Kirjoittaja Aihe: Liveroolipeli: Ihmisten Aika V - Gundabad, 26.-27.5.2017, Rokua  (Luettu 3599 kertaa)

Ruskanoita

  • Konkari
  • ***
  • Viestejä: 144
    • MSN Messenger  - kyyhky88@hotmail.com
    • Profiili
Keski-Maa liveroolipeli: Ihmisten Aika V - Gundabad

Pohjoisen kruunu, varjonsa lyö kovan kolmipiikkisen;
Kuljetko enää alas, jos käyt rinteelle Vuoren Punaisen?

Ei Punaista kruunua omistanut Durin, ei Bolg, eikä Varjot Angmarin;
Jylhä ja iätön on itsensä herra, vuori Gundabadin

Kelle se milloin suojansa suo, vai suoko alkuunkaan;
Tänne ei tulet apuja tuo, huudot hukkuu hämärään

Kadonneille on Punainen Vuori usein viimeinen määränpää;
Sillä kun liekkisi loppua lepattaa niin kylmä kivi ymmärtää

Muista silti jos käyt vuorelle kaltaisiasi hakemaan;
Aina verta vaatii rinteet kolkot, taas uudelleen ne punaisiksi maalataan

Sillä aina viimeisenä korvissasi kuulet tuulen Gundabadin;
Tuulen jonka kanssa kilpaa iäti soi kuoleman sointu vainEletään Neljättä Aikaa. Sauronin mahti on murtunut ja Varjo väistynyt Keski-Maan yltä. Suurin osa haltioista on purjehtinut Suuren meren yli Kuolemattomille maille, kääpiöt asuvat rauhallisin mielin omissa kaivannoissaan yllättävän sopusoinnussa Keski-Maan Vapaiden Kansojen parissa. Sormuksen Sodassa nujerretut örkit ovat kadonneet miltein kokonaan maan päältä ja kallioiden uumenista, eikä yksikään olento, elävä tai kuollut, enää ikinä pidä hobitteja vähäpätöisinä.

On vuosi 44 Neljättä Aikaa ja kuluvan vuoden toisen kuukauden loppu. Ihmisten Vallan aika on tässä. Enää ei Vapaiden Kansojen tarvitse pelätä alati väijyvää Varjoa, vaan myös Ilúvatarin nuoremmat lapset saavat elää Melkorin painostuksesta vapaata elämää, kuten Kaiken Isä on hyväksi nähnyt antamalla ihmisille sekä kuoleman lahjan että vapaan tahdon hyvän ja pahan välille.

Harmaavuorten ja Sumuvuorten risteysalueella toukokuu on jo lähes nähtävissä, sillä siinä missä pohjoisessa on aina talvi, ylettyy auringon lämmittävä valo hellimmään jopa Framin linnan raunioita. Täällä, Framista länteen, on kuitenkin alue joka vasta totuttelee paikkaansa auringossa - siellä varjo viipyilee, eikä Vuori anna armoa.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Kaksipäiväinen liveroolipeli Ihmisten Aika V - Gundabad pelataan 26.-27.5.2017 Rokualla, noin 80 kilometriä Oulusta kaakkoon. Pelin järjestää Niina Heikura, apuna Sami Kouva ja Mikko Heikura, Oulun Interaktiiviset Eläytyjät ry (http://oiei.fi) :n tuella. Peli sijoittuu Keski-Maan pohjoisosassa olevalle Gundabadin vuorelle, Sumuvuorten pohjoispäähän, kylän keskusrakennukseen  johon Gundabadin monimuotoinen asuinkunta on olosuhteiden pakottaessa kokoontunut asumaan ja oleskelemaan.

Pelipaikkana toimii Oulun NMKY:n Rokuan leirikeskus, josta lisätietoja: http://www.onmky.fi/rokuan-leirikeskus/
Nettisivulla on ilmoitettu kattavasti pelipaikan fasiliteetit, varustelu ja osoite sekä ajo-ohjeet. Mukaan omat makuupussit/liinavaatteet, sänkypaikkoja löytyy kaikille. Huomioi yöpymistä varten pakatessasi, että yöpymisvälineet olisivat ingame-meneviä (esimerkiksi räikeän makuupussin voi peittää pelimaailmaan sopivalla viltillä).
Kyydit pelipaikalle ja pois pyritään sopimaan yhteisesti pelin facebook-eventin yhteydessä. Pelinjohto ei autotilan rajallisuuden vuoksi pysty kyyditsemään pelaajia.

Peli on 30:lle pelaajalle, virallista alaikärajaa pelille ei ole, mutta alle 16-vuotiailta vaaditaan tulostettu ja vanhempien allekirjoittama lupalappu (lähetetään sähköpostitse pelaajalle). Sisällöllisesti peli sopii myös aloittelijoille. Keski-Maan ja Ihmisten Aika-larppisarjan teemojen mukaisesti peli on fiilistely-painotteinen, hahmojen välistä kanssakäymistä on paljon ja hahmot joutuvat puolustamaan itselleen tärkeitä arvoja – tavalla tai toisella. Peli on viides osa vuonna 2010 alkanutta Ihmisten Aika -saagaa. Pelin hahmoista osa on jatkohahmoja ja osa uusia, juuri tätä peliä varten kirjoitettuja. Vaikka irl aikaa pelin edellisen osan ja tämän nykyisen välillä on useampi vuosi, ingame aikaa on kulunut vain kaksi kuukautta.

Ilmoittautuminen peliin aukaistaan sähköpostitse jatkohahmojen pelaajille (oma ilmoittautumislinkki, jatkavien ilmot vain tätä kautta!) ja pelimainoksen loppuun linkatulla google formilla kaikille. Ilmoittautuminen peliin päättyy 31.3.2017.

Mikäli käy niin että pelin ilmoittautumisaikaa joudutaan pidentämään, tämä ilmoajan pidennys ei kuitenkaan tule koskemaan jatkohahmojen pelaajia.

Peli alkaa kaikilla pelaajilla perjantaina 26.päivä ja päättyy lauantaina 27.päivä.

Alustavien aikataulu arvioiden mukaan pelin alkubriiffi on noin klo. 19-20, suunniteltu aloitusajankohta on noin klo. 20-21 ja lopetus lauantaina viimeistään puolilta öin (tarkennetaan myöhemmin!). Pelipaikalla on luonnollisesti yöpymismahdollisuus myös la-su yölle. Peliaikataulu on järjestelty sillä ajatuksella, että perjantaina pelaajat saavat hahmoissa tutustua toisiinsa ja aloittaa pelillisiä intressioitaan - tämä otetaan huomioon sitten lauantaina siten että nukkumisaikaa tarjotaan 10-12 asti, kunnes peli taas muuttuu aktiivisemmaksi. Pelin pe-la yö on kokonaan ingame-aikaa, jos pelaaja ei tahdo nukkua ingamessa, on tarjolla erillinen yöpymispaikka.

Peli pelataan suurimmilta osin sisällä, mutta peliin sisältyy molempina pelipäivinä vaihtelevasti ulkoilmaa. Hahmosta riippuen osa pelaajista aloittaa pelin perjantaina kevyellä samoilumatkalla.

Pelin puolesta tarjolla on perjantaina kevyttä naposteltavaa ja lauantaina tukevampi aamiainen/lounas ja lämmin päivällisruoka. Pelissä on myös tarjolla pientä purtavaa, mutta pelaajia kehotetaan syömään perjantaina ennen peliä kunnolla ja varaamaan itselleen lauantaiksi peliin sopivaa pikkupurtavaa. Huom! Lauantain päivällinen tehdään osittain yhteistuumin pelaajien kanssa, mikä tarkoittaa sitä että pelaajat pääsevät pelin aikana ingame tekemään kevyitä ruokavalmisteluja, ihan myös ingameen pätevistä syistä - mentaliteetilla “jos haluat syödä, kuori lanttu”.

Pelissä ovat voimassa Suomen- ja fysiikan lait, sekä OIEI:n NoRules-säännöt. Peli on päihteetön tapahtuma, leirikeskuksen alueella on erilliset tupakointipaikat ja tupakoida saa ainoastaan noilla osoitetuilla tupakkapaikoilla. Peliin valmistautuessa kannattaa jo valmiiksi tutustua NoRulesiin (http://oiei.fi/index.php?page=norules). Konfliktin mallinnus lateksi- ja boffoasein.

Mikäli pelaajia ilmoittautuu enemmän kuin on hahmoja, pelinjohdolla on veto-oikeus hahmojen jakamiseen. Yleensä tämä pelinjohtaja suosii ensikertalaisia/aloittelevia larppaajia parhaansa mukaan. Hahmot lähetetään pelaajille 5.-7.5.17, mikä on noin kolme viikkoa ennen itse peliä. Peliä varten on myös mahdollista pitää proppi-/ompelupajaa, mikäli moiseen on pelaajien puolesta halua tai tarvetta.

Pelimaksu on 30 euroa OIEI:n jäseniltä, muilta 35 euroa. Mikäli haluat liittyä OIEI:n jäseneksi ennen peliä, voit maksaa OIEI:n jäsenmaksun vuodelle 2017 tilisuorituksena Oulun Interaktiivisten Eläytyjien omalle tilille - OIEI:n jäsenenä saat jäsenalennuksen OIEI:n peleihin sekä muita jäsenetuja. Lisäinfoa osoitteesta: http://oiei.fi/forum/index.php?topic=1832.0

Pelimaksu tulee maksaa etukäteen osoitetulle tilille. Pelimaksun deadline on perjantaina 21.4.17. Mikäli pelimaksua ei ole maksettu deadlineen mennessä, pelaajan ilmoittautuminen peliin katsotaan peruuntuneeksi. Perutilanteessa jo maksettu pelimaksu pyritään korvaamaan paikkaajan pelimaksulla, mutta mikäli hahmolle ei ole paikkaajaa, pelimaksua ei palauteta. Tämä johtuu yksinomaan siitä, että pelin kustannuksista noin 75% menee ennalta maksettavaan pelipaikkaan.

Mahdolliset kysymykset ja yhteydenotto Niinalle osoitteeseen ihmisten.aika@gmail.com tai yv:llä facebookissa, mistä löydyn nimellä Niina Kouva.
(Koetan käydä lukemassa myös foorumeja joilla mainos on, mutta varmimmin tavoitat suoraan sähköpostilla)

Lisätty: Huom! Halutessasi voit ilmoittautua alla olevasta linkistä myös NPC-/apuhahmoksi (viiden (5) euron ruokakuluja kattavaa maksua vastaan, sama ruokasisältö kuin varsinaisilla pelaajahahmoilla). Näitä paikkoja on myös täytettävissä jonkin verran. Täytä tuolloin ainakin perustiedot hahmotoiveeseen asti (kirjoita tähän toive NPC-/apuhahmosta). Näitä paikkoja on myös täytettävissä jonkin verran. Täytä tuolloin ainakin perustiedot hahmotoiveeseen asti (kirjoita tähän toive NPC-/apuhahmosta) ja halutessasi myös loppu ilmo.

Ilmoittautuminen: https://goo.gl/forms/SlN8CEdqHUjIeLDp1

Pelimainos ja eventti facebookissa: https://www.facebook.com/events/1750496635267014

Tervetuloa peliin!
« Viimeksi muokattu: 13.04.2017, 00:57:55 ap kirjoittanut Tautou »
Niina Kouva