Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

  • Kierikin toiset kynnet -larp: 23.07.2016 - 24.07.2016

Kirjoittaja Aihe: Kierikin toiset kynnet, 23.7.2016, Yli-Ii  (Luettu 1852 kertaa)

kraah

  • Administrator
  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 110
    • Profiili
Kierikin toiset kynnet, 23.7.2016, Yli-Ii
« : 14.03.2016, 16:10:21 ip »
Kierikin toiset kynnet 23.7.2016


Huudot kaukaisuudesta ajavat läheneviä sorkkien ääniä metsänpohjalla. Peuralauma ryskää läpi aluskasvillisuuden. Olen juuri oikeassa paikassa, tuolta ne tulevat, tuosta suunnasta. Kannas, jolla olen, on juuri siinä paikassa, jonka lauma tulee ohittamaan, jos sitä ei ole saatu ajettua hangasaitoihin. Suljen silmäni. Äänet etuvasemmalla kiven takaa. Kuiva tyhjyys vatsanpohjassa. Rahkasammaleen tuoksu turkiksessa. Keihäs tiukasti kädessäni juuri oikeassa paikassa. Tieto jahdin tärkeydestä. Kylä ei selviä jäiden kantoon asti, jos tämä ei onnistu. En muista elinikäni ajalta kertaa, että äitien maito olisi ollut koskaan näin laihaa pienokaisille. Avaan silmäni. Kivenheiton matkan päässä räsähtää oksa, peuran hengästynyt raskas hengitys. Suuni vettyy, kun oikean hetken kärki osuu mylväisten.

---

Mitä?
Kierikin toiset kynnet on kampakeraamiseen kivikauteen noin vuoden 3500eaa. kieppeille sijoittuva liveroolipeli. Peli on itsenäinen jatko-osa pelille Kierikin kynnet, joka pelattiin kesällä 2015. Pelin tapahtumat sijoittuvat 20 vuotta edellisen pelin jälkeen, joten sekä vanhat että uudet pelaajat toivotetaan tervetulleeksi mukaan jatkamaan Kierikin kylän tarinaa. Peli perustuu viimeisimpään kivikautta koskevaan arkeologiseen tutkimukseen, vaikka pelinjohto ottaakin vapauksia autenttisuuden suhteen siellä, missä kokee sen olevan tarpeellista. Peli painottuu aikakauden elämän, erilaisen kulttuurin  ja ympäristön fiilistelyyn, joten räjähtävää toimintaa ei ole luvassa.

Missä?
Kierikin toiset kynnet pelataan ainutlaatuisen autenttisessa ympäristössä Kierikkikeskuksessa. Kierikkikeskus sijaitsee Yli-Iissä, noin 55 km Oulusta Iijoen rannalla. Kierikkikeskuksen alueelle on rekonstruktoitu kivikautinen kylä taloineen, kuoppasaunoineen, ansapolkuineen ja kivenhiontapaikkoineen, joka toimii pelin ympäristönä. Myös modernit mukavuudet pelipaikalta löytyvät sangen huomaamattoman huoltorakennuksen muodossa, jossa sijaitsevat WC:t, suihkut sekä pieni keittiö. Lisäksi Kierikkikeskukseen kuuluu kylästä noin puolen kilometrin päässä sijaitseva museo, jonne halukkaille voidaan järjestää vierailumahdollisuus.
Tarkemmin Kierikkiin voit tutustua täällä: http://www.ouka.fi/oulu/kierikki/kivikausi.

Milloin?
Peli pelataan lauantaina 23.7.2016. Toivomme kuitenkin, että mahdollisimman moni saapuisi pelipaikalle jo perjantaina 22.7., jotta voimme panostaa yhdessä pelin sisäisen kyläyhteisön toimivuuteen ryhmäytymällä. Majoitus tapahtuu kivikauden kylän taloissa, joten varauduthan viileään kesäyöhön ja sääskiin sopivilla varusteilla. Toisin kuin viime vuonna, peli järjestetään tänä kesänä Kierikin muinaismarkkinoita edeltävänä viikonloppuna. Kierikkikeskus on kuitenkin kävijöille avoinna lauantaina tavalliseen tapaan, joten peli aloitetaan vasta tämän jälkeen.

Kenelle?
Peli soveltuu jo hieman kokeneemmille pelaajille. Odotamme, että pelaajiamme ei haittaa pelata kivikauden kylässä, jossa sääskiä on taatusti, savu menee silmään ja sadetta ja kylmäkin voi tulla. Odotamme pelaajiltamme valmiutta panostaa autenttisehkoon proppaukseen sekä huolellisesta perehtymistä pelimateriaaliin, aikakauteen ja kulttuuriin. Odotamme, että pelaajat haluavat osallistua pelissä kylän arkiaskareisiin, kuten puiden kantamiseen ja ruuanlaittoon. Peli soveltuu erityisesti niille, jotka kaipaavat sukellusta täysin toisenlaiseen aikaan ja kulttuuriin.

Pelimaksu:
Pelimaksun suuruus määrittyy myöhemmin, kuitenkin se liikkuu kokoluokassa 10-20 euroa.
Pelimaksun edullisuus johtuu suureksi osaksi pelinjohdon yhteistyöstä Kierikkikeskuksen kanssa. Osana tätä yhteistyötä olemme luvanneet, että osa pelaajista voi tulla seuraavana viikonloppuna mahdollisuuksien mukaan elävöittämään Kierikissä pidettäviä kivikausimarkkinoita yhtenä päivänä. Siellä on hauskaa, ja ainakin pelinjohto on menossa. Kaikkien osallistumista ei edellytetä, mutta vapaaehtoiset markkinoiden elävöittäjät ovat etusijalla myös pelaajavalintoja tehdessä. Pidetään myös mielessä se, että pelipaikkamme maksu hoituu tällä elävöittämisellä. Pitkänmatkalaisia tämä ei tietysti koske.

Pelinjohdon lupaus:
Peliä kirjoittavat kaksi arkeologia ja yksi antropologi, joten voimme luvata, ettei luolamieskarikatyyrejä tästä pelistä löydy. Lupaamme tarjota apuamme proppien teossa ja auttaa hankkimaan raaka-aineita ja tarvikkeita proppeja varten mahdollisuuksien mukaan. Viime vuonna onnistuimme järjestämään pelaajille esimerkiksi edullisia nahkavuotia proppien materiaaliksi. Lisäksi tarjoamme vapaaehtoisia työpajoja ennen peliä niille, jotka haluavat tutustua syvällisemmin esimerkiksi luonnosta kerättäviin kasveihin, kivityökalujen tekoon tai vaikkapa muinaismusisointiin. Lupaamme pitää tiiviisti yhteyttä pelaajiin ja vastata kaikkiin kysymyksiinne. Pyrimme parhaamme mukaan tarjoamaan ainutlaatuisen pelikokemuksen kaikille.

Miten pääsen mukaan?
Pelin ilmoittautuminen on auki 30.4.2016 saakka. Pelipaikkoja on rajoitetusti. Pelaajat peliin valitaan sopivuuden perusteella, ei ilmoittautumisjärjestyksessä, joten ilmoittautumislomakkeen huolelliseen täyttöön kannattaa panostaa. Peli on itsenäinen jatko-osa, joten uudet pelaajat ovat lämpimästi tervetulleita. Ilmoittautumislomake löytyy täältä: https://kierikinkynnet.wordpress.com/ilmoittautuminen/

Mutta vielä jäi yksi kysymys...
Lisätietoja kivikaudesta ja pelin maailmasta löydät pelin kotisivuilta: https://kierikinkynnet.wordpress.com/
Kysymykset voi toimittaa suoraan pelinjohdolle (Hanna Puolakka, Jenny Kangasvuo, Juuso Vattulainen) joko Facebook-ryhmässä (https://www.facebook.com/events/1703458909938826/) tai sähköpostitse osoitteeseen kierikkilarp[at]gmail.com.
« Viimeksi muokattu: 11.04.2016, 10:56:23 ap kirjoittanut GiiGi »
Hanna Puolakka
Älkää säätäkö päätänne, vika on todellisuudessa.