Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

 • AVARUUSOOPPERA 2020: 12.11.2016

Kirjoittaja Aihe: AVARUUSOOPPERA 2020, Hietasaaressa 12.11.2016  (Luettu 1211 kertaa)

Tarantella

 • Administrator
 • Wanha parta
 • *****
 • Viestejä: 362
  • MSN Messenger - firafury@hotmail.com
  • Profiili
  • http://smg.photobucket.com/albums/v689/Firafury/
  • Sähköposti
AVARUUSOOPPERA 2020, Hietasaaressa 12.11.2016
« : 11.08.2016, 14:29:51 ip »
Asteroidin pinnan kätkössä olevaan porttiin on juuri telakoitumassa avaruuslaiva. Se näyttää juuri siltä, tiedättekös, että sen ostajalla on ollut paljon rahaa ja vähän käytännöllisyyttä. Kiiltävä, särmikäs, kromipintainen eläin joka liitää halki avaruuden hiljaa lipuen, kuin halki tuonen virran, saaden pienemmät taivaankappaleet häpeämään omaa rosoisuuttaan. Älkää kuitenkaan antako ulkokuoren hämätä; se on Mitharin edustusalus. Vaikka se näyttää kevyeltä, kuin avaruuden läpi liitävältä, obsidiaanista veistetyltä linnulta, se on paremmin panssaroitu kuin mikään koko galaksissa. Se kuljettaa tärkeää lastia; miltei koko Mitharin korkeinta johtoa ja kirkkainta eliittiä.

He ovat matkalla sinne, minne Primoksen sulavalinjainen, verenpunainen alus on vain hetkeä aiemmin luovuttanut oman arvovaltaiset vieraansa: Suuren Voitonpäivän ja Kaksoisaurinkokunnan Ikuisen Rauhan juhlaan. Se järjestetään joka viides vuosi, aina jossain asteroidivyöhykkeen kätköissä, salaisessa paikassa turvassa vieraiden katseilta ja attentaateilta. Mikä paradoksi; Tuo kahden, kryotankin sisuksiakin kylmemmän sodan keskellä olevan planeettavaltion yhteinen rauhanjuhla on ehkä teennäisin juhla, mitä koko aurinkokunnasta löytyy. Samalla sinne pääsy on kuitenkin tavoitellumpaa kuin vesipullo Temurin aavikolla tai lottovoitto interplanetaarisesta arvonnasta.

Jaa miksikö? En minä tiedä. Se on eräänlainen leikkikenttä, näyttäytymisalusta rikkaille, mahtaville ja kuuluisille. Siellä ne kukkoilevat, juhlivat ja viettävät vapaa-aikaa rauhassa median katseelta. Jokainen toinen toistaan älyttömämmissä muotiluomuksissa, kilpailevat niin keskenään kuin vihollistenkin kanssa siitä, kellä on korkein ja kiiltävin päähine. Anteeksi, liittolaistemme kanssa, tietenkin. Vaikka muuta ei tavallinen kansa juhlista näekään, niin pelkkä punaisella matolla näyttäytyminen oikeassa asussa riittää nostamaan pikkuvirkamiehen puhutuimmaksi ja arvostetuimmaksi, painoarvoltaan merkittävämmäksi julkisuuden henkilöksi omalla kotiplaneetallaan, kenties jollain toisellakin. Näytetäänhän juhlan muodollisuudet koko aurinkokunnassa. Kai siellä jotain salaisia kädenpuristuksiakin on ja kabinettisopimuksia solmitaan. Entä mitä sen punaisen maton jälkeen tapahtuu? No, kukaan ei tiedä, mutta olen kyllä kuullut villejä huhuja...

Niin, siellä ne nyt ovat, rikkaat, kuuluisat ja mahtavat. Pahoittelen, mutta nyt täytyy mennä - en toki haluaisi myöhästyä näkemästä sisääntuloa.


-----------------

MITÄ?

AVARUUSOOPPERA 2020 on 20 vuotta täyttävän Oiei ry:n juhlapeli. Peli sijoittuu tulevaisuuteen, jossa suurin osa ihmiskunnasta on muuttanut uuteen tähtijärjestelmään. Elämä jatkuu ennallaan, eivätkä poliittiset kiistat, sodat, nälänhädät ja muut ihmiskunnan nurjan puolen taidot ole päässeet vuosisatojen saatossa unohtumaan. Eipä silti, myös hyvät puolet kuten myötätunto, kumppanuus ja rakkaus kukoistavat yhtä lailla. Peli sisältääkin niin galaktisenkokoista juonittelua, poliittista kähmintää kuin romantiikkaa ja ihmissuhteitakin, kaikkea tasaisen epätasaisesti.

Peli sijoittuu kahden planeettavaltion, Mitharin ja Priamoksen eliitin yhteiseen juhlaan, jossa juhlistetaan voittoa Hissarlikin pahasta planeettavaltiosta 20 vuotta aikaisemmin. Nykyään Priamoksen ja Mitharin välit ovat jäistäkin kalseammat ja sota häämöttää jatkuvasti näiden “kumppanusten” yllä. Se ei silti tietenkään estä molempien planeettojen ylhäisten, silmäätekevien ja muun eliitin kohtaamista juhlissa, jotka ovat yhdistelmä linnanjuhlia, Oscar-gaalan jatkoja sekä kaikkia muita niitä eliitin juhlia, joista tavallinen kansa ei näe muuta kuin punaisen maton puvut ja ehkä virallisen avajaispuheen. Kyseessä ei siis missään nimessä ole neuvottelupeli. Tässä juhlassa hahmot pääsevät viettämään vapaa-aikaa harvinaisen yksityisessä ja ulkopuolisten katseilta suojatussa ympäristössä. Hahmoja on joka lähtöön. Pyrimme tekemään jokaisesta hahmosta pelaajille mielekkään – emme halua, että kukaan tulee seinäruusuilemaan, ellei sitä itse halua.


MISSÄ JA MILLOIN?
Peli järjestetään Oulun lääkiksen kiltatalo Walhallassa, lauantaina 12.11.2016. Walhalla sijaitsee Oulun Hietasaaressa, osoitteessa Jaalakuja 1.

KENELLE?
Kaikille niille, joita jäytää avaruusoopperan, näyttävän proppautumisen ja hyvien bileiden nälkä. Etusijalla ovat Oiei ry:n jäsenet. On kuitenkin oletettavaa, ettei koko peli järjestön jäsenillä pelkästään täyty, joten rohkaisemme suuresti myös muita kuin Oiein jäseniä ilmoittautumaan, jos scifi, pukuloisto ja juonittelu kiinnostaa. Jonon ohi VIP:inä voi päästä toki myös maksamalla Oiein jäsenmaksun (5€) ennen ilmoittautumistaan. Ohjeet jäsenmaksun maksamiseen löytyy täältä: http://oiei.fi/forum/index.php?topic=1832.0

Pelaajia otetaan noin 60 kappaletta. Jos peliin tulee enemmän ilmoittautumisia kuin mitä hahmoja on jaossa, pelinjohto varaa itselleen oikeuden valita pelaajat sopivuus-, ei ilmoittautumisjärjestyksessä. Peli on K-16.

PALJONKO?
Alustava arvio pelimaksusta on 20€ oieiläisille ja 25€ muille. Pelimaksulla saat tiketin vuosikymmenen parhaimpiin bileisiin tässä galaksissa, naposteltavaa ja alkoholittomia juhlajuomia pelin aikana sekä saunamahdollisuuden sekä perjantai- että lauantai-iltana. Pelipaikalla on mahdollista yöpyä lattiamajoituksessa perjantai-lauantaiyönä.

JOKO SAA ILMOITTAUTUA?
Kyllä! Täältä: https://goo.gl/forms/fdXpkb0G4FH8Gc8X2 Mikäli kysyttävää pelistä tulee, kysymyksiinne vastataan mielellään osoitteessa haeroepalloproductions(at)gmail.com. Ilmoittuminen avoinna 12.9. saakka.

ENTÄ FACEBOOK?
Täältä pesee: https://www.facebook.com/events/1797047463865233/

KUKA TÄSTÄ ON VASTUUSSA?
Häröpallo Productions, eli pääpelinjohtajina toimivat Hanna Puolakka sekä Susanna Veijalainen.
Susanna "Suska" Veijalainen, vuoden 2016 rahastonhoitaja.

Kuvia.