Kirjoittaja Aihe: Historiallisen miekkailun alkeiskurssi Oulussa 1.-2.10.2011  (Luettu 2336 kertaa)

Aldarion

  • Nyyppäri
  • *
  • Viestejä: 6
    • Profiili
    • Sähköposti
Oletko kyllästynyt tylsiin boffereihin ja lateksimiekkoihin? Tässä mahdollisuus päästä tutustumaan teräsmiekkojen ihmeelliseen maailmaan ja samalla oppia käyttämään niitä tehokkaasti!  ;)

Oulun Miekkailuseura järjestää historiallisen miekkailun alkeiskurssin keskiaikaisella pitkällämiekalla viikonloppuna 1. - 2.10.2011.

Kurssilla harjoitellaan italialaisen mestarin Fiore dei Liberin muistiinmerkitsemien periaatteiden mukaisesti keskiaikaisen pitkänmiekan sekä tikarin käyttöä. Opetuksessa noudatetaan Helsingissä sijaitsevan School of European Swordsmanshipin opetusohjelmaa. Kurssin pääkouluttajana toimii Oulun Miekkailuseuran historiallisen miekkailun ohjaaja Jouni Alanärä ja apukouluttajana Joni Karjalainen.

Jatko kurssin jälkeen

Lajia voi jatkaa kurssin jälkeen Oulussa kolme kertaa viikossa järjestettävissä historiallisen miekkailun harjoituksissa. Kurssimaksu sisältää harjoittelumaksun syyskauden loppuun saakka.

Ilmoittautuminen

Kurssille ilmoittaudutaan seuran verkkosivun kautta osoitteessa http://www.oulunmiekkailus​eura.fi/alkeiskurssit.php tai sähköpostitse osoitteeseen a l k e i s k u r s s i t @ o u l u n m i e k k a i l u s e u r a . f i.

Varusteet

Varusteiksi tarvitaan sisäpelikengät, mielellään valkoinen t-paita sekä mustat/tummat verryttelyhousut. Muut tarvittavat varusteet saa lainaan paikan päällä. Pyyhe ja juomapullo on myös hyvä ottaa mukaan.

Jos sinulla on oma, harjoituskäyttöön soveltuva pitkämiekka, se kannattaa myös ottaa mukaan. Ohjaajat arvioivat, onko ase turvallinen harjoituksissa käytettäväksi.

Aikataulu

Lauantai:
09.30 - 12.30 1. harjoitus
14.00 - 17.00 2. harjoitus

Sunnuntai:
09.30 - 12.30 1. harjoitus
14.00 - 17.00 2. harjoitus

Kurssipaikka

Oulun Miekkailuseuran sali on loistavalla paikalla ihan Oulun keskustassa: sali sijaitsee keskustan terveysaseman yhteydessä osoitteessa Saaristonkatu 22. Salillamme on oma sisäänkäynti: pieni sivuovi, jossa on seuran logo. Kuvia ja karttoja saapumisesta paikan päälle löytyy osoitteesta http://www.oulunmiekkailus​eura.fi/sali.php. Oven vieressä on ovikello, jota soittamalla oven saa auki. Yläkerran ovenavausnappi toimii vähän heikosti, joten älkää epäröikö soittaa uudestaan, jos ovi ei aukea. Jos ovi ei meinaa millään aueta, soittakaa kurssinne valmentajalle.

Huomatkaa, että terveysaseman parkkipaikat ovat kiekollisia lauantaisin kello 14.00 asti.

Kouluttajat

Joni Karjalainen p. +358 50 3848639
Jouni Alanärä p. +358 50 4821338

Tervetuloa tutustumaan keskiaikaisiin miekkailutaitoihin!
Joni Karjalainen

Honor meus vita mea est.