välimatka on 121 km ja bensaa palaa yhteensä 40 euron edestä.
Matkakorvaus lasketaan seuraavalla tavalla:
Koska autossa on 5 tyyppiä, bensakulut menevät viiteen osaan. Eli 8e/nenä.
8e (matkakulut)+10e(pelimaksu)=18e/4= 4,5e (yhden henkilön matkakorvaus). Janne vähentää 4,5e jokaisen kyytiläisen bensamaksusta ja perii itse kaikkien bensakulut eli 5 x 4,50, joka tekee 22,50e.


Esimerkki 4: Autolla Kiiminkiin

Kiimingissä on taas peli, ja Johanna larppaajakavereineen suunnistaa sinne. Johanna ei kuitenkaan voi hakea matkakorvauksia, sillä Oulun ja Kiimingin välimatka on 20km. Matkakorvausta voi hakea vain yli 50 km:n päähän suuntautuvilla larppimatkoilla, eli Oulun ja määränpään VÄLIMATKAN on oltava yli 50 km.
Kaisa Vainio

"-Hän oli hyvin omituinen, vakuutti pikku Myy. -Ihan vimpsahtanut.
Äiti huokaisi ja yritti oikaista jalkojaan. -Mutta niinhän useimmat tuttavamme ovat, hän sanoi. -Enemmän tai vähemmän."