Kirjoittaja Aihe: Keski-Maa liveroolipeli: Ihmisten Aika VII - Aldarod - 5.-6.6.2020 - Pyhäjoki  (Luettu 1795 kertaa)

Swatninja

  • Wanha parta
  • ****
  • Viestejä: 421
    • Profiili
Tie vain jatkuu jatkumistaan
ovelta mistä alkavan sen näin.
Nyt se on kaukana edessäpäin,
jos voin, sitä joudun seuraamaan.

He saavat aloittaa matkan uuden;
minä jaloin uupunein vaeltaen
majatalon valaistun vihdoin haen
ja lepoon, uneen saan tilaisuuden.


                         Vanha matkalaulu

Eletään Neljättä Aikaa, Sauronin mahti on murtunut ja Varjo väistynyt Keski-Maan yltä. Suurin osa haltioista on purjehtinut Suuren meren yli Kuolemattomille maille, kääpiöt asuvat rauhallisin mielin omissa kaivannoissaan yllättävän sopusoinnussa Keski-Maan Vapaiden Kansojen parissa. Sormuksen Sodassa nujerretut örkit ovat kadonneet miltein kokonaan maan päältä ja kallioiden uumenista, eikä yksikään olento, elävä tai kuollut, enää ikinä pidä hobitteja vähäpätöisinä.

On vuosi 45 Neljättä Aikaa ja kuluvan vuoden kolmannen kuukauden loppu. Ihmisten Vallan aika on tässä. Harmaavuorten ja Sumuvuorten risteysalueella kesäkuu viipyilee tapansa mukaan viileänä, joskin aurinko silti hellii Framin linnan raunioita. Varjoveden tienoilta löytyy kulkutie, jonka Pohjalaiset ovat Framin aikaan löytäneet. Silmiltä kätköissä, mutta auki vanhat tavat ja taidot tunteville. Hiljainen Aldarod ottaa aina matkalaiset vastaan.

--------------------------------------------------------------------

MITÄ JA MISSÄ:
Kaksipäiväinen liveroolipeli 'Ihmisten Aika VII - Aldarod' pelataan 5.-6.6.2020 Pyhäjoella, noin 90 kilometriä Oulusta Ylivieskan suuntaan. Pelin järjestää Niina ja Mikko Heikura, apuna Sami Kouva sekä Oulun Interaktiiviset Eläytyjät ry (http://oiei.fi) :n tuki. Peli sijoittuu Keski-Maan pohjoisosassa olevan Varjoveden (Graylin) alueella olevaan majataloon nimeltä Aldarod. Peli on suunnattu sekä Ihmisten Aika -pelisarjan niin kutsutuille "seikkailija"-jatkohahmoille, että arviolta n. 10:lle uudelle hahmolle. Vanhoista jatkohahmoista huolimatta, pelinjohto kohtelee kaikkia hahmoja tasapuolisella rakkaudella ja intensiteetillä (vaikka kauemmin sarjassa pelanneilla onkin toki jo yhteistä taivasta allaan).

Peli alkaa kaikilla pelaajilla perjantaina 5.päivä ja päättyy lauantaina 6.päivä. Ilmoittautuessa sitoudut pelaajana tähän.

Pelipaikkana toimii Metsähallituksen omistama Palosaaren vuokratupa, josta lisätietoja: https://www.luontoon.fi/palosaarivuokratupa
Pelipaikka on kokonaisuudessaan käytössämme aikavälin pe 5.6. Klo. 14 - su 7.6. Klo. 12

Nettisivulla on ilmoitettu kattavasti pelipaikan fasiliteetit, varustelu ja osoite sekä ajo-ohjeet. Mukaan omat makuupussit/liinavaatteet ja jos mahdollista, kannattaa myös varautua makuualustalla (sänkypaikkoja ei välttämättä löydy ihan kaikille). Huomioi yöpymistä varten pakatessasi, että yöpymisvälineet olisivat ingame-meneviä (esimerkiksi räikeän makuupussin voi peittää pelimaailmaan sopivalla viltillä).
Kyydit pelipaikalle ja pois pyritään sopimaan yhteisesti pelin facebook-eventin yhteydessä. Pelinjohto ei autotilan rajallisuuden vuoksi pysty kyyditsemään pelaajia.

KENELLE:
Peli on noin 25:lle pelaajalle, pelaajien alaikäraja on 16 vuotta. Sisällöllisesti peli sopii myös aloittelijoille. Keskimaan ja Ihmisten Aika-larppisarjan teemojen mukaisesti peli on fiilistely-painotteinen, hahmojen välistä kanssakäymistä on paljon ja hahmot joutuvat puolustamaan itselleen tärkeitä arvoja – tavalla tai toisella, henkisesti tai fyysisesti. Peli on seitsemäs osa vuonna 2010 alkanutta Ihmisten Aika -saagaa. Kuten sanottua, pelin hahmoista osa on jatkohahmoja ja osa uusia, juuri tätä peliä varten kirjoitettuja. Pelinjohto pyrkii tekemään ehdottoman parhaansa sen suhteen, että tämä jako ei kuitenkaan hahmoissa laadullisesti tai sisällöllisesti näy. Lisäksi toivotamme peliin lämpimästi tervetulleeksi myös pelinjohdon osoittamaan avustaja-/npchahmoon (voit myös ilmoittautua erikseen avustajaksi, mikäli kokonainen hahmo ei kiinnostusta herätä), joista lisää mainintaa ilmoittautumislomakkeessa/-lomakkeissa!

Mikäli pelaajia ilmoittautuu enemmän kuin on hahmoja, pelinjohdolla on veetto-oikeus hahmojen jakamiseen. Yleensä tämä pelinjohtaja suosii ensikertalaisia/aloittelevia larppaajia parhaansa mukaan.

AIKATAULUT:
Ilmoittautuminen peliin aukaistaan sähköpostitse jatkohahmojen pelaajille (lähetetään oma ilmoittautumislinkki, jatkavien ilmot vain tätä kautta) ja uusille pelaajille pelimainoksen loppuun lisättävällä google formilla viimeistään su 12.1.2020. Ilmoittautuminen peliin päättyy 31.3.2020.

Hahmot on pyrkimys lähettää noin kuukautta ennen peliä, tarkemmat aikamääreet likempänä. Lyhytkuvaukset, maailmankuvaus ja kansainfot tulevat pelaajavalintojen yhteydessä. Peliä varten on myös mahdollista pitää proppi-/ompelupajaa, mikäli moiseen on pelaajien puolesta halua tai tarvetta.

Alustavien aikatauluarvioiden mukaan pelin alkubriiffi on pe 5.6. noin klo. 19-20, suunniteltu aloitusajankohta on noin klo. 20-21 ja lopetus lauantaina 6.6. klo. 20-21. Pelipaikalla on luonnollisesti yöpymismahdollisuus myös la-su yölle. Peliaikataulu on järjestelty sillä ajatuksella, että perjantaina pelaajat saavat hahmoissa tutustua toisiinsa ja aloittaa pelillisiä intressioitaan - tämä otetaan huomioon sitten lauantaina siten että nukkumisaikaa tarjotaan 10-12 asti, kunnes peli taas muuttuu aktiivisemmaksi. Pelin pe-la yö on kokonaan ingame-aikaa, jos pelaaja ei tahdo nukkua ingamessa, on tarjolla erillinen pelinjohdon osoittama offgame-yöpymispaikka.

PROPPAUS:
Peliin proppautuminen on tyylillisesti niin sanottua “keskiaikafantsua”. Koska pelin hahmot ovat pääsääntöisesti joko a) sekoitus eri ihmiskansoja TAI b) vaeltajia, on proppautuminen lähtökohtaisesti aika vapaata. Pelaajille lähetetään hahmojaon jälkeen kansainfot ja maailmankuva, joissa kerrotaan eri kansojen pukeutumistyyleistä tarkemmin, mutta ne on koottu esimerkkimielessä (ja valmiin taustamateriaalin saatavuuden vuoksi) täysin vapaasti hyödynnettäviksi. Konfliktin mallinnus lateksi- ja boffoasein, muunlaiset astalot sallittuja vain varmistettuina (esim terästikari tuppeen sidottuna) koristeina!

MUUTA:
Pelin aikana, sekä perjantaina että lauantaina, on hahmoille suunniteltu liikkumista Palosaaren tuvan ympäristössä - käytännössä pelaaja voi niin halutessaan pelata lauantain suurimmilta osin tuvan sisätiloissa, mutta perjantaille on luvassa samoilua käytännössä kaikille pelaajahahmoille ja osalle mahdollisista avustajahahmoista.

Pelin puolesta tarjolla on perjantaina kevyttä naposteltavaa ja lauantaina tukevampi aamiainen/lounas ja lämmin päivällisruoka. Pelissä on myös tarjolla pientä purtavaa, mutta pelaajia kehotetaan syömään perjantaina ennen peliä kunnolla ja varaamaan itselleen pelin ulkopuolisen ajan ruuat. Pelaajien toivotaan auttavan pelinjohtoa ruuan esivalmisteluissa perjantaina, mutta muutoin ruuasta vastaa siihen osoitettu päähenkilö ja hänen avustajansa.

Pelissä ovat voimassa Suomen- ja fysiikan lait, sekä OIEI:n NoRules-säännöt. Peliin valmistautuessa kannattaa jo valmiiksi tutustua NoRulesiin (http://oiei.fi/index.php?page=norules). Konfliktin mallinnus lateksi- ja boffoasein. Metalliaseet on sallittuja vain koristeina. Peli on päihteetön tapahtuma, tuvan pihapiiriin osoitetaan erillinen tupakkapaikka ja jokainen kantaa tumppinsa pois metsäalueelta. Tuvan sisätiloihin saa tuoda lemmikkejä ja pihalla on erikseen tarha koirille, joten mahdollisten allergisten kannattaa ottaa ehdottomasti huomioon se, että tuvassa on varmasti aiemmin yöpynyt eläimiä. Saunarakennukseen ei saa tuoda eläimiä, joten se on allergiavapaa.

HINTALAPPU:
Pelimaksu tulee oletettavasti olemaan 30-35 euroa OIEI:n jäseniltä, muilta +10 euroa. Mikäli haluat liittyä OIEI:n jäseneksi ennen peliä, voit maksaa OIEI:n jäsenmaksun vuodelle 2020 tilisuorituksena Oulun Interaktiivisten Eläytyjien omalle tilille - OIEI:n jäsenenä saat jäsenalennuksen OIEI:n peleihin sekä muita jäsenetuja. OIEI:n jäsenmaksu vuodelle 2020 on 10 euroa/aikuinen, 5 euroa/alle 18-vuotias tai 15 euroa/perhekunta. Liittymisohjeet ja lisäinfoa löytyy OIEI:n nettisivuilta.

Pelimaksu tulee maksaa etukäteen osoitetulle tilille. Pelimaksun deadline tullaan ilmoittamaan vielä erikseen, kunhan pelin budjettiehdotus on esitetty/hyväksytty hallituksen toimesta. Mikäli pelimaksua ei ole maksettu deadlineen mennessä, pelaajan ilmoittautuminen peliin katsotaan peruuntuneeksi. Perutilanteessa jo maksettu pelimaksu pyritään korvaamaan paikkaajan pelimaksulla, mutta mikäli hahmolle ei ole paikkaajaa, pelimaksua ei palauteta. Tämä johtuu yksinomaan siitä, että pelin kustannuksista noin 2/3 menee ennalta maksettavaan pelipaikkaan.

YHTEYSTIEDOT:
Mahdolliset kysymykset ja yhteydenotto pelinjohdolle osoitteeseen ihmisten.aika@gmail.com
tai Niinalle yv:llä täällä facebookissa.
(Koetamme käydä lukemassa myös foorumeja joilla mainos on, mutta varmimmin tavoitat suoraan sähköpostilla.)

Huom! Halutessasi voit ilmoittautua alla olevasta linkistä myös NPC-/apuhahmoksi, pelinaikainen ruokailu sisältyy kokemukseen. Näitä paikkoja on myös täytettävissä jonkin verran. Täytä tuolloin ainakin perustiedot hahmotoiveeseen asti (kirjoita tähän toive NPC-/apuhahmosta) ja halutessasi myös loppu ilmo.

Ilmoittautuminen:

Pelaajat: Aukeaa viim. 12.1.2020
Apuhenkilöt: Aukeaa viim. 12.1.2020

Pelimainos facebookissa: https://facebook.com/events/s/liveroolpeli-ihmisten-aika-vii/2719002954815414/

Tervetuloa kohti Keski-maata!
« Viimeksi muokattu: 10.01.2020, 03:01:18 ap kirjoittanut Swatninja »
Mikko Heikura