Kirjoittaja Aihe: Tupakointi larpeissa ja S-treffeillä  (Luettu 19466 kertaa)

Hani

 • Vieras
Tupakointi larpeissa ja S-treffeillä
« : 11.08.2005, 18:32:56 ip »
Hallituksen kokouksessa keskusteltiin tupakoinnista OIEI:n tapahtumissa, larpeissa ja S-treffeillä. Todettiin yleisesti, että pelinjohdon olisi hyvä ohjeistaa pelaajia käyttämään tiettyä tupakkapaikkaa pelipaikan siisteyden ja yleisen viihtyvyyden vuoksi. S-treffipaikan edustalla on tupakointikielto, mikä tarkoittaa että tulevaisuudessa tupakoinnin on tapahduttava muualla. Tupakoitsijoita kehotetaan noudattamaan hyviä tapoja ja tupakkalakia.

Saako tästä aiheesta aikaan yleistä keskustelua? Miten tämä asia pitäisi hoitaa? Asiassa on monta näkökulmaa, joista muutama on se, että OIEI on päihteetön, Oulun kaupungin tukema nuorisojärjestö ja tupakointi laumoissa pelipaikalla antaa todella huonon leiman OIEI:n puhtoiseen imagoon.

Kiinnostaisi kuulla etenkin alaikäisten tupakoitsijoiden mielipiteitä asiasta. Toisaalta olisi toivottavaa että täysi-ikäiset ihmiset voisivat näyttää muutakin kuin huonoa esimerkkiä.

Itseä iljettää olla pelipaikalla tai S-treffeillä tupakansavussa, myrkyttäkää itsenne mutta jättäkää mut rauhaan.  :cry:

Muhveli

 • Nyyppäri
 • *
 • Viestejä: 41
  • MSN Messenger - muhveli@mail.suomi.net
  • Profiili
  • Sähköposti
Tupakointi larpeissa ja S-treffeillä
« Vastaus #1 : 25.09.2005, 09:50:16 ap »
Hyvä että tähänkin on sentään tullut keskustelua. Itse olen aina ollut tupakointia vastaan ja kieltämättä iljettää kun kaikki joka paikassa pilaa ilmaa.
Sen ymmärtää jos täysi-ikäiset polttelee sillon tällön, vaikka se nyt ei olekaan hyvää esimerkkiä, mutta se että meidän nuoremmat immeiset polttelee suunnilleen ketjussa niin se pilaa meidän maineen.
Jos tässä halutaan saada mitään aikaan niin pitää antaa tarkat määräykset siitä miten ja missä poltetaan eri tapahtumissa vai poltetaanko enää missään!
Marko Paavola
Rollin rahastonhoitaja ja jäsenvastaava 2009-2010.

Anoreksia on sairaus. Lihavuus elämäntapa. -Möhvötti motto

Jelttoni

 • Vieras
Tupakointi larpeissa ja S-treffeillä
« Vastaus #2 : 15.02.2006, 17:42:39 ip »
Juu. Kyllähän tuo aivan oikein että s-treffeillä ei röökata siinä oven edessä vaan mentäisiin vähän matkan päähän. Sillä kuitenkin oiei on nuorisoseura, eikä se että ihmiset polttaa joukolla siinä pihalla ole mitenkään edustavan näköistä.

Ja peleissä pitää tehdä selväksi se että missä poltetaan. Kuitenkin ajankuvaan sopien peleissä polttaminen pitäisi tehdä ajankuvaan sopivaksi. Jos vaikka pelataan 1100-luvulle sijoittuvaa peliä niin ei semmonen valko-oranssi pötkö jonka kyljessä lukee "marlboro"-tai vastaavaa. Sillä se syö kanssa pelaajilta varmasti eläytymisen makua. Ja jos ei sitten halua sitä piippua tai mitä-lienee hommata niin voisi käydä ainakin piilossa sillä kessulla. Ja sitten se että ala-ikäiset eivät saa polttaa(esim. kaipaanvainio) kuulostaa jotenkin absurdilta. Sillä jokainen joka polttaa on tehnyt sen päätöksen itse. Sillä esim. leireillä joilla minä olen ollut ala-ikäiset ovat käyneet tupakalla yksinään ja samalla miettineet onko se sen arvoista. Ja peri-aate on toiminut hyvin. Tupakointi ei ole tapahtuma ja se säilyy silloin enää häilyvänä varjona tuolla jossain.


Joonas Poussu (polttava ala-ikäinen)

Ada-Ada

 • Nyyppäri
 • *
 • Viestejä: 27
  • MSN Messenger - kissatanssija(at)hotmail.com
  • Profiili
  • http://www.kase.fi/~ajatus
  • Sähköposti
Tupakointi larpeissa ja S-treffeillä
« Vastaus #3 : 16.02.2006, 16:49:16 ip »
Sen ymmärtää, ettei S-treffeillä ole suotavaa polttaa aivan oven edessä, mutta en näe sitä kuitenkaan mitenkään häiritsevänä. Jos pyritään opettamaan nuorille hyviä tapoja niin opastus tuhkakupille on mun mielestä riittävä. Kyllä jokainen tietää tupakoinnin riskit jne.

Minolen ollut siinä käsityksessä, että pelipaikoilla on aina ilmoitettu tupakkipaikat ja muistutettu, ettei natsoja maahan (jos niitä on ollut maassa niin joku on käynyt pelin jälkeen suorittamassa natsapalveluksen). Ainakin näin muistaisin jokaisessa alkubriiffissä kuulleeni. Myös infoissa ennen peliä on ollut mainintaa ja ohjeet ajanmukaisesta tupakoinnista (suositus piipulle/sätkälle/nurkan taukselle). Mielestäni se on toiminut. Ei tässä ketään kannusteta polttamaan, eikä nuorten polttaminen ole mielestäni mitenkään mukava näky, mutten ole kenenkään äiti, joten asia on sama minulle.

Jos polttaa niin polttaa määrätyllä alueella tai on polttamatta pelin ajan, oma valinta. Täyttä tupakointikieltoa tosin vastustan. Se olisi sama kuin kieltäisi väkeä pistämästä suolaa/mausteita ruokaansa (ei miellyttävyyden tai maun suhteen vaan tapaa/tarvetta vertaan).

Over and out.
// Kristiina Luomala // Kalin D. // Kahvikuppi // Ada-Ada //

eve

 • Konkari
 • ***
 • Viestejä: 119
  • Profiili
Tupakointi larpeissa ja S-treffeillä
« Vastaus #4 : 17.02.2006, 10:21:47 ap »
Sen verran jäin miettimään asiaa, että ihmettelen kyllä suuresti jos ei pysty olemaan polttamatta sitä kuutta-seitsemää tuntia minkä keskimääräinen peli kestää. Miten sellainen ihminen nukkuu edes yötään, jos ei pysty sen vertaa olemaan ilman?

Imho pelinjohtajilla on oikeus päättää mitä heidän pelinsä aikana saa tehdä, oli kyse sitten tupakoinnista, ruoan maustamisesta, koirien tuomisesta paikan päälle tai vaikka tanssista ja laulusta. Niin kauan kuin asiasta kerrotaan tarpeeksi selkeästi etukäteen, jokainen voi päättää, mihin peliin menee. Ja jos tilanne ei miellytä, niin pelinjohtajathan ovat sitä varten että heille nillitetään?  :wink:

Mitä taas S-treffeihin ym. systeemeihin tulee, edelleen imho yhdistyksellä ei ole velvoitetta olla ns. veljensä vartija tai kenenkään äiti, tässä yhdyn Kristiinan (Ada-Ada) kommentteihin.

/eve
# Se mikä ei tapa, sattuu ihan saatanasti. #

Hani

 • Vieras
Tupakointi larpeissa ja S-treffeillä
« Vastaus #5 : 17.02.2006, 14:34:18 ip »
Pakko edelleen sanoa, että minua ällöttää ihan sikana kävellä tupakansavun läpi pelipaikalla, kun ennen peliä porukka savuttelee missä sattuu kanssaihmisiä sen enempää huomioimatta.

Älkää pilatko minun hengitysilmaani, kiitos! Se, että teillä on paha tapa, ei tarkoita että muiden pitäisi siitä joutua kärsimään, joten toimittakaa tämä asia jossain muualla.

Jos älliä riittää, niin voisi kuvitella, että kenenkään, ei pelinjohdon eikä kenenkään, tarvitsisi erikseen käskeä tupakoimaan muualle. Koittakaa saada se itse kaaliinne.

Mielestäni jokainen täysi-ikäinen ihminen voi myös toimia mallina nuoremmille. Oma tupakointi on valitettavasti sanaton viesti myös muiden tupakoinnin hyväksymisestä.

kEhNo

 • Konkari
 • ***
 • Viestejä: 129
  • MSN Messenger - messerchmitt@hotmail.com
  • Profiili
Tupakointi larpeissa ja S-treffeillä
« Vastaus #6 : 19.02.2006, 21:10:01 ip »
Lainaus
Mielestäni jokainen täysi-ikäinen ihminen voi myös toimia mallina nuoremmille. Oma tupakointi on valitettavasti sanaton viesti myös muiden tupakoinnin hyväksymisestä.


Tässä asiassa olen äärimmäisen samaa mieltä. Ei tarvitse valehtelemaan ruveta mutta kertoo se jotain itsestään jos yhden viikonlopun tupakoimattomuus on jotain mahdotonta.
A. Oksa

09.01.07 21:16   <Layrah>   näin unta että sie kuolit auto-onnettomuudessa ja meille soitettiin tanne siita ja me vaan naurettiin. paskasesti. :D

Ada-Ada

 • Nyyppäri
 • *
 • Viestejä: 27
  • MSN Messenger - kissatanssija(at)hotmail.com
  • Profiili
  • http://www.kase.fi/~ajatus
  • Sähköposti
Tupakointi larpeissa ja S-treffeillä
« Vastaus #7 : 28.02.2006, 15:56:07 ip »
Mitä kaaliin painamista siinä on kun väki on tähänkin asti hoitanut tupakoinnin osoitetuilla paikoilla ilman erillistä käskyä? Ei ole ollut minun ajatukseni, että sen tuhkakupin on oltava siinä portaiden vieressä, sen voi siirtää siitä lähemmäksi nuotiota tai vaikka kaivon luo jos se häiritsee siinä missä se nyt on Sanginjoella. Toinen taas, jos siitä on mentävä välttämättä väkisin läpi parin tupakoitsijan välistä voi ystävällisesti pyytää heitä väistämään eikä sitten jälkeen päin paheksua savupilveä. Ei se savupilvi niin tiivis ole, ettäkö siihen tukehtuisi terve ihminen. Hetken se haisee ja sitten se on poissa, tiettääkseni oieiläiset kestävät muutaman löyhähdyksen kuolematta. Valitettavasti en tunne ketään, joka osaisi hallita tuulia niin hyvin, että saisi ohjattua savun suoraan ylös päin ettei se vain tule kenenkään päälle.

Pelin ajan voi olla polttamatta, mutta tämä on edelleen näin sokerisen klisesesti ilmaistuna vapaa maa, jossa saa tupakoida. Tottahan toki sitä ollaan mallina nuorille, mutta mitä auttaa jos ne harvat oiein tupakoitsijat näyttää häpeileviltä nurkan takana jos korttelin matkalla kaupungilla tulee vastaan seitsemän random encounteria tupakki suupielessä? Ei mitään. Tupakointi on sen verran yleinen asia katukuvassakin, ettei siinä nähdä mitään varsinaista pahaa. Kaikki tietävät tupakoinnin vaarat. Kaikki tietävät, että siihen on helppo jäädä koukkuun. Kaikki myös tietävät, että se ei tapa kertalaakista. Kaikki myös tietävät, että siitä voi päästä eroon. Jotkut pääsevät, jotkut eivät, kuten minä. Enemmän tupakoinnista ja savusta on haittaa baareissa ja kahviloissa kuin larpeissa, joissa se tapahtuu automaattisesti pihalla eikä sitä savua todellakaan ole paljoa ketään häiritsemässä.

Lopetan tupakoinnin vasta kun se kriminalisoidaan Suomen hallituksen toimesta - sitä ennen tupakoin määrätyillä paikoilla ja pistän natsani kuppiin.

Tämä tuntuu taas vain sellaiselta asialta, joka näyttää haittaavan vain muutamaa henkilöä ja ärsyttää ainakin minua juuri siitä syystä.
// Kristiina Luomala // Kalin D. // Kahvikuppi // Ada-Ada //

Hani

 • Vieras
Tupakointi larpeissa ja S-treffeillä
« Vastaus #8 : 01.03.2006, 09:59:41 ap »
Lainaus käyttäjältä: "Ada-Ada"
Mitä kaaliin painamista siinä on kun väki on tähänkin asti hoitanut tupakoinnin osoitetuilla paikoilla ilman erillistä käskyä


Pelinjohto ei aina hoksaa osoittaa erillistä paikkaa. Ainakin esim. Koppanassa ja Sanginjoella porukka tupakoi aivan ulko-ovien edessä, jokaisen kolmen rakennuksen ollessa kyseessä.


Lainaus käyttäjältä: "Ada-Ada"

Tupakointi on sen verran yleinen asia katukuvassakin, ettei siinä nähdä mitään varsinaista pahaa.


Tupakoitsijan mielipide.

Lainaus käyttäjältä: "Ada-Ada"
Kaikki tietävät tupakoinnin vaarat. Kaikki tietävät, että siihen on helppo jäädä koukkuun.


Valitettavasti terveysalan opiskelijana tiedän, että näin ei ole.
Voi suloinen itsepetos.

Lainaus käyttäjältä: "Ada-Ada"
Tämä tuntuu taas vain sellaiselta asialta, joka näyttää haittaavan vain muutamaa henkilöä ja ärsyttää ainakin minua juuri siitä syystä.


Ihmisillä on vaikeuksia ilmaista itseään ja omia mielipiteitään, varsinkin jos ne törmäävät kritiikkinä jonkun henkilön toimintaa kohtaan. Olen niitä harvoja piikkejä persiissä, jotka viitsivät sanoa jotain - yleisen viihtyvyyden ja harrastuksen maineen nimissä. [/quote]

Ada-Ada

 • Nyyppäri
 • *
 • Viestejä: 27
  • MSN Messenger - kissatanssija(at)hotmail.com
  • Profiili
  • http://www.kase.fi/~ajatus
  • Sähköposti
Tupakointi larpeissa ja S-treffeillä
« Vastaus #9 : 01.03.2006, 12:39:03 ip »
Lainaus käyttäjältä: "Hani"

Pelinjohto ei aina hoksaa osoittaa erillistä paikkaa. Ainakin esim. Koppanassa ja Sanginjoella porukka tupakoi aivan ulko-ovien edessä, jokaisen kolmen rakennuksen ollessa kyseessä.


Toistan itseäni, mutta en muista ainuttakaan peliä, jossa tupakkipaikkoja ei olisi ilmoitettu. Järki myös sanoo, että jos jossain on tuhkakuppi niin siinä saa polttaa. Edelleen toistan että jos se kuppi siinä oven vieressä haittaa niin onko käynyt edes pienessä mielessä siirtää sitä vähän kauemmaksi? Siihen tuskin tarvitsee hallituksen lupaa tai yleistä äänestystä. Yksikään tupakoitsija tuskin loukkaantuu siitä.

Lainaus käyttäjältä: "Ada-Ada"

Tupakointi on sen verran yleinen asia katukuvassakin, ettei siinä nähdä mitään varsinaista pahaa.

Tupakoitsijan mielipide.


Nope, aiheesta on keskusteltu vaikka kuinka usein ja vaikka kenen kanssa. Tupakointia näkee kadulla, eikä se enää käännä kenenkään katsetta - tupakoi tai ei. Joten se ei ole pelkästään minun mielipiteeni. Kysyin asiaa myös tupakin savulle herkältä henkilöltä ja hänellä ei ole ongelmaa jos ei päälle puhaltele. Tästä siis voisi karkeasti yleistää, ettei normaalia ihmistä hirveästi haittaa jos joku kulkee parin metrin päästä ohi tupakin kanssa.

Lainaus käyttäjältä: "Ada-Ada"
Kaikki tietävät tupakoinnin vaarat. Kaikki tietävät, että siihen on helppo jäädä koukkuun.

Valitettavasti terveysalan opiskelijana tiedän, että näin ei ole.
Voi suloinen itsepetos.


Unohda sitten autuaasti sosiaalinen tupakointi ja psyykkinen riippuvaisuus. Eihän se vaikuta yhtään mitenkään ja kehenkään. Varmasti sinun on helppo sanoa, että siitä pääsee eroon koska et ole itse polttanut etkä yrittänyt lopettaa. En usko, että tiedät lopettamisen vaikeudesta yhtään mitään muuta kuin tilastotiedettä, joten älä jaksa siitä suloisesta itsepetoksesta. Anteeksi suoruuteni.
Olisin onnellinen jos se lopettaminen olisikin vain niin helppoa, että jättää askin pöydälle, mutta jos se tarkoittaa yli viikon kestävää yhtä jaksoista päänsärkyä (johon eivät lääkkeet auta), huimausta ja jatkuvaa vihaisuutta/ärtyneisyyttä isolla mittakaavalla, niin mielummin poltan vähän kuin lähden tappelemaan vieroitusoireiden kanssa.
Minä en kutsuisi itsepetokseksi sitä, että yritän olla hankkimatta uudesta syystä johtuvaa päänsärkyä elämääni, joka on muutenkin migreenipyörremyrskyä.

Lainaus käyttäjältä: "Hani"

Ihmisillä on vaikeuksia ilmaista itseään ja omia mielipiteitään, varsinkin jos ne törmäävät kritiikkinä jonkun henkilön toimintaa kohtaan. Olen niitä harvoja piikkejä persiissä, jotka viitsivät sanoa jotain - yleisen viihtyvyyden ja harrastuksen maineen nimissä.


Kritiikkiä tulee aina, siihen on parasta tottua. Viihtyvyydestä tässä vain on kyse, eikä maineesta. Jos Oiei edustaisi julkisesti parrasvaloissa ja olisi lehdissä useammin niin kyllä ymmärtäisin tämän vouhotuksen tupakoimattomuudesta, mutta koska tupakointi on edelleen jokaisen henkilökohtainen asia niin en näe tällä äläkällä mitään merkitystä ainakaan omaan toimintaani. Pistä vain vastaan, puhu vain terveysalan koulutuksesta, mutta minulta irtoaa kuuntelevan korvan palanen vasta kun aiheesta puhuu joku, joka on ennen tupakoinut ja tietääkin miten se syöpäkääryle toimii käytännössä.

Edelleen painottaen; jos se tupakointi häiritsee tilanteessa jossa vieressä olija polttaa, häntä voi pyytää siirtymään kauemmas. Jos tuhkakuppi on liian lähellä ovea, sen voi siirtää. Jos tahtoo savuttoman pelin niin savutonta on pelin ajan, pelin jälkeen tupakoitsijat siirtyvät tupakille kuten ennenkin tutuille oikeille paikoilleen. Mikä tässä on niin vaikeaa? Ihmisiä voi pyytää tilanteessa etäämmälle jos jokin haittaa, eikä aiheesta ole pakko vääntää eduskuntaan asti huutoa.

Tokihan Sanginjoellakin on nähty ihmisiä juoksemassa pihan poikki tupakki suupielessä, mutta yleensä se on ollut joku, joka proppaa paikkaa ja yrittää tehdä miljoonaa muuta asiaa samaan aikaan. Syöväthän ihmiset aamupalaakin juosten ennen töihin lähtöä. Muutoin minä en ole nähnyt mitään nurkan takana tupakointia tai tumppien heittelyä pitkin pihoja. Enkä kyllä viimekesänä löytänyt natsoja muualta kuin tuhkakupin vierestä mitä natsapalvelusta suoritin.

Jos aihe alkaa näyttää isommalta kuin tämä pieni väittely tässä niin järjestäkää kansan äänestys.
// Kristiina Luomala // Kalin D. // Kahvikuppi // Ada-Ada //

Swatninja

 • Wanha parta
 • ****
 • Viestejä: 421
  • Profiili
Tupakointi larpeissa ja S-treffeillä
« Vastaus #10 : 02.03.2006, 01:41:57 ap »
Noniin.. Rauha ihmisten kesken jolla on hyvä tahto.

Mielipiteistä kiisteleminenhän on turhaa hommaa varsinkin kun jokainen tietää ettei tässä aiheessa ole absoluuttisia voittajia.

Tupakointia ei olla tulossa kieltämään peleissä. Se on melkein sama asia kuin että tehtäisiin ruuat vaan lihalla ja sanottaisiin että lihansyönti on kyllä (oikein ja monipuolisesti) terveellisempää kuin pelkkä kasvissyönti joten me ei suivaita teitä nyt.  

Enkä nyt seuraavaksi halua kuulla siitä että kasvissyönti onkin jotenkin terveellisempää koska se ei ole se pointti tässä. Ihan hyvin se voi olla mistä mielipideasiasta tahansa.

Kyllä.. tupakointi on tyhmää. Maailmassa on paljon muitakin tyhmiä asioita..

OIEI ei kannusta ketään tupakoimaan muttei se ketään ole kieltämässäkään. Terveellä järjellä voimme jokainen edesauttaa yleistä yhteiseloa niin että Sjoella sitten vaikka poltetaan vain siinä nuotiokatoksessa joka ei liene liikaa pyydetty.

Ja sitten roolimallien antamisesta. Kielletään saman tien televisio, elokuvat, pelit, koulut, ravintolat ja ihmisten kanssakäyminen keskenään sillä kaikissa näissä se tupakointi kuitenkin näkyy. En henkilökohtaisesti jaksa uskoa sitä  että  peleissä ihmisten tupakoinnilla on edes promillen tuhannesosan vaikutusta nuorison polttamiseen. Ihan yhtälailla kaikki ohjaajatkin polttelee omissa nuorisokerhoissaan.. eikä me olla nuoriso-ohjaajia vaan tasa-arvoisia pikkukansalaisia. Kaikki tietää mikä on fiksua ja mikä ei.. toivon ainakin.

Kaikki edeltävät oli sitten omia näkemyksiä. Eivät OIEI:n virallinen kanta PJ:n ominaisuudessa tai vastaavaa.


Tehdäänkö niin että he jotka tätä nyt lukee niin seuraavalla kerralla ohjastaa muitakin siitä missä poltellaan ja mihin natsat heitetään.  Eiks jee ?

Jos asia on jollekkin kynnyskysymys niin vaikuttaa voi joko noudattamalla ylempää, olla tulematta tai tehdä peli jossa tupakointi on kielletty. Näin se maailma toimii.

Perimmäisenä ajatuksena se että on turha nostaa suuria tuuliolosuhteita juoma-astioihin asioista joista moisten tekemisellä ei ole järin suurta merkitystä.
Mikko Heikura

Waltro

 • Konkari
 • ***
 • Viestejä: 169
 • Henkisten traumojen tuottaja vuodesta 2000
  • MSN Messenger - waltro@msn.com
  • Profiili
  • http://www.waltrodom.com
  • Sähköposti
Tupakointi larpeissa ja S-treffeillä
« Vastaus #11 : 02.03.2006, 02:21:43 ap »
Näinhän se pitäisi olla että tupakointi tapahtuu aina määrätyssä paikassa. Ihan turvallisuussyistä kuin myös siivouskysymysten vuoksi. Vaikka tupakointi pöljää onkin ei se tarkoita ettei sitä voisi viksusti hoitaa suurempia ongelmia aiheuttamatta. Ei ole kovin kova sana (ainakaan omasta mielestäni) heittää ne tumpit niille varattuun törppöön (tai nuotiosyvennykseen tai mikä se ikinä sitten onkin).
Valtteri Niskavaara, sotanorsu ja Rollowoodin ehta karpaasi.

"Demonit INC suosittelee ruotsalaista palapeliä"

kEhNo

 • Konkari
 • ***
 • Viestejä: 129
  • MSN Messenger - messerchmitt@hotmail.com
  • Profiili
Tupakointi larpeissa ja S-treffeillä
« Vastaus #12 : 02.03.2006, 02:48:31 ap »
Tähän väliin pitää lisätä että ainakin karsikossa näki (jatkuvasti) henkilöitä tupakoimassa etuoven edessä. Hankalaksi tilanteen teki se että sitä tapahtui ingame jolloin "menkää vittuun siitä oven edestä tupakoimasta" kehoitus ei ollut sopiva.

Ei voi yleistää mutta minusta tämä ei ole ainut kerta kun sanginjoella moista on nähty.
A. Oksa

09.01.07 21:16   <Layrah>   näin unta että sie kuolit auto-onnettomuudessa ja meille soitettiin tanne siita ja me vaan naurettiin. paskasesti. :D

kEhNo

 • Konkari
 • ***
 • Viestejä: 129
  • MSN Messenger - messerchmitt@hotmail.com
  • Profiili
Tupakointi larpeissa ja S-treffeillä
« Vastaus #13 : 02.03.2006, 04:00:52 ap »
Lainaus

Edelleen painottaen; jos se tupakointi häiritsee tilanteessa jossa vieressä olija polttaa, häntä voi pyytää siirtymään kauemmas.


Ihan pakko lisätä tähän että asia ei ehkä ole niin yksinkertainen mitä sen tupakoijat näkee. Henkilökohtaisesti en lähtisi aukomaan tupakoiville päätä kahdesta syystä a) kaikki tietää elävästä elämästä millaisen maineen se yksi valittaja saa b) ego ei riitä siihen että rupeaisin oikeasti tappeleen asiasta jonka pitäisi olla perusoikeus minulle (raitis ilma).

Puhumattakaan jos kyseessä on joku nuorempi pelaaja, ei varmasti riitä luonne siihen että Mapelle, Markulle yms rupeaa sanomaan että hei meetkö muualle siitä haisemasta.[/quote]
A. Oksa

09.01.07 21:16   <Layrah>   näin unta että sie kuolit auto-onnettomuudessa ja meille soitettiin tanne siita ja me vaan naurettiin. paskasesti. :D

eve

 • Konkari
 • ***
 • Viestejä: 119
  • Profiili
Tupakointi larpeissa ja S-treffeillä
« Vastaus #14 : 02.03.2006, 15:56:02 ip »
Lainaus käyttäjältä: "kEhNo"


Ihan pakko lisätä tähän että asia ei ehkä ole niin yksinkertainen mitä sen tupakoijat näkee. Henkilökohtaisesti en lähtisi aukomaan tupakoiville päätä kahdesta syystä a) kaikki tietää elävästä elämästä millaisen maineen se yksi valittaja saa b) ego ei riitä siihen että rupeaisin oikeasti tappeleen asiasta jonka pitäisi olla perusoikeus minulle (raitis ilma).

Puhumattakaan jos kyseessä on joku nuorempi pelaaja, ei varmasti riitä luonne siihen että Mapelle, Markulle yms rupeaa sanomaan että hei meetkö muualle siitä haisemasta.


Tulee vain mieleen, että mikä pakko on ns. aukoa päätä? Pyytää voi monella tavalla, ei välttämättä aina aggressiivisesti.

Ehkä tosiaan sitten on tarpeen järjestää totaalisen savuttomia pelejä, jos se niin kovasti häiritsee. Pelinjohtajat varmasti osaavat ihan itse määritellä tämän, samoin kuin ikärajatkin ja muut vastaavat karsivat tekijät omille peleilleen. Tuskin tarvitaan hallituksen totalitaarisia päätöksiä tämänkään suhteen.

Kannattaisi ehkä kuitenkin lopulta muistaa, että kaikista huonoista puolistaan huolimatta tupakointi on joillekin sosiaalinen tapa. Myös minä olen löytänyt itselleni tien sosiaalisiin "piireihin" usein röökipaikalta, myös sellaisiin piireihin mihin muuten olisin päätynyt. Joillekin (sosiaalisesti avuttomille, kuten minä) on siis muiden hengitysilman pilaamisesta seurannut myös hyviä asioita, joita on toisinaan ikävä.  Minusta siksi totaalikielto ei ole aiheellinen.

/eve
# Se mikä ei tapa, sattuu ihan saatanasti. #