Kirjoittaja Aihe: Verierä. 23-25.4.2010  (Luettu 2311 kertaa)

Joonas Oja

  • Nyyppäri
  • *
  • Viestejä: 22
    • MSN Messenger  - Mekol1@hotmail.com
    • Profiili
Verierä. 23-25.4.2010
« : 12.02.2010, 23:51:38 ip »
"Kolme hahmoa hiihti kevyesti keväisen lumen kovalla pinnalla, pujotellen jääätyneestä suosta törröttävien käkkärämäntyjen välejä. Päivä oli jo laskemassa, kohta pitäisi tehdä laavu ja rako yöksi. Miesten vetämä ahkiokin painoi, retken anti oli ollut hyvä, näillä lihoilla selvittäisiin Hämeen ankaran talven viimeisistä koitoksista.
Suon ja metsän rajalla kohosi suuri tuulenkaato, kallelleen viereisiä honkia vasten jäänyt kuusipuu. Siihen saisi nopeasti hyvän tuulensuojan aikaan..
-Oi! Siellä on jo maja pystyssä! huusi etummaisena hiihtävä nuori mies, melkeinpä poika vielä.
-Nuotion savua ei näy.. mutisi taaempana ahkiovuorossa oleva vanhempi mies huurtuneeseen partaansa.
Hiihtäjät eivät enää virkkoneet mitään, ainoaksi ääneksi jäi hangen narske leveiden suksien alla, kunnes he tulivat tyhjän yösijan luokse. Pienistä puista oli eränkävijä tehnyt yksinkertaisen majapaikan, mutta valkeaa paikalla ei ollut pidetty pitkään aikaan; puoliksi palanutta puuta pilkisti lumen alta. Varovaiset kulkijat vilkuilivat metsään, näkemättä muuta kuin jäätyneen lumen painamia raskaita, naavaisia oksia. Nuorimmainen askelsi nopeimpana kauemmas, variksen rääkkyessä tulijoille latvoista.
-Täällä! Tulkaa tänne!
Siellä, hetken päässä laavulta lumipeitteeseen osin uponneena makasi mahallaan tumma hahmo. Turkiksiin ja villaviittaan pukeutuneen miehen selästä sojotti ylös nuolia enemmän kuin vastasyntyneellä on sormia molemmissa käsissään.
Vanhemmat miehet kävelivät vainajan luokse ja käänsivät hänen kasvonsa esiin. Yöpakkasten kovettamaa parrakasta päätä eivät olleet korpit tai sudet järsineet.
-Se on Kauko, minun veljeni ja sinun setäsi.. kuuraparta sanoi hetken päästä pojalle kylmin silmin. -Rannikon musta kokko nämä lennätti! toinen vanhempi mies ärähti surmannuoli kädessään, ja katkaisi sen jalkaansa vasten.

Pojan silmät kaventuivat. Rukkasen peittämä käsi puristi käsivarren mittaisen puukon kahvaa.''Verierä on kansainvaellus- ja merovinkiajan (500-600lv) Suomeen sijoittuva pehmomiekkailutapahtuma, miespolvien mittaisen suku-ja päällikkökuntien välisen vihanpidon ja vallantavoittelun eskaloitumisesta sodaksi. Kalantin, Suomen ja Hämeen suuret isännät yhtälailla pitävät sisämaan rikkaita riistamaita omina erinään, ja sinne moni varomaton metsästäjä retkillään jääkin. Korvissa on turvallista liikkua enää joukolla, ja mukana kannetaan muitakin kuin metsästysaseita...

Verierässä neljä sukukuntaa ottaa toisistaan mittaa viikonlopun aikana pehmoasein, hikeä ja vaivaa säästämättä. Taistelujen lisäksi tapahtumaan kuuluu kaikenlaista iltaohjelmaa, kuten angonheittoa, pukukilpailu sekä siltatyöntöä (Sillalla!). Saunaa unohtamatta.

Tapahtuma järjestetään Nivalassa, Pohjanmaalla 23.-25.4.2010. Paikkana toimivat Pyssyhovin (kts. Nivalan kaupungin sivuilta osoite ja taktiset mitat) ympäröivät metsiköt ja mäet. Alueella on hyvät välittömästi skenaarioalueiden vieressä sijaitsevat majoitusmahdollisuudet, sisätilaa hengailuun, saunaa, teltoille kenttää, liesikatos ja muita ulkotiloja. Parkkipaikka on aivan vieressä; Nivalaan pääsee myös junalla. Järjestettyä ruokailua ei ole, osallistujat pääsevät laittamaan omat leiriruokansa.

Tapahtumassa on pukupakko, eli osallistujien edellytetään pukeutuvan ajan tyylin tapaisesti. Katso lisää kohdista Säännöt ja Pukeutuminen. Sivustolta löytyy ilmoittautumislomake Verierää varten. Ilmoittautuminen on sitova, joten ottakaa se huomioon. Ilmoittautuessasi tapahtumaan, sinulle lähetetään sähköpostitse maksuohjeet. Ilmoittautuminen tapahtuu yksittäin, joten ihmiset ilmoittautuvat tapahtumaan henkilökohtaisesti.

http://www.veriera.kotisivukone.com/lomake.html?id=2
Tapahtuman kotisivut, jossa puvustuksesta ja tapahtumasta lisää asiaa.


Järjestäni: Joonas Nivala, Joonas Oja, Pyry Veteli, Sipi Myllynen

Järjestäjiin saa yhteyden seuraavasta osoitteesta:
jarjestajat.veriera@gmail.com

http://forum.sotahuuto.fi/viewforum.php?f=128

Sotahuudon foorumille tullaan enimmäkseen päivittelemään tietoja tapahtuman etenemisestä.

PS:Tällä hetkellä etsimme nakkityöläisiä mukaan projektiin, joten otappa yhteyttä seuraavaan osoitteeseen..

Mekol1@hotmail.com