Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

 • Ihmisten Aika II: 02.04.2011

Kirjoittaja Aihe: Ihmisten Aika II, 2.4.11. Varjakka, Oulunsalo  (Luettu 5666 kertaa)

Ruskanoita

 • Konkari
 • ***
 • Viestejä: 144
  • MSN Messenger - kyyhky88@hotmail.com
  • Profiili
Ihmisten Aika II, 2.4.11. Varjakka, Oulunsalo
« : 22.02.2011, 21:11:30 ip »
Keski-Maa liveroolipeli: Ihmisten aika II

Eletään Neljättä Aikaa. Sauronin mahti on murtunut ja Varjo väistynyt Keski-Maan yltä. Suurin osa haltioista on purjehtinut Harmaisiin Satamiin, kääpiöt asuvat rauhallisin mielin omissa kaivannoissaan yllättävän sopusoinnussa Keski-Maan Vapaiden Kansojen parissa. Sormuksen Sodassa nujerretut örkit ovat kadonneet miltein kokonaan maan päältä ja kallioiden uumenista, eikä yksikään olento enää ikinä pidä hobitteja vähäpätöisinä.

On maalis-huhtikuun vaihde, uusi vuosi on vaihtumassa. Ihmisten Vallan aika on tässä. Enää ei Vapaiden Kansojen tarvitse pelätä alati väijyvää Varjoa, vaan myös Ilúvatarin nuoremmat lapset saavat elää Melkorin painostuksesta vapaata elämää, kuten Kaiken Isä on hyväksi nähnyt antamalla ihmisille sekä kuoleman lahjan että vapaan tahdon hyvän ja pahan välille.


Kylmin talvi on jo taittunut, kun vuosi 42 lähenee loppuaan. Lumisessa pohjoisessa riittää silti aina kinoksia. Ennen Harmaavuorten ja Forodwaithinin asukkaat olivat saaneet olla rauhassa, mutta uusi aika toi muutoksen pimennossa eläville ihmiskansoille. Lossoth, beorningit ja jäälakeuksien satunnaiset samoilijat joutuivat opettelemaan jotain, mitä ilman he olivat Aikoja pärjänneet – eri kansojen täytyi alkaa luottaa toisiinsa. Koska keskuudessa liikkuvat pahalaiset eivät enää näyttäneet örkeiltä, ei ihminen voinut tietää oliko vastaantulija ystävä vai vihollinen. Lumessa elämänsä kulkevat, uuden ajan haavoittamat klaanit etsivät turvaa siitä mahdollisuudesta, että joku muukin olisi yhtä vaaralle alttiissa tilanteessa kuin he itse. Uutta, tappavaa uhkaa vastaan ei pärjännyt ilman ystäviä. Mutta kuinka erottaa ystävä vihollisesta ennen kuin oli liian myöhäistä?


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Liveroolipeli Ihmisten aika II pelataan 2.4.2011 Varjakan saaressa, Oulunsalossa. Pelin järjestää Niina Kouva, apuna ollut Viivi Junno.

Peli on 15:lle pelaajalle, ikärajaa ei ole, mutta alle 15-vuotiailta vaaditaan tulostettu ja vanhempien allekirjoittama lupalappu (jonka lähetän sitten sähköpostitse pelaajalle).
Keski-Maan teeman mukaisesti peli on fiilistely-painoittainen, hahmojen välistä kanssakäymistä on paljon ja hahmot joutuvat puolustamaan itselleen tärkeitä arvoja – tavalla tai toisella. Peli pelataan suurimmalta osin ulkona, mihin sisältyy vaellusta lumihangessa ja samoilua metsäteillä. Pelissä pääsee myös (lopulta) sisätiloihin.

Pelin puolesta tarjolla on lämmin keittoruoka (ei hernekeittoa) ennen peliä, pelin aikana tarjonta rajoittuu naposteltaviin.

Pelissä ovat voimassa Suomen- ja fysiikan lait. Peli on päihteetön tapahtuma, tupakoinnin toivon pelaajien järjestävän teemaan sopivalla tavalla. Sisatilojen lähettyvillä on erikseen merkitty tupakkapaikka. Peliin valmistautuessa kannattaa tutustua Oulun Interaktiivisten Eläytyjien NoRules-sääntöjen larppisääntöihin.

Pelimaksu 15 euroa, peritään etukäteen pelipaikan vuokraa varten.

Peli pidetään kokonaisuudessaan lauantaina 2.4.2011, jolloin varsinaiselle pelipaikalle siirrytään pelissä. Mikäli tulet peliin toiselta paikkakunnalta, majoitusta viikonlopulle on tarjolla Lintulassa ja Mäntylässä. Mainitse ilmoittautumisessasi erikseen yöpaikan tarpeestasi. Alku- ja ryhmäbriiffit pidetään (ellei muuta ilmene) Niinan luona Lintulassa. Loppubriiffi pelipaikalla. Koitetaan saada sauna käyttöön Varjakan saaressa, joka tietysti lämpiää pelin jälkeen. Tarkemmat osoitteet myöhemmin infomailissa.

Viimeinen ilmoittautumispäivä peliin on lauantaina 12.3. Mikäli en ole saanut siihen mennessä peliin tarpeeksi pelaajia, peli perutaan. Tuon päivämäärän jälkeen lähetetyt ilmoittautumiset tulevat varasijalle. Hahmot jaetaan sunnuntaina 13.3. ja pelin muu materiaali lähetetään pelaajille. Pelimaksu tulee suorittaa viikolla 11, hahmon saa kun maksu näkyy tilillä. Mikäli halukkaita pelaajia on enemmän kuin hahmoja, jaan hahmot pelaajille ilmoittautumisien perusteella, en välttämättä ilmoittautumisjärjestyksessä. Peliä varten pidetään myös proppi-/ompelupaja viikolla 11 tai 12. Lisäinfoa seuraa.

Lisätietoa pelipaikasta osoitteessa http://www.oulunsalo.fi/varjakka/ ja kuvia pelipaikasta.Kysymykset ja ilmoittautuminen (asianmukaisesti otsikoituna) Niinalle osoitteeseen ihmisten.aika@gmail.com
(Koetan käydä lukemassa myös foorujema joilla mainos on, mutta varmimmin tavoitat suoraan sähköpostilla ; )

Ilmoittaututuessa mainitse:

Oma nimi:
Ikä:
Kotipaikkakunta:
Puhelinnumero:
Sähköpostiosoite:
Pelikokemus lyhyesti:

Valitse, perustele valintasi kolmella+ sanalla

a) järki vai b) tunteet vai c) eskapismi

a) pessimismi vai b) optimismi vai c) who care's, in the end we're still all dead

a) rikos vai b) rakkaus vai c) kirves

a) kapinallinen vai b) sovitteleva vai c) Saruman

Millaista hahmoa et halua pelata:
Erikoisruokavalio + muut allergiat ja sairaudet joista pelinjohdon olisi hyvä tietää:


Tervetuloa peliin!
« Viimeksi muokattu: 31.03.2011, 11:25:13 ap kirjoittanut Joren »
Niina Kouva

Ruskanoita

 • Konkari
 • ***
 • Viestejä: 144
  • MSN Messenger - kyyhky88@hotmail.com
  • Profiili
Vs: Ihmisten Aika II, 2.4.11. Varjakka, Oulunsalo
« Vastaus #1 : 05.03.2011, 22:38:06 ip »
Heiaa! Nyt on vielä viikko aikaa lähettää ilmoittautuminen Keski-Maan enemmän tai vähemmän lumotuille poluille. Mukaan mahtuu vielä joitain pelaajia, viimeinen ilmoittautumispäivä 12.3. Tervetuloa!
« Viimeksi muokattu: 08.03.2011, 00:54:52 ap kirjoittanut Tautou »
Niina Kouva

Ruskanoita

 • Konkari
 • ***
 • Viestejä: 144
  • MSN Messenger - kyyhky88@hotmail.com
  • Profiili
Vs: Ihmisten Aika II, 2.4.11. Varjakka, Oulunsalo
« Vastaus #2 : 08.03.2011, 00:59:55 ap »
12.3. jälkeen tulevat ilmoittautumiset menevät suoraan varapelaajalistalle. Mikäli ilmoittautumisia ei ole tullut tarpeeksi lauantaihin mennessä, peli perutaan.
Niina Kouva

Ruskanoita

 • Konkari
 • ***
 • Viestejä: 144
  • MSN Messenger - kyyhky88@hotmail.com
  • Profiili
Vs: Ihmisten Aika II, 2.4.11. Varjakka, Oulunsalo
« Vastaus #3 : 22.03.2011, 18:18:28 ip »
Making of - proppauspäivä lauantaina 26.3.2011

Tapahtuman tarkoituksena on tehdä proppeja (ommelleen, askarrellen yms.) Ihmisten Aikaa varten. Proppitalkoot järjestetään täällä meillä Lintulassa, tarkan osoitteen saa sähköpostilla. Täällä on tilaa sekä leikata että liittää, ompelukone ja aika paljon ompelulankoja löytyy - käyn ostamassa muutaman yleisen lankavärin vielä pelipudjetista, niin sitten kaikki lankani ovat vapaassa käytössä. Tulostan myös kaiken yhteisen pelimateriaalin, pelimaailmasta, materiaalista ja hahmoista voi myös kysellä. Pidän myös mielelläni yksityisbriiffejä jo nyt. Minulla on myös paljon kaavoitus- ja ompelukokemusta ja autan mielelläni kykyjeni mukaan kaikessa proppien ompeluun liittyvässä.
 
Lauantaihin valmistautumisesta sen verran, että mikäli tahdot ommella itsellesi vaatetta uudesta, käyttämättömästä kankaasta, kannattaa kangas pestä ennen leikkausta ja ompelua. Jotkin kankaat voivat kutistua ensimmäisessä pesussa yllättävän paljon, kangaslaadusta riippuen. Epätietoisuuden iskiessä kannattaa kääntyä kangaskaupan myyjän puoleen - myyjät osaavat yleensä kyllä neuvoa todella hyvin minkä verran kangasta minkäkinlaiseen vaatteeseen tarvitsee ja ohjeistaa kankaan kutistumisen suhteen. Mikäli teillä on aikaa, myös kirpputoreilta ja Toppilan kierrätyskeskuksesta kannattaa etisä materiaalia, varsinkin jos pelaat hahmoa jonka proppautumiseen tarvitset jonkinlaista turkista. Uutena tekoturkiskin on yllättävän kallista, mutta esimerkiksi vanhoista tekoturkkitakeista saa tuunaamalla oikein hyvää materiaalia. Myös vääränkokoisia mekkoja, liivejä ja paitoja (housut on vähän vaikeampia) voidaan helposti pienentää tai tuunata suuremmaksi.
 
 
Proppitalkoiden ohessa, illan mittaan, meillä myös lämpiää sauna kaikille halukkaille. Eläimiä meidän taloudestamme löytyy, koirat sijoitan hoitoon ja imuroin vielä lauantaiaamuna, jotta vältymme ylimääräisiltä kankaiden karvoittumisilta. Kissakin meillä on, mutta se jää "riesaksemme" sillä ujouden vuoksi hoitoonvieminen aiheuttaa sille kovaa stressiä. Sen on parempi kotona, piilossa vaatekaapissa. Tämä siis tiedoksi eritoten jos olet eläimille allerginen.
 
 
Ilmoitelkaa halukkuutenne proppitalkoisiin osallistumisesta vielä minulle sähköpostitse, niin tiedän oletteko ylipäätänsä kiinnostuneita tällaisesta tapahtumasta :) Meille saa lauantaina valua puolenpäivän jälkeen ja voimme ommella ja askarrella niin paljon kuin vain haluatte.
 
Keväisin (muttei liian keväisin) terveisin Niina, pj.
Niina Kouva

Ruskanoita

 • Konkari
 • ***
 • Viestejä: 144
  • MSN Messenger - kyyhky88@hotmail.com
  • Profiili
Vs: Ihmisten Aika II, 2.4.11. Varjakka, Oulunsalo
« Vastaus #4 : 31.03.2011, 12:58:16 ip »
Näin foorumilla vielä ilmoitettakoon: Kiitos oiei:lle sen tuesta ja varaston tavaroiden lainasta tätä peliä varten, vaikka emme virallisesti oiei:n peli nyt olekaan :)
Niina Kouva

Haltiamieli

 • Hallitus
 • Larppaaja
 • *****
 • Viestejä: 80
  • MSN Messenger - nenya_87@hotmail.com
  • Profiili
Vs: Ihmisten Aika II, 2.4.11. Varjakka, Oulunsalo
« Vastaus #5 : 03.04.2011, 20:43:39 ip »
Kiitos vielä täälläkin pelistä sekä pelinjohtajalle, pelaajille että uhrautuvaiselle npc-ryhmälle! Itäläisten hyökkäily oli mahtavaa, kiitos! Peli Varjakassa oli muutenkin hieno kokemus, lumessa tarpominen, upea miljöö ja ihmisten paneutuminen proppaukseen loi juuri oikeanlaisen tunnelman. Olisinpa vain hoksannut ennen peliä tunkea saappaisiini muovipussit, niin olisin säästynyt märiltä sukilta ja paljolta palelemiselta. Kylmien varpaat varastivat sen verran huomiota, että ehtinyt selvitellä hahmon rakkaushuolia niin paljoa kuin olisin halunnut. Mutta seuraavassa osassa ehkä sitten..:D

Täällä räpsimiäni kuvia ennen ja jälkeen pelin:
http://s294.photobucket.com/albums/mm109/Nenya_87/Larp-kuvat/Ihmisten%20aika%20II/

ps. Ja jos saa jo löytötavaroida huudella, niin minulta unohtui oranssikahvaiset pikkusakset Lintulaan, poimiko kukaan sellaisia talteen?
Jenni Ronkainen


Lapsi on terve jos se leikkii, sairas jos se ei lopeta ja jos se jatkaa sitä aikuisena, se on larppaaja.

umbra_anima

 • Administrator
 • Wanha parta
 • *****
 • Viestejä: 426
  • MSN Messenger - umbra_anima@hotmail.com
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Ihmisten Aika II, 2.4.11. Varjakka, Oulunsalo
« Vastaus #6 : 05.04.2011, 12:22:29 ip »
Kiitos! Olipa kyllä hauskaa :D
Loistavaa oli etenkin tuo paikalle matkustus eli tarpominen. Tunnelma oli hienosti rakennettu, loistavaa pelinjohtaja- ja NPC-työtä.
Kaisa Vainio

"-Hän oli hyvin omituinen, vakuutti pikku Myy. -Ihan vimpsahtanut.
Äiti huokaisi ja yritti oikaista jalkojaan. -Mutta niinhän useimmat tuttavamme ovat, hän sanoi. -Enemmän tai vähemmän."

Ruskanoita

 • Konkari
 • ***
 • Viestejä: 144
  • MSN Messenger - kyyhky88@hotmail.com
  • Profiili
Vs: Ihmisten Aika II, 2.4.11. Varjakka, Oulunsalo
« Vastaus #7 : 05.04.2011, 23:54:39 ip »
 ;D
Höhöö, täällon yks onnellinen pelinjohtaja  :D

Kiitos pelaajat ja npc-uurastajat - oli aivan huikea viikonloppu! Vaikka paljon pelkäsinkin (mikä kuulunnee vähän tähän pj:n hommaan) niin tästä tuli jotain ihan parhautta <3 Siitä huolimatta että kaikilla kastui varpaat ja pelin sisälle "suunnitellut" asiat eivät aivan viimeisen päälle toteutuneetkaan: Sitä suuremmalla syyllä kiitos pelaajille luovuudesta ja kestävyydestä <3 Mää oon niin <3 :D

Löytötavaroita on siis löytynyt juurikin nuo Jennin sakset, jotka lähtivät Terolle mukaan kun Tero mainitsi sinulla Jenni olevan sinne päin muutenkin menoa. Myös Juhokallen pitämä hattu löytyi täältä nurkista, muuhun meille kuulumattomaan en ole vielä törmännyt :)

Mutta! Seuraavaa projektia odotellessa! Kiitos Jennille myös noista kuvista :) Oliko kyllä sellainen kokemus ja peliviikonloppu että mitään en pois vaihtaisi :)
Niina Kouva