Kirjoittaja Aihe: Infopaketti aloittelevalle larppaajalle  (Luettu 5466 kertaa)

mäyrä

  • Hallitus
  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 198
  • "Your whole personality is in your nose."
    • Profiili
Infopaketti aloittelevalle larppaajalle
« : 11.01.2014, 14:17:33 ip »
Infopaketti aloittelevalle larppaajalle
(Hanne, Elisa, Maikki & Viivi)


Larppaamisesta ja yhdistyksestämme löytyy paljon tietoa Internetistä, mutta silti on voinut jäädä epäselväksi miten larppiharrastuksen voi aloittaa ja miten se käytännössä toimii.

Halutessasi tutustua oululaisiin larppaajiin, paras tapa saada ensikontakti on tulla OIEI:n jokamaanantaiseen tapaamiseen, S-treffeille, Kaijonharjun nuorisotalolle kello 18 ja 21 välillä. Yleensä S-treffeillä juodaan kahvia, syödään pullaa ja jutellaan larppaamisesta ja kaikesta muustakin. Toinen tapa tutustua larppaajiin on liittyä OIEI:n Facebook-ryhmään ja esittäytyä uudeksi larppaajaksi.

Monia saattaa askarruttaa larppaajiin tutustumisen lisäksi se, miten larppien käytännön asiat toimivat. Uudet larpit ilmoitetaan yleensä OIEI:n foorumilla, Facebook-ryhmässä sekä larp.fi:n larppikalenterissa. Kun löydät kiinnostavan kuuloisen larpin, ilmoittaudu siihen pelinjohdon antaman ilmoittautumislomakkeen avulla. Ilmoittautuneet saavat ilmoittautumisajan sulkeuduttua sähköpostia, jossa pelinjohtaja kertoo pelin käytännön asioista kuten hahmojaosta. Hahmosi saat yleensä noin kaksi viikkoa ennen peliä, mutta moni PJ lähettää tätä ennen pelaajilleen lyhyen kuvauksen hahmosta ja pelimaailmasta.

Pelipaikkana toimii usein esimerkiksi leirikeskus tai vuokrahuvila; paikat sijaitsevat yleensä keskustan ulkopuolella, mutta yhteiskyytejä järjestetään joka peliin eikä kenenkään tarvitse pelätä että peliin pääseminen jäisi kyydistä kiinni. Myös hahmon puvustus saattaa huolestuttaa, varsinkin jos ei ole kokenut ompelija. Kokeneet larppaajat lainaavat kuitenkin mielellään vaatteita ja muita tarpeita ja vastaavat mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Yhdistyksellämme on myös kattava varasto, josta saa lainata vaateita ja tarpeistoa. Aloittelevan larppaajan on myös mahdollista saada oma kummipelaaja, joka auttaa ja opastaa valmistautumisessa ennen peliä ja pelipaikalla.

Vaikka etenkin monissa pitkissä peleissä pelaajille tarjotaan lämmin ruoka tai pientä naposteltavaa, jokainen pelaaja tuo paikalle myös omat eväät pelin ulkopuoliselle ajalle. Pelit järjestetään yleensä viikonloppuna siten, että pelipaikalle saa tulla jo perjantaina jolloin pelipaikkaa lavastetaan eli propataan ja lisäksi saunotaan ja vietetään aikaa yhdessä. Saapua saa myös vasta pelipäivän aamuna.

Lauantai alkaa alkubrieffillä eli alkuesittelyllä, jossa sääntöihin, hahmoihin ja pelimaailmaan liittyvät asiat käydään läpi. Sen jälkeen alkaa itse larppi, joka kestää useimmiten 6-8 tuntia. Pelin jälkeen on loppubrieffi eli loppuyhteenveto, jossa pelin tapahtumat ja juonikuviot puretaan yhdessä. Illan päätteeksi aloitetaan pelipaikan siivous ja vapaa seurustelu. Kotiin voi lähteä lauantaina pelin jälkeen tai vasta sunnuntaina, jolloin pelipaikka siivotaan yhteisvoimin loppuun. Mikäli pelipaikalla aikoo yöpyä, mukaan pitää muistaa ottaa omat nukkumisvälineet, esimerkiksi makuupussi.

Pelit lavastetaan usein näyttävästi. Nämä lavasteet sekä pelissä tarjottava ruoka kustannetaan pelaajien maksamilla osallistumismaksuilla. Tämä niin kutsuttu pelimaksu on yleensä 5-20 euroa, riippuen esimerkiksi tapahtumapaikan vuokrasta. Pelikohtaiset tiedot saapumisajoista, peliruokailuista, ajo-ohjeista ja pelimaksuista saa selville pelinjohdon lähettämistä sähköposteista eli infomaileista.


Jos sinulla on sellaisia kysymyksiä joihin et löytänyt tästä vastauksia, älä epäröi ottaa yhteyttä esimerkiksi allekirjoittaneeseen tai heittää niitä ilmoille joko täällä foorumilla tai FB-ryhmässämme (https://www.facebook.com/groups/oiei.ry/), jossa on monia avuliaita oieiläisiä valmiina auttamaan.

Tervetuloa OIEI:hin!  :D

"You'll see, after I'm dead I'll come back and pinch your feet."

Viivi Junno,
OIEI ry:n pelivastaava,
barbaariprinsessa, vertaisnatsi.

Pelinjohtajien auttava puhelin ja byrokratiajonkkaaja myös kaudella 2015.
(pelivastaava [ät] oiei [.] fi)