Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

 • Mehtaperan keskitalvi -larp: 12.12.2015 - 13.12.2015

Kirjoittaja Aihe: Mehtäperän keskitalvi, Sanginjoen nuorisoseurantalolla 12.12.  (Luettu 1545 kertaa)

Skwrl

 • Nyyppäri
 • *
 • Viestejä: 9
 • Omituinen orava
  • Profiili
  • Sähköposti
Pera-koira katselee pöydän alta, kun talon emäntä koputtelee lunta huopikkaistaan. Kirpeän pakkasilman tuulahdus nipistää koiran kuonoa mukavasti, ja ennen kuin talon ovi tömähtää kiinni, sen raosta vilahtaa lumesta puhtaaksi lakaistu porrastasanne. Kylän lapset ovat kasanneet portaiden pieleen lumilyhdyn, jossa tuikkiva kynttilä luo valoaan pimenevään iltaan.

Keittiöstä leijailee piparkakkujen tuoksu ja riisipuuro porisee hellalla. Kylätalo on jo siivottu ja koristeltu juhlaa varten, mutta kuusen tuo metsänväki, sillä he tietävät parhaiten, minkä puun kaataminen on sopivaa.

Metsänväen jälkiä on jo jonkin aikaa näkynyt pihapiirissä tavallista enemmän: sekä tassun- että sorkanjälkiä ja erikokoisten töppösten painaumia vilistää helminauhoina pitkin pihaa. Metsänväki on jo näemmä innokkaana tulossa kylätalolle suunnittelemaan tulevaa tai riitelemään menneistä, mistäs sen tietää.

Kaikki alkaa olla valmista keskitalven juhlaa varten – vai onko sittenkään? Pera höristää korviaan ja tuhahtaa huvittuneena kuullessaan, kuinka närhi rääkäisee pihakoivusta: “Lyhteitä linnuille, jumalauta!”

*~*~*~*

Kaksi kertaa vuodessa, keskitalven ja keskikesän juhlien aikaan, henget antavat ihmisille ja metsänväelle kyvyn ymmärtää toistensa puhetta. Silloin kansat kokoontuvat sopimaan kiistojaan, tekemään sopimuksia tulevasta, pitämään kiitosseremonian Metsälle ja sen hengille sekä tietenkin syömään yhteisen juhla-aterian. Keskitalvella metsänväki saapuu ihmisten pariin Mehtäperän kylätalolle ja kesällä ihmiset vierailevat vuorostaan Kotometsässä.
Yhteisymmärryksen aika alkaa keskiyöllä vuorokauden vaihtuessa juhlan päiväksi. Henkien voimien vaikutus raukeaa niin ikään keskiyöllä ja sen jälkeen kansat saavat odottaa seuraavaan yhteiseen juhlaan asti, ennen kuin ymmärtävät taas toisiaan. Keskiyöhön mennessä kaikki asiat täytyisi saada sovittua: silloin nimittäin julistetaan rauha seuraavalle vuodelle.

*~*~*~*

Nyyppä Productions proudly presents! OIEI:n vuotuisen pikkujoulupelin järjestää tänä vuonna kolme ensikertalaista pelinkirjoittajaa: Jenna Vikman, Tiina Lapinoja ja Sonja Viljamaa. Mentoreina toimivat Viivi Junno ja Johanna Verhiö.

Mehtäperän keskitalvi pelataan lauantaina 12.12. Sanginjoen nuorisoseurantalolla.
Peli on aloittelijaystävällinen ja sisältää kevyttä joulutunnelmointia pseudo-keskiajan fantasiavivahteisessa Suomessa. Pelimaksu varmistuu myöhemmin.

ILMOITTAUTUMINEN tapahtuu lomakkeella:
https://docs.google.com/forms/d/1eA7X3iTPy73pZVc7trWT7PLwUJCJ1zZgtLvl8W0xoSE/edit

Peli Facebookissa:
https://www.facebook.com/events/700999773367377/
« Viimeksi muokattu: 26.10.2015, 16:55:01 ip kirjoittanut GiiGi »
Sonja Viljamaa
Vaikuttaa myös Oulun manga- ja animekerhon hallituksessa

Skwrl

 • Nyyppäri
 • *
 • Viestejä: 9
 • Omituinen orava
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Mehtäperän keskitalvi, Sanginjoen nuorisoseurantalolla 12.12.
« Vastaus #1 : 13.10.2015, 18:16:43 ip »
Tuplapostaan röyhkeästi, koska voin >:3

Peli on nyt TÄYNNÄ. Kiitos kaikille ilmoittautuneille! Sähköpostiinne pitäisi kohtapuolin kolahtaa vahvistusviesti jos se ei ole jo saapunut.
Varapelaaja-, keittiönakki- ja NPC-ilmoittautumisia otetaan edelleen vastaan :)
« Viimeksi muokattu: 22.10.2015, 09:04:51 ap kirjoittanut Skwrl »
Sonja Viljamaa
Vaikuttaa myös Oulun manga- ja animekerhon hallituksessa