Kirjoittaja Aihe: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)  (Luettu 64601 kertaa)

nora-inu

 • Nyyppäri
 • *
 • Viestejä: 23
  • MSN Messenger - kajimori@hotmail.com
  • Profiili
  • Sähköposti
[EDIT: Poimittu keskustelu Haureuden otsikon alta -Riffi]

hei. sain vihdoin toivon mukaan tämänkin toimimaan ja ajattelin nyt huomauttaa eräästä asiasta joka pisti silmään. laitan nyt tämän tänne, koska en nyt tällä hetkellä saa lottaa kiinni mistään. eli tuo pelimaksu. sattumoisin olen toinen pj, eikä minulle ole kyllä ilmoitettu mitään sen vaihtamisesta. jos tuo tapa "oiein jäsenille pienempi pelimaksu, ulkopuolisille suurempi" on joku oiein uusi käytäntö, en ole kuullut siitä vielä, mutta jos se ei ole pakollinen, haureuteen ei sellaista ole tulossa, piste. ja jos tuo käytäntö jatkuu, oiein peleissä tulee luultavasti nähtyä vain tuttuja oieiläisiä, muualta (oulunläänistä ainakin) tulevat larppaajat ja muut tutut uhkasivat jättää tästä lähtien pois kaikki oiein pelit. ehkä se on hyvä tapa lisätä oieiläisiä, mutta ne jotka eivät halua liittyä, pysyvät kuulemma kaukana peleistä joita tukee oiei. onko se nyt sitten hyvä asia?
anteeksi jos nyt meuhkaan turhaan.

-haureuden toinen pj-
Kk trilogian viimeinen osa.
Susanna Kouva

nora-inu

 • Nyyppäri
 • *
 • Viestejä: 23
  • MSN Messenger - kajimori@hotmail.com
  • Profiili
  • Sähköposti
Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
« Vastaus #1 : 15.09.2005, 12:43:01 ip »
no, kävinpäs sivistämässä itseäni ja totta se pelimaksujuttu oli. lotta, meillä on paaaaaaljon puhuttavaa...
Kk trilogian viimeinen osa.
Susanna Kouva

Hani

 • Vieras
Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
« Vastaus #2 : 15.09.2005, 16:50:14 ip »
Nämä pelimaksujärjestelyt ovat OIEI:n hallituksen päättämiä asioita, jotka tehdään siksi että ihmiset tekevät juttuja OIEI:ssa olematta jäseniä. Asiasta on kerrottu edellisen hallituksen kokouksen pöytäkirjassa sekä foorumilla että sähköpostilistalla.
Pelimaksut ja alennukset päätetään pelikohtaisesti.
Pelinjohdon on hyväksytettävä budjetti pelivastaavalla eli Askolan Kallella ennen pelimaksun ilmoittamista. Budjetti olisi hyvä esitellä ajoissa, että alennuksista sun muista ehditään sopia ajoissa.

ninny

 • Vieras
Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
« Vastaus #3 : 15.09.2005, 16:57:51 ip »
Lainaus
..jotka tehdään siksi että ihmiset tekevät juttuja OIEI:ssa olematta jäseniä.

Toivottavasti tämä juttujen tekeminen ei tarkoita peleihin osallistumista?
Aika ikävä käytänö moinen hintojen erillisyys jäsenille ja ei jäsenille -___-

Swatninja

 • Wanha parta
 • ****
 • Viestejä: 421
  • Profiili
Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
« Vastaus #4 : 15.09.2005, 17:12:02 ip »
Kyseinen käytäntö on ollut käytössä ennenkin, vaan sen käyttö jäi vähäksi aikaa kun jäsenmäärät kasvoivat.

Moinen toiminta ei ole sitä varten että voimme lypsää enemmän rahaa OIEI:n ulkopuolisilta ja yritämme haitata heidän pelaamistaan. Ensinnäkin kuka tahansa voi liittyä OIEI:hin ja se ei ole  edes kallista (2e).

Jokainen sentti tuosta kahdesta eurosta menee OIEI:n toiminnan tukemiseen. Joskaan se ei ole se suurin tulo vaan Kaupungin antamat avustukset joiden määrä riippuu osittain myös jäsenten määrästä.

Tänä vuonna OIEI:ssa on ollut vähemmän jäseniä kuin koskaan aikaisemmin, mutta peleissä ja muissa tapahtumissa liikkuu kuitenkin yhtä paljon porukkaa.  Itsekin muistin maksaa jäsenmaksuni vasta muutama viikko sitten :oops:

jotta OIEI voi tulevaisuudessakin toimia hyvin ja tuoda teille pelejä tarvitaan jäseniä, ja en usko että 2 euroa siitä on liikaa pyydetty keneltäkään. Mikä parasta, se maksaa itsensä takaisin yleensä jo seuraavassa pelissä.

OIEI:n jäsennyys ei velvoita ketään mihinkään, mutta antaa paljon etuja kuten alennuksia monista liikkeistä.

Kukaan ei myöskään pakota liittymään OIEI:n jäseneksi jos ei tahdo. Silloin tosin joutuu maksamaan ainakin toistaiseksi enemmän peleistä, mutta samaan tarkoitukseen nekin rahat menevät eli OIEI:n toimintaan.

Toisekseen.. millaisia havaintoja olen tehnyt niin OIEI:n pelit ovat aina olleet huomattavasti halvempia kuin muualla pidetyt pelit missä helposti saa maksaa 20 euroa pienestäkin pelistä. Jos joku tuntee itsensä riistetetyksi kun joutuu maksamaan esim 8 euroa 5 euron sijaan olkoon vapaa tekemään niin. Mikä parasta jäseneksi liittymällä säästäisi suoraan euron.


Loppuvuodelle on tulossa vielä monta peliä joissa samaa käytäntöä tultaneen harjoittamaan. Näissä viimeistään jää jo voitolle.

Tietty voimme miettiä sitä vaihtoehtoa ettemme pidä lainkaan huolta jäsenmääristä, emme saa kaupungilta avustuksia jonka jälkeen pelit viimeistään maksavat 20 euroa henkilöltä.Toivottavasti tämä selvensi asiaa hieman. Hani voinee korjata ja lisätä tähän jos näkee tarpeelliseksi.
Mikko Heikura

Hani

 • Vieras
Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
« Vastaus #5 : 16.09.2005, 18:42:20 ip »
Kiitos Mikki tästä suomennoksesta. :P

Swatninja

 • Wanha parta
 • ****
 • Viestejä: 421
  • Profiili
Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
« Vastaus #6 : 16.09.2005, 20:01:08 ip »
Niin..


Haluaisin vielä lisätä että OIEI ei järjestä pelejä vaan ihmiset järjestävät pelejä OIEI:n tuella.

Mikään tai kukaan ei pakota järjestämään pelejä OIEI:n nimissä, mutta se tarkoittaa sitä ettei tässä tapauksessa Oulun pelipaikat ole käytössänne ellette varaa omia vuorojanne ja maksa niistä.

Tämän lisäksi esim: OIEI:n propit, ensiapukalusto, serveritila, rahallinen avustus jäävät saamatta.

OIEI on tukemassa larppaamista ja larppaajia. On ikävää jos pelaajat tai pelinjärjestäjät eivät tunne näin.
Mikko Heikura

nora-inu

 • Nyyppäri
 • *
 • Viestejä: 23
  • MSN Messenger - kajimori@hotmail.com
  • Profiili
  • Sähköposti
Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
« Vastaus #7 : 19.09.2005, 16:48:32 ip »
heiheihei, enhän minä nyt sitä tarkoittanut. kyse oli vaan nyt siitä, että jos todella ei halua liittyä oieihin, kun joillakinhan voi olla ihan oma oiein tapainen säätö meneillään, ja he haluavat pysyä siinä kaveriporukkansa kanssa. ja ei sillä, ettei tuo olisi myös hyvä vaihtoehto, inhottaa vaan kun nyt ei saa katsella niin useasti välttämättä uusia oiein ulkopuolisia naamoja. tai sitten niitä vanhoja kavereita keitä peleissä tapasi käydä. mutta juuh, aina ei voi voittaa. ja nyt on vaan minunkin pärjättävä ilman oiein tukea, ja kyllähän se onnistuu. mutta se on vain minun oma ongelmani :wink:
Kk trilogian viimeinen osa.
Susanna Kouva

Chrisle

 • Nyyppäri
 • *
 • Viestejä: 40
  • Profiili
Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
« Vastaus #8 : 20.09.2005, 12:16:42 ip »
Lainaus käyttäjältä: "nora-inu"
kyse oli  jos todella ei halua liittyä oieihin, kun joillakinhan voi olla ihan oma oiein tapainen säätö meneillään, ja he haluavat pysyä siinä kaveriporukkansa kanssa.


Nyt mie en kyllä ihan ymmärtänyt? Voihan ihminen kuulua useisiin "säätöihin" yhtäaikaa, eikä se jäsenmaksu velvoita yhtään mihinkään? Eihän kaveriporukasta tartte sen takia luopua?


Ja eihän se silleen mene että pelimaksu on kalliimpi muille, vaan se on halvempi OIEI:läisille  :D  Se erotushan on tavallaan OIEI:läinen maksanut jo jäsenmaksun muodossa. Jos sellaista ei olisi niin OIEI:läinenhän tavallaan maksaisi enemmän oman yhdistyksenä peleistä. Ei siinäkään nyt tolkkua olisi? Mutta tiiäppä tuota sitten.

K-market vissiin sitten syrjii meikää kun en ole hankkinut plussakorttia.

Mutta tietty jos ihmisillä on parempaa ideaa jolla
a.) Nostetaan jäsenmäärää, joka tällä hetkellä todellakin on pieni
b.) Suo jäsenelle etuja

Niin anti kuulua vaan! Kokouksiin ja listalle vaan keskustelua ja ehdotuksia! Kyl meikä ainakin mielellään tahtoo nähdä ideoita joilla parannetaan yhdistystä ja jäsenien etuja  :wink:
Tiina Kortelainen

atropia

 • Vieras
Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
« Vastaus #9 : 20.09.2005, 12:58:51 ip »
Pakko vähän nyt ottaa kantaa tähän keskusteluun, vaikka kauhean äänekäs en tästä asiasta ole ollutkaan. Minusta olisi tosi tärkeää, että pelinkirjoittajat kokisivat olevansa päättävässä asemassa näissä asioissa. Tämä on se toinen puoli siitä mitä Mikki sanoi; ilman pelinjärjestäjiä ei ole myöskään OIEI:ta. Hallitus ei lopulta ole määräävässä asemassa, vaan pelinjärjestäjät. Jos suurin osa (tai edes hyvä osa) pelinjärjestäjistä ei halua erillisiä pelimaksuja jäsenille ja ei-jäsenille, niin sillä pitäisi olla suurin painoarvo.

Minulle tulee mieleen kaksi syytä miksi nuoremmat pelaajat ja pelinjärjestäjät haluaisivat tässä vaiheessa laittaa pystyyn "oman säätönsä" (mikä olisi tietty pidemmän päälle kuolinisku OIEI:lle).

 * Oma kaveripiiri mansikka, muu kaveripiiri mustikka

Tälle ei tietty voi mitään, ja esimerkiksi Harharyhmä nojaa kutsupohjalla toimivaan jäsenistöön. Ainahan larppaamiseen toisaalta liittyy kaveripiirit, eikä kutsupelien pitäminen ole täysin poissuljettua OIEI:ssakaan. Mutta tässä on tärkeä huomata, että kaikki varmasti pyrkivät siihen suuntaan, että nuoremmat jäsenet ottavat vastuullisemman roolin ajan (mitä nopeammin sitä nopeammin) kuluessa. Tällä tavalla voisi pysyä ajan hermolla ja yhdistys kestäisi aikaa. Mistä päästäänkin seuraavaan asiaan.

 * Nuoremmat jäsenet eivät "omista" OIEI:ta

Joku muu määräilee ja olisi kätevämpää, kun voisi itse päättää omista asioista ilman turhaa höpöhöpöä. Pitää seurata jonkun muun sääntöjä, elää niitten maailmassa. Varsinkin tästä jäsenet- ja ei-jäsenet-pelimaksukeskustelusta on saanut sen kuvan, että jotkut varmasti helposti ajattelevat, että näistä asioista näköjään päättää joku muu kun "me" ja että me saataisiin nauttia OIEI:n eduista niin pitää vaan totella kiltisti. Nojoo, sehän on kyllä tavallaan totta, mutta vähän ehkä eri syistä kun voisi kuvitella. Hallitusta ja byrokratiaa pyöritetään Oulun kaupungin tukien ja etujen vuoksi. Rekisteröity yhdistys on ainoa toimintatapa mikä hyväksytään toimintamuodoksi. Hallitus määrää jotain juttuja (aina vuoden ajan), mutta ihanteellisessa maailmassa nämä "uudet säädöt" olisi parasta saada osaksi OIEI:ta ja päättämään asioista (esimerkiksi ensi vuonna). Kysymys on sen jälkeen enää, että haluaako nuoremmista koottu hallitus jatkaa byrokratian pyörittämistä rahan ja pelipaikkojen takia.

Tiivistettynä. Jos nuorista larppaajista on syntymässä jotain "uutta säätöä" OIEI:n ulkopuolella, se on käytännössä ihan täsmälleen sama asia mitä pitäisi tapahtua OIEI:n sisällä. Pitäisi olla ensisijaisen tärkeää saada mahdollisimman houkuttelevaksi ja helpoksi päästä säätämään OIEI:ta jonkun uuden jutun perustamisen sijaan. Turha sitä on kuitenkaan keksiä pyörää uudestaan.

Chrisle

 • Nyyppäri
 • *
 • Viestejä: 40
  • Profiili
Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
« Vastaus #10 : 20.09.2005, 13:12:23 ip »
Samaa mieltä Jyrkin kanssa.

Uuden säädönkin kanssa olisi samat ongelmat edessä loppujen lopuksi.

Kaikilla pitäisi olla yhtälainen oikeus vaikuttaa siihen millainen yhdistys OIEI on. Yhdistys on jäsentensä kuva. Jos ongelmia syntyy niin niitä ei ratkaista pakenemalla.

Peräänkuulutankin enemmän avointa keskustelua ja yhteistä pohdintaa tulevaisuudesta. Vaikka sen pitäisi olla ilmiselvää että jokainen voi ehdottaa asioita, tulla kokoukseen, käyttää mahdollisuuttaan vaikuttaa, niin ilmeisesti se ei ole.

Avoin keskustelu, keskittyminen ongelmakohtiin ja yhdessä ratkaisujen pohtiminen olisi minusta nyt todella tärkeää.

Se että erinäisissä porukoissa puhutaan asioista, eikä keskinäinen kommunikaatio pelaa ei ole hyvä juttu.

Kannattaa seurata keskustelua, osallistua kokouksiin ja "pysyä ajan hermolla" ja muistaa että oma mielipide on tärkeä! Se täytyy ilmaista selkeästi. OIEI kuitenkin on olemassa larppaajia varten, joten larppaajilla on oikeus ja tavallaan myös velvollisuus ilmaista mielipiteensä, sillä päätöksiä ja ratkaisuja ei kehitä mikään näkymätön osapuoli vaan larppaajat itse.
Tiina Kortelainen

Chrisle

 • Nyyppäri
 • *
 • Viestejä: 40
  • Profiili
Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
« Vastaus #11 : 20.09.2005, 13:16:33 ip »
Niin ja tuosta pelimaksusta.

Seuraavat kohdat mietityttää;

a.) Käytäntö on ollut ennenkin, miten se silloin toimi?
b.) Jos käytäntö ei miellytä, mikä olisi hyvä vaihtoehto koskien jäsenmäärän nostamista ja vakauttamista?
c.) Kuvittelin että käytäntö olisi riippuvainen pelinjohdosta, onko ja minkätyyppisiä eroja maksuissa olisi? Itse käsitin että se olisi euron parin luokkaa.
Tiina Kortelainen

Hani

 • Vieras
Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
« Vastaus #12 : 20.09.2005, 13:34:23 ip »
Ideana on kai ollut, että pelimaksu olisi pari euroa edullisempi OIEI:n jäsenelle, niin että jäsenyys maksaisi itsensä kerralla takaisin.

Swatninja

 • Wanha parta
 • ****
 • Viestejä: 421
  • Profiili
Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
« Vastaus #13 : 20.09.2005, 13:41:40 ip »
Lainaus käyttäjältä: "Chrisle"

a.) Käytäntö on ollut ennenkin, miten se silloin toimi?


a) Jokunen vuosi sitten oli samanlainen tilanne ja silloin koitettiin saada jo tätä "vanhaa porukkaa" maksamaan jäsenmaksut kun kyseisenä vuonna oli varsin monelta.

Tietääkseni tällöin ei minkäänlaista nurinaa asiasta kuuluntu. Se tosin saattoi johtua siitä että siihen aikaan peleissä ei käynyt niinkään "satunnaiskävijöitä"
Oli tietty muutama jotka eivät halunneet periaatesyistä liittyä OIEI:hin ja maksoivat mukisematta isomman summan.
Mikko Heikura

nora-inu

 • Nyyppäri
 • *
 • Viestejä: 23
  • MSN Messenger - kajimori@hotmail.com
  • Profiili
  • Sähköposti
Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
« Vastaus #14 : 20.09.2005, 16:09:29 ip »
Chrisle: Nyt mie en kyllä ihan ymmärtänyt? Voihan ihminen kuulua useisiin "säätöihin" yhtäaikaa, eikä se jäsenmaksu velvoita yhtään mihinkään? Eihän kaveriporukasta tartte sen takia luopua?

no minulla nyt on sellaisia kavereita joilla on oma säätö ja haluavat kuulua ainoastaan siihen ja juu, tiedän, se on heidän oma ongelmansa. enkä myöskään tarkoittanut että he joutuisivat kaveriporukastaan luopumaan.
harmittaa vaan kun ulkopuoliset kaverit jättävät kokonaan oiein pelit pois.
Kk trilogian viimeinen osa.
Susanna Kouva