OIEI:n toiminta > Soft-air

Tour of Duty: Road to Ah Nee - Oulussa la 6.5.2006

(1/1)

Pete:
Airsoft-kesäkauden avajaiset

Tour of Duty: Road to Ah Nee

Strateginen leiri, FB Leppäkerttu heräsi jälleen uuteen aamuun lähellä demilitarisoitua vyöhykettä, syvällä Charlien valtakunnassa, Ah Neen laaksossa. Oli alkukevät vuonna 1968 ja toista indokiinan sotaa on käyty jo kolme vuotta...

Kokenut, sodan alkuvaiheista asti mukana ollut majuri M.C. Franks oli toiminut alueella partioivien vuoristoheimolaisten sekä leiristä operoivien amerikkalaisten vihreiden barettien komentajana viime keväästä saakka. Kevät 1967 olikin ollut toiminnantäytteistä aikaa. Leirin partiot ja iskuryhmät olivat ulottaneet toimintansa syvälle Bak Mee vuoriston hämyisiin soliin ja vehreän Ah Neen laakson sopukoihin, Charlien ja hänen ystäviensä, setä Ho´n poikien piilopaikkoihin. Osa tehtävistä, joista ei kunniamerkkejä jaettaisi, oli vienyt miehet vielä kauemmas – vaikka virallisesti toiminta ei ollut lähellä sijaitsevaa Laosin rajaa koskaan ylittänytkään.

Tuottoisa 1967 oli muuttunut yllättävän rauhallisissa, melkein unenomaisissa oloissa uudeksi vuodeksi. Vain leirin komentoportaan hyvä ote ja miesten kurinalainen toiminta oli estänyt leiriä vaipumasta horroksenomaiseen tilaan. Oli kulunut kolmatta viikkoa edellisestä pienten pohjoisen miesten kanssa tapahtuneesta kontaktista. Uutiset toivat tietoa ”maailmasta” – rauhanprosessi Vietnamin sodassa oli ottanut edistysaskelia.

Majuri Franksin miesten puurtaessa unenomaisessa valvetilassaan, aivan kuin hidastetussa elokuvassa, rutiinien täyttämässä Leppäkertun mikrokosmoksessa, tarkkaili Bak Meen rinteillä toinen upseeri punaisine kauluslaattoineen edessään levittäytyvää laaksoa.

Tiikeri-pataljoona PAVN:n 304. divisioonasta oli kulkenut viimeisten viikkojen aikana pitkän marssinsa Hanoista Laosin sademetsien kautta Bak Meen utuisille vuorille saakka. Pataljoona koostui osin vanhoista, Dien Bien Phussa kannuksensa ansainneista veteraaneista sekä osin nuorista pohjoisen lupauksista, jotka nyt marssivat rinta rinnan vapauttamaan etelän veljiään ja sisariaan amerikkalaisen ”unelman” ikeestä.

Pataljoonan päällikkö, eversti Ban Tho Min oli vasta saanut käskynsä divisioonan johdolta: rohkeat ja uskollisuudessaan horjumattomat ”Tiikerit” olivat saaneet kunnian hakeutua ensikosketukseen alueella toimivien ”jenkkien” – amerikkalaisten, ylpistyneenä ja itsevarmana vihreää barettia kantavien miesten ja heidän kanssaan toimivien vietnamilaisjoukkojen kanssa. Eversti Tho Minin ”Tiikerien” apuna toimisivat alueelle siirtyneet NLF:n, Vietnamin vapautusrintaman taistelijat.

Oli selvää, että tämäkin hyökkäys oli osa jotain suurempaa. Jo kuukausien ajan oli loppumaton ihmisten ja autojen virta kuljettanut pohjoisesta taistelijoita ja rautaa, ruokaa ja ammuksia kohti etelää.

Oli uuden vuoden – Tet-juhlan aatto.

_______________________________________________
Järjestäjät: PPA ry ja Harharyhmä ry
Aika: 6.5.2006, lauantai klo 10->
Paikka: Oulu, Niileksen-Sarvikankaan alue (Kettuski)
Varusterajat: Ei varusterajoituksia (kts. suositukset)
Osallistumisrajat: ei pelaajarajoitusta, ei ikärajaa  mutta alle 15v lupalappu
Pelityyppi: skenaariokokonaisuus, eri tyyppisiä tehtävämuotoja
Osallistumismaksu: 2e, paikanpäällä, tällä katetaan osa kuluista
Ilmoittautuminen: ei erillistä ilmoittautumista

1. Yleisohjeita ja aikataulu
PPA:n ja Harharyhmän järjestämät kesäkauden avajaiset pelataan jo aikaisemmin mainittuna päivänä eli lauantaina 6.5.2006. Kokoontuminen, ilmoittautuminen ja osastoihin jakautuminen suoritetaan Pyörretuulen tapaan Valkiaisjärven tien varressa sijaitsevalla aukealla, johon autot on hyvä jättää pelien ajaksi. Varatkaa mukaan 2 euroa käteisenä, joka peritään pelimaksuna pelipaikalla. Pelimaksuilla katetaan osa pelinjärjestäjätahojen kuluista. Halutessasi voit maksaa pelimaksun myös Harharyhmä ry:n tilille etukäteen (viesti: avajaiset; tnro: 800010-70916946)

2. Aikataulu tapahtumalle:
10-11.00      ilmoittautuminen
11.30-12.00 alkuohjeistus, jonka jälkeen aloitamme ensimmäisen skenaarion.
n.20.00       kotiutuminen

3. Pelikokonaisuus
Peli koostuu tarinasta, jolla pohjustetaan Battle of Ah Neen tapahtumia, eli pelaamme Tiikeripataljoonan ja FB Leppäkertun "vapaan maailman" joukkojen väliset ensitaistelut. Tarina sisältää 4-5 skenaariota, joista osapuolet saavat pisteitä. Edellisen skenaarion voittaja vaikuttaa seuraavaan skenaarioon eri tavoin.

4. Varustautuminen:
Pelissä ei ole varusterajoituksia, mutta suosittelemme pelaajia jättämään aikakauteen sopimattomat tähtäimet ja varusteet pois, ja muutenkin käyttämään - mahdollisuuksien mukaan - pelin taustaan sopivia varusteita.

Battle of Ah Nee -peliin osallistuvat: pukeutukaa (jos mahdollista) siten että pääsette pelaamaan jo ns. omaa paikkaanne pelissä. Avajaiset on mitä parhain paikka pohjustaa "hahmoanne" ja kerätä todellisia kokemuksia jaettavaksi "märkäkorville" sitten BANissa.

5. Pelin erikoisuudet
Pelissä tutustutaan skenaarioiden avulla eri tyyppisiin peli- ja toimintamuotoihin, joita tullaan käyttämään myös seuraava(/i)ssa pel(e)issä.

Esille tulevia asioita:
-ryhmäkokoonpanot
-radioiden käyttö
-epäsuora tuli
-pelikentän piirteet (erilaiset pisteet, mitä merkitystä niillä on pelissä)

6. Pelin osapuolet ja mahdollinen varustejako
-vihreät baretit, FB Leppäkerttu: oliivi/vihreä BDU
-vuoristoheimolaisista koottu CIDG taisteluosasto: tiger stripe

-PAVN, pohjois-vietnamilaiset: flecktarn, ruotsin armeijan kenttäpuku
-NLF, eli viet cong: musta, sekalaiset asusteet tms.

Woodland BDU pidetään varana, tätä käyttävien kohtalo selviää pelipaikalla (riippuu täysin osapuolten tasapainosta). Jos sinulla on useampaan ryhmään sopiva varustus, voit myös halutessasi ottaa ne mukaan. Helpotat näin pelinjohdon toimintaa.

7. Muuta tietoa
-Pelipaikalla on näillä näkymin kuulamyyntiä
-jos on kysyttävää niin pelinjohtaja vastaa mielellään pelinjohtaja(at)ppairsoft.fi

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Siirry pois tekstitilasta