Kirjoittaja Aihe: Pelipaikka: Ahmaksen perinnekylä, Utajärvi  (Luettu 867 kertaa)

Haltiamieli

  • Hallitus
  • Larppaaja
  • *****
  • Viestejä: 80
    • MSN Messenger  - nenya_87@hotmail.com
    • Profiili
Pelipaikka: Ahmaksen perinnekylä, Utajärvi
« : 10.09.2016, 13:12:25 ip »
Lähellä Rokuaa sijaitseva kalevalainen kylä, joka käsittää n. kymmenkunta pienen purolaakson alueelle kerättyä perinnerakennusta. Kylässä sijaitsee mm. kaksi majoitusaittaa, iso savusauna tupineen, puuceet, pieni nuotiopaikka, pari siltaa, muutama paja ja myllyaitta sekä kesäteatteri lavoineen ja katsomoineen. Uusin rakennus on "Iso-Lassin" torni, jossa on sähköt ja juoksevavesi, ja josta löytyy pieni keittiö alakerrasta. Ylemmissä kerroksissa on esim. kokoustilaa.

Majoitustiloina aitat ja tupa, joitakin sänkyjä löytyy mutta lattiamajoituksella tilaa on varmaan max parille kymmenelle.

Majoitushinta tällä hetkellä 5e/hlö. Savusaunan lämmitys muistaakseni 70e. Kylä sijaitsee vaellusreitin varrella, eli satunnaiset turistit mahdollisia mutta epätodennäköisiä. Kylä (tornia lukuunottamatta) sijaitsee omassa rauhassaan alhaalla purolaaksossa, joten ulkopuolisten tulo kylään on myös helppo minimoida kyltein tms.

Perinnekylästä vastaa Ahmaksen kyläyhdistys, tällä hetkellä pjnä Martti Töllikkö (0400599418) joka on kovin innokas elävöittämään perinnekylää joka tällä hetkellä vähäisellä markkinoinnilla.

Kuvia paikanpäältä: https://www.flickr.com/photos/jenron87/albums/72157672569310791

Lisätietoja: http://www.kirjastovirma.fi/museot/ahmas
Jenni Ronkainen


Lapsi on terve jos se leikkii, sairas jos se ei lopeta ja jos se jatkaa sitä aikuisena, se on larppaaja.