Oulun Interaktiiviset Eläytyjät ry
Kevätkokous 2011
Aika: 28.3.2011 klo 18.30
Paikka: Tuiran nuorisotalo, Lassinkallionpolku 4, Oulu
§1 Kokouksen avaaminen
Puheenjohtaja avasi kokouksen kello 18.44
§2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen ja läsnäolijoiden tarkistus
Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.
Paikalla Jukka-Pekka Heikkinen, Mikael Palojärvi, Anni Savolainen, Jenni Ronkainen, Juho-Kalle Pekkala, Elisa Halttu, Jarkko Iisakka, Anna-Maija Räihä, Niina Kouva, Matti Timonen.
§3 Esityslistan hyväksyminen
Hyväksyttiin esityslista muutoksitta.
§4 Puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja sihteerin valinta
Valittiin kokouksen puheenjohtajaksi Jukka-Pekka Heikkinen, varapuheenjohtajaksi Jarkko Iisakka, sihteeriksi Anna-Maija Räihä
§5 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta
Valittiin pöytäkirjantarkastajiksi Jenni ja Elisa. Äänenlaskijoiksi Matti ja Anni.
§6 Vuoden 2010 tilinpäätöksen ja taseen vahvistaminen
Vahvistettiin vuoden 2010 tilinpäätös ja tase.
§7 Vuoden 2010 toimintakertomuksen vahvistaminen
Vahvistettiin vuoden 2010 toimintakertomus.
§8 Vastuuvapauden myöntäminen vuoden 2010 hallitukselle
Matti vastusti vastuuvapauden myöntämistä. Pidettiin äänestys asiasta.
Myöntämisen puolesta äänesti 6, myöntämistä vastaan 2.
Myönnettiin vastuuvapaus vuoden 2010 hallitukselle enemmistöäänin.
§9 Oulun Interaktiivisten Eläytyjien sääntöjen päivitys
Luettiin sääntöehdotus ja keskusteltiin siitä. Järjestetään lisäkokous, jossa päätetään uusien sääntöjen hyväksymisestä.
§10 Muut esille tulevat asiat
Ei muita esille tulevia asioita.
§11 Seuraavan kokouksen ajankohta
Ylimääräinen kevätkokous pidetään 2.5 Tuiran nuorisotalolla kello 18.30 alkaen.
§11 Kokouksen päättäminen
Puheenjohtaja päätti kokous kello 20.24.
- - - -
Oulun Interaktiiviset Eläytyjät ry, OIEI ry, yhdistyksen säännöt
1. Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja kieli
Yhdistyksen nimi on Oulun Interaktiiviset Eläytyjät ry ja sen kotipaikka on Oulun kaupunki ja jonka kielenä on suomi. Yhdistyksen nimen epävirallinen lyhenne on OIEI.
2. Tarkoitus ja toiminnan laatu
Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja kehittää liveroolipeliharrastusta, yhdistää Oulussa ja sen lähistöllä asuvia liveroolipelaajia sekä liveroolipelien järjestäjiä. Yhdistys järjestää pelaamiseen liittyviä kursseja, tiedotustapahtumia ja koulutusta, omia liveroolipelejä sekä jäsenilleen matkoja muualla pidettäviin tapahtumiin, kursseihin ja koulutuksiin. Yhdistys on puoluepoliittisesti sitoutumaton.
Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi kerätä jäseniltään jäsenmaksuja, toimeenpanna arpajaisia ja rahan keräyksiä, ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja, hankkia ja omistaa toimintaansa varten tarpeellisia kiinteistöjä ja irtainta omaisuutta, järjestää myyjäisiä ja toimintaansa liittyviä kursseja. Näitä toimintoja varten yhdistys hankkii ao. luvat.
3. Jäsenet
Yhdistykseen jäseneksi voi liittyä jokainen, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Jäsenet hyväksyy hakemuksesta yhdistyksen hallitus. Kannatusjäseneksi voi liittyä jokainen henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö, joka vuosi- tai kertamaksulla haluaa taloudellisesti tukea yhdistyksen toimintaa. Kunniajäseneksi voidaan kutsua henkilö, joka on tehokkaasti edistänyt yhdistyksen toimintaa. Kunniajäsenen kutsuu yhdistyksen kokous 3/4 äänten enemmistöllä hallituksen tai kahdenkymmenen yhdistyksen jäsenen ehdotuksella. Yhdistyksen varsinaiset ja kannatusjäsenet maksavat yhdistyksen syyskokouksen vahvistaman jäsenmaksun, kunniajäsen ei maksa jäsenmaksua.
4. Jäsenen eroaminen ja erottaminen
Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan. Jäsen, joka on laiminlyönyt jäsenmaksunsa maksamisen puolen vuoden ajan sen erääntymisestä lukien hallituksen kehotuksesta huolimatta, voidaan katsoa eronneeksi.
Hallitus voi erottaa jäsenen yhdistyksestä, jos jäsen on jättänyt erääntyneen jäsenmaksunsa maksamatta tai muuten jättänyt täyttämättä ne velvoitukset, joihin hän on yhdistykseen liittymällä sitoutunut tai on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut yhdistystä tai ei enää täytä laissa taikka yhdistyksen säännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja. Hallitus voi erottaa jäsenen yhdistyksestä, jos hallituksen tietoon on saatettu jäsenen saama tuomio seksuaalirikoksesta.
5. Liittymis- ja jäsenmaksu
Jäseniltä perittävän vuotuisen jäsenmaksun suuruudesta päättää syyskokous.
6. Hallitus
Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu syyskokouksessa valitut puheenjohtaja sekä vähintään kaksi ja enintään yhdeksän muuta varsinaista jäsentä sekä vähintään kaksi tai enintään kuusi varajäsentä.
Hallituksen toimikausi on kalenterivuosi.
Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä ottaa keskuudestaan tai ulkopuoleltaan sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt.
Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii.
Hallitus on päätösvaltainen, kun vähintään puolet sen jäsenistä, puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaan luettuna on läsnä. Äänestykset ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.
Puheenjohtajan tehtävänä on johtaa yhdistyksen toimintaa yhdistyksen hallituksen ja kokousten päätösten sekä yhdistyksen sääntöjen mukaisesti, kutsua hallitus koolle ja johtaa asioiden käsittelyä sen kokouksissa.
Hallituksen tehtävänä on edustaa yhdistystä, suunnitella, johtaa ja valvoa yhdistyksen toimintaa yhdistyksen kokousten, sääntöjen ja lain antamien ohjeiden mukaisesti sekä vastata yhdistyksen talouden ja omaisuuden hoidosta, pitää jäsenluetteloa ja ratkaista jäseneksiliittymiskysymykset,
huolehtia yhdistyksen kokousten koollekutsumisesta, valmistella toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä muut yhdistyksen kokoukselle esitettävät asiat, toimeenpanna yhdistyksen kokousten päätökset.
7. Yhdistyksen nimen kirjoittaminen
Yhdistyksen nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri tai rahastonhoitaja, kaksi yhdessä.
8. Tilikausi ja tilintarkastus
Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi.
Tilinpäätös tarvittavine asiakirjoineen ja hallituksen vuosikertomus on annettava toiminnantarkastajille/tilintarkastajille viimeistään kuukautta ennen kevätkokousta. Toiminnantarkastajien/tilintarkastajien tulee antaa kirjallinen lausuntonsa viimeistään kaksi viikkoa ennen kevätkokousta hallitukselle.
9. Yhdistyksen kokoukset
Yhdistys pitää vuosittain kaksi varsinaista kokousta.
Yhdistyksen kevätkokous pidetään tammi-toukokuussa ja syyskokous syys-joulukuussa hallituksen määräämänä päivänä.
Ylimääräinen kokous pidetään, kun yhdistyksen kokous niin päättää tai kun hallitus katsoo siihen olevan aihetta tai kun vähintään kymmenesosa (1/10) yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä hallitukselta erityisesti ilmoitettua asiaa varten kirjallisesti vaatii. Kokous on pidettävä kolmenkymmenen vuorokauden kuluessa siitä, kun vaatimus sen pitämisestä on esitetty hallitukselle.
Yhdistyksen kokouksissa on jokaisella jäsenellä yksi ääni.
Yhdistyksen kokouksen päätökseksi tulee, ellei säännöissä ole toisin määrätty, se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.
10. Yhdistyksen kokousten koollekutsuminen
Hallituksen on kutsuttava yhdistyksen kokoukset koolle vähintään kuukautta ennen kokousta lähettämällä jäsenille kutsu sähköpostitse.
11. Varsinaiset kokoukset
Yhdistyksen kevätkokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
§1. kokouksen avaus
§2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
§3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
§4. hyväksytään kokouksen työjärjestys
§5. esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien/tilintarkastajien lausunto
§6. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
§7. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.
Yhdistyksen syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
§1. kokouksen avaus
§2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
§3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
§4. hyväksytään kokouksen työjärjestys
§5. vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksun suuruus seuraavalle kalenterivuodelle
§6. valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet
§7. valitaan yksi tai kaksi toiminnantarkastajaa ja varatoiminnantarkastajaa taikka yksi tai kaksi tilintarkastajaa ja varatilintarkastajaa
§8. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.
Mikäli yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen kevät- tai syyskokouksen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.
12. Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen
Päätös sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta.
Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla. Yhdistyksen tullessa lakkautetuksi käytetään sen varat samaan tarkoitukseen.