Oulun Interaktiiviset Eläytyjät ry

OIEI:n toiminta => Muu toiminta => Aiheen aloitti: nora-inu - 15.09.2005, 12:39:37 ip

Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: nora-inu - 15.09.2005, 12:39:37 ip
[EDIT: Poimittu keskustelu Haureuden otsikon alta -Riffi]

hei. sain vihdoin toivon mukaan tämänkin toimimaan ja ajattelin nyt huomauttaa eräästä asiasta joka pisti silmään. laitan nyt tämän tänne, koska en nyt tällä hetkellä saa lottaa kiinni mistään. eli tuo pelimaksu. sattumoisin olen toinen pj, eikä minulle ole kyllä ilmoitettu mitään sen vaihtamisesta. jos tuo tapa "oiein jäsenille pienempi pelimaksu, ulkopuolisille suurempi" on joku oiein uusi käytäntö, en ole kuullut siitä vielä, mutta jos se ei ole pakollinen, haureuteen ei sellaista ole tulossa, piste. ja jos tuo käytäntö jatkuu, oiein peleissä tulee luultavasti nähtyä vain tuttuja oieiläisiä, muualta (oulunläänistä ainakin) tulevat larppaajat ja muut tutut uhkasivat jättää tästä lähtien pois kaikki oiein pelit. ehkä se on hyvä tapa lisätä oieiläisiä, mutta ne jotka eivät halua liittyä, pysyvät kuulemma kaukana peleistä joita tukee oiei. onko se nyt sitten hyvä asia?
anteeksi jos nyt meuhkaan turhaan.

-haureuden toinen pj-
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: nora-inu - 15.09.2005, 12:43:01 ip
no, kävinpäs sivistämässä itseäni ja totta se pelimaksujuttu oli. lotta, meillä on paaaaaaljon puhuttavaa...
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: Hani - 15.09.2005, 16:50:14 ip
Nämä pelimaksujärjestelyt ovat OIEI:n hallituksen päättämiä asioita, jotka tehdään siksi että ihmiset tekevät juttuja OIEI:ssa olematta jäseniä. Asiasta on kerrottu edellisen hallituksen kokouksen pöytäkirjassa sekä foorumilla että sähköpostilistalla.
Pelimaksut ja alennukset päätetään pelikohtaisesti.
Pelinjohdon on hyväksytettävä budjetti pelivastaavalla eli Askolan Kallella ennen pelimaksun ilmoittamista. Budjetti olisi hyvä esitellä ajoissa, että alennuksista sun muista ehditään sopia ajoissa.
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: ninny - 15.09.2005, 16:57:51 ip
Lainaus
..jotka tehdään siksi että ihmiset tekevät juttuja OIEI:ssa olematta jäseniä.

Toivottavasti tämä juttujen tekeminen ei tarkoita peleihin osallistumista?
Aika ikävä käytänö moinen hintojen erillisyys jäsenille ja ei jäsenille -___-
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: Swatninja - 15.09.2005, 17:12:02 ip
Kyseinen käytäntö on ollut käytössä ennenkin, vaan sen käyttö jäi vähäksi aikaa kun jäsenmäärät kasvoivat.

Moinen toiminta ei ole sitä varten että voimme lypsää enemmän rahaa OIEI:n ulkopuolisilta ja yritämme haitata heidän pelaamistaan. Ensinnäkin kuka tahansa voi liittyä OIEI:hin ja se ei ole  edes kallista (2e).

Jokainen sentti tuosta kahdesta eurosta menee OIEI:n toiminnan tukemiseen. Joskaan se ei ole se suurin tulo vaan Kaupungin antamat avustukset joiden määrä riippuu osittain myös jäsenten määrästä.

Tänä vuonna OIEI:ssa on ollut vähemmän jäseniä kuin koskaan aikaisemmin, mutta peleissä ja muissa tapahtumissa liikkuu kuitenkin yhtä paljon porukkaa.  Itsekin muistin maksaa jäsenmaksuni vasta muutama viikko sitten :oops:

jotta OIEI voi tulevaisuudessakin toimia hyvin ja tuoda teille pelejä tarvitaan jäseniä, ja en usko että 2 euroa siitä on liikaa pyydetty keneltäkään. Mikä parasta, se maksaa itsensä takaisin yleensä jo seuraavassa pelissä.

OIEI:n jäsennyys ei velvoita ketään mihinkään, mutta antaa paljon etuja kuten alennuksia monista liikkeistä.

Kukaan ei myöskään pakota liittymään OIEI:n jäseneksi jos ei tahdo. Silloin tosin joutuu maksamaan ainakin toistaiseksi enemmän peleistä, mutta samaan tarkoitukseen nekin rahat menevät eli OIEI:n toimintaan.

Toisekseen.. millaisia havaintoja olen tehnyt niin OIEI:n pelit ovat aina olleet huomattavasti halvempia kuin muualla pidetyt pelit missä helposti saa maksaa 20 euroa pienestäkin pelistä. Jos joku tuntee itsensä riistetetyksi kun joutuu maksamaan esim 8 euroa 5 euron sijaan olkoon vapaa tekemään niin. Mikä parasta jäseneksi liittymällä säästäisi suoraan euron.


Loppuvuodelle on tulossa vielä monta peliä joissa samaa käytäntöä tultaneen harjoittamaan. Näissä viimeistään jää jo voitolle.

Tietty voimme miettiä sitä vaihtoehtoa ettemme pidä lainkaan huolta jäsenmääristä, emme saa kaupungilta avustuksia jonka jälkeen pelit viimeistään maksavat 20 euroa henkilöltä.Toivottavasti tämä selvensi asiaa hieman. Hani voinee korjata ja lisätä tähän jos näkee tarpeelliseksi.
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: Hani - 16.09.2005, 18:42:20 ip
Kiitos Mikki tästä suomennoksesta. :P
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: Swatninja - 16.09.2005, 20:01:08 ip
Niin..


Haluaisin vielä lisätä että OIEI ei järjestä pelejä vaan ihmiset järjestävät pelejä OIEI:n tuella.

Mikään tai kukaan ei pakota järjestämään pelejä OIEI:n nimissä, mutta se tarkoittaa sitä ettei tässä tapauksessa Oulun pelipaikat ole käytössänne ellette varaa omia vuorojanne ja maksa niistä.

Tämän lisäksi esim: OIEI:n propit, ensiapukalusto, serveritila, rahallinen avustus jäävät saamatta.

OIEI on tukemassa larppaamista ja larppaajia. On ikävää jos pelaajat tai pelinjärjestäjät eivät tunne näin.
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: nora-inu - 19.09.2005, 16:48:32 ip
heiheihei, enhän minä nyt sitä tarkoittanut. kyse oli vaan nyt siitä, että jos todella ei halua liittyä oieihin, kun joillakinhan voi olla ihan oma oiein tapainen säätö meneillään, ja he haluavat pysyä siinä kaveriporukkansa kanssa. ja ei sillä, ettei tuo olisi myös hyvä vaihtoehto, inhottaa vaan kun nyt ei saa katsella niin useasti välttämättä uusia oiein ulkopuolisia naamoja. tai sitten niitä vanhoja kavereita keitä peleissä tapasi käydä. mutta juuh, aina ei voi voittaa. ja nyt on vaan minunkin pärjättävä ilman oiein tukea, ja kyllähän se onnistuu. mutta se on vain minun oma ongelmani :wink:
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: Chrisle - 20.09.2005, 12:16:42 ip
Lainaus käyttäjältä: "nora-inu"
kyse oli  jos todella ei halua liittyä oieihin, kun joillakinhan voi olla ihan oma oiein tapainen säätö meneillään, ja he haluavat pysyä siinä kaveriporukkansa kanssa.


Nyt mie en kyllä ihan ymmärtänyt? Voihan ihminen kuulua useisiin "säätöihin" yhtäaikaa, eikä se jäsenmaksu velvoita yhtään mihinkään? Eihän kaveriporukasta tartte sen takia luopua?


Ja eihän se silleen mene että pelimaksu on kalliimpi muille, vaan se on halvempi OIEI:läisille  :D  Se erotushan on tavallaan OIEI:läinen maksanut jo jäsenmaksun muodossa. Jos sellaista ei olisi niin OIEI:läinenhän tavallaan maksaisi enemmän oman yhdistyksenä peleistä. Ei siinäkään nyt tolkkua olisi? Mutta tiiäppä tuota sitten.

K-market vissiin sitten syrjii meikää kun en ole hankkinut plussakorttia.

Mutta tietty jos ihmisillä on parempaa ideaa jolla
a.) Nostetaan jäsenmäärää, joka tällä hetkellä todellakin on pieni
b.) Suo jäsenelle etuja

Niin anti kuulua vaan! Kokouksiin ja listalle vaan keskustelua ja ehdotuksia! Kyl meikä ainakin mielellään tahtoo nähdä ideoita joilla parannetaan yhdistystä ja jäsenien etuja  :wink:
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: atropia - 20.09.2005, 12:58:51 ip
Pakko vähän nyt ottaa kantaa tähän keskusteluun, vaikka kauhean äänekäs en tästä asiasta ole ollutkaan. Minusta olisi tosi tärkeää, että pelinkirjoittajat kokisivat olevansa päättävässä asemassa näissä asioissa. Tämä on se toinen puoli siitä mitä Mikki sanoi; ilman pelinjärjestäjiä ei ole myöskään OIEI:ta. Hallitus ei lopulta ole määräävässä asemassa, vaan pelinjärjestäjät. Jos suurin osa (tai edes hyvä osa) pelinjärjestäjistä ei halua erillisiä pelimaksuja jäsenille ja ei-jäsenille, niin sillä pitäisi olla suurin painoarvo.

Minulle tulee mieleen kaksi syytä miksi nuoremmat pelaajat ja pelinjärjestäjät haluaisivat tässä vaiheessa laittaa pystyyn "oman säätönsä" (mikä olisi tietty pidemmän päälle kuolinisku OIEI:lle).

 * Oma kaveripiiri mansikka, muu kaveripiiri mustikka

Tälle ei tietty voi mitään, ja esimerkiksi Harharyhmä nojaa kutsupohjalla toimivaan jäsenistöön. Ainahan larppaamiseen toisaalta liittyy kaveripiirit, eikä kutsupelien pitäminen ole täysin poissuljettua OIEI:ssakaan. Mutta tässä on tärkeä huomata, että kaikki varmasti pyrkivät siihen suuntaan, että nuoremmat jäsenet ottavat vastuullisemman roolin ajan (mitä nopeammin sitä nopeammin) kuluessa. Tällä tavalla voisi pysyä ajan hermolla ja yhdistys kestäisi aikaa. Mistä päästäänkin seuraavaan asiaan.

 * Nuoremmat jäsenet eivät "omista" OIEI:ta

Joku muu määräilee ja olisi kätevämpää, kun voisi itse päättää omista asioista ilman turhaa höpöhöpöä. Pitää seurata jonkun muun sääntöjä, elää niitten maailmassa. Varsinkin tästä jäsenet- ja ei-jäsenet-pelimaksukeskustelusta on saanut sen kuvan, että jotkut varmasti helposti ajattelevat, että näistä asioista näköjään päättää joku muu kun "me" ja että me saataisiin nauttia OIEI:n eduista niin pitää vaan totella kiltisti. Nojoo, sehän on kyllä tavallaan totta, mutta vähän ehkä eri syistä kun voisi kuvitella. Hallitusta ja byrokratiaa pyöritetään Oulun kaupungin tukien ja etujen vuoksi. Rekisteröity yhdistys on ainoa toimintatapa mikä hyväksytään toimintamuodoksi. Hallitus määrää jotain juttuja (aina vuoden ajan), mutta ihanteellisessa maailmassa nämä "uudet säädöt" olisi parasta saada osaksi OIEI:ta ja päättämään asioista (esimerkiksi ensi vuonna). Kysymys on sen jälkeen enää, että haluaako nuoremmista koottu hallitus jatkaa byrokratian pyörittämistä rahan ja pelipaikkojen takia.

Tiivistettynä. Jos nuorista larppaajista on syntymässä jotain "uutta säätöä" OIEI:n ulkopuolella, se on käytännössä ihan täsmälleen sama asia mitä pitäisi tapahtua OIEI:n sisällä. Pitäisi olla ensisijaisen tärkeää saada mahdollisimman houkuttelevaksi ja helpoksi päästä säätämään OIEI:ta jonkun uuden jutun perustamisen sijaan. Turha sitä on kuitenkaan keksiä pyörää uudestaan.
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: Chrisle - 20.09.2005, 13:12:23 ip
Samaa mieltä Jyrkin kanssa.

Uuden säädönkin kanssa olisi samat ongelmat edessä loppujen lopuksi.

Kaikilla pitäisi olla yhtälainen oikeus vaikuttaa siihen millainen yhdistys OIEI on. Yhdistys on jäsentensä kuva. Jos ongelmia syntyy niin niitä ei ratkaista pakenemalla.

Peräänkuulutankin enemmän avointa keskustelua ja yhteistä pohdintaa tulevaisuudesta. Vaikka sen pitäisi olla ilmiselvää että jokainen voi ehdottaa asioita, tulla kokoukseen, käyttää mahdollisuuttaan vaikuttaa, niin ilmeisesti se ei ole.

Avoin keskustelu, keskittyminen ongelmakohtiin ja yhdessä ratkaisujen pohtiminen olisi minusta nyt todella tärkeää.

Se että erinäisissä porukoissa puhutaan asioista, eikä keskinäinen kommunikaatio pelaa ei ole hyvä juttu.

Kannattaa seurata keskustelua, osallistua kokouksiin ja "pysyä ajan hermolla" ja muistaa että oma mielipide on tärkeä! Se täytyy ilmaista selkeästi. OIEI kuitenkin on olemassa larppaajia varten, joten larppaajilla on oikeus ja tavallaan myös velvollisuus ilmaista mielipiteensä, sillä päätöksiä ja ratkaisuja ei kehitä mikään näkymätön osapuoli vaan larppaajat itse.
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: Chrisle - 20.09.2005, 13:16:33 ip
Niin ja tuosta pelimaksusta.

Seuraavat kohdat mietityttää;

a.) Käytäntö on ollut ennenkin, miten se silloin toimi?
b.) Jos käytäntö ei miellytä, mikä olisi hyvä vaihtoehto koskien jäsenmäärän nostamista ja vakauttamista?
c.) Kuvittelin että käytäntö olisi riippuvainen pelinjohdosta, onko ja minkätyyppisiä eroja maksuissa olisi? Itse käsitin että se olisi euron parin luokkaa.
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: Hani - 20.09.2005, 13:34:23 ip
Ideana on kai ollut, että pelimaksu olisi pari euroa edullisempi OIEI:n jäsenelle, niin että jäsenyys maksaisi itsensä kerralla takaisin.
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: Swatninja - 20.09.2005, 13:41:40 ip
Lainaus käyttäjältä: "Chrisle"

a.) Käytäntö on ollut ennenkin, miten se silloin toimi?


a) Jokunen vuosi sitten oli samanlainen tilanne ja silloin koitettiin saada jo tätä "vanhaa porukkaa" maksamaan jäsenmaksut kun kyseisenä vuonna oli varsin monelta.

Tietääkseni tällöin ei minkäänlaista nurinaa asiasta kuuluntu. Se tosin saattoi johtua siitä että siihen aikaan peleissä ei käynyt niinkään "satunnaiskävijöitä"
Oli tietty muutama jotka eivät halunneet periaatesyistä liittyä OIEI:hin ja maksoivat mukisematta isomman summan.
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: nora-inu - 20.09.2005, 16:09:29 ip
Chrisle: Nyt mie en kyllä ihan ymmärtänyt? Voihan ihminen kuulua useisiin "säätöihin" yhtäaikaa, eikä se jäsenmaksu velvoita yhtään mihinkään? Eihän kaveriporukasta tartte sen takia luopua?

no minulla nyt on sellaisia kavereita joilla on oma säätö ja haluavat kuulua ainoastaan siihen ja juu, tiedän, se on heidän oma ongelmansa. enkä myöskään tarkoittanut että he joutuisivat kaveriporukastaan luopumaan.
harmittaa vaan kun ulkopuoliset kaverit jättävät kokonaan oiein pelit pois.
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: nora-inu - 20.09.2005, 16:11:28 ip
niin ja ihan lisäksi, että en minä ainakaan ole oieistä eroamassa tai laittamassa pystyyn mitään muuta sääntöä, oiei on aina se tuttu ja turvallinen oma minulle :). tuntisin itseni varmaan ihan vieraaksi jossain muualla. puhuin vaan siitä, mitä tuossa juuri kirjoitin.
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: Swatninja - 20.09.2005, 16:30:10 ip
No ompa noita "varjoseuroja" ollut ennenkin.. siis semmoisia porukoita Oulussa jotka eivät ole koskaan olleetkaan OIEI:n toiminnassa ja ovat päättäneet pyhästi olla koskaan menemättäkään ja leikkiä vaan keskenään.

Tuohan siis ei ollut viittaus etteikö tässä tapauksessa oltaisi välttämättä koskaan käyty meidän kanssa leikkimässä.

Mutta tömmoisen voinee jättää omaan rauhaansa. Jos ei taho leikkiä meidän kanssa niin ei ole pakko. Mukavaa se ois tietty jos leikkisivät, mutta jos se tuntuu kivemmalta vaan omien kavereiden kanssa niin...
Otsikko: jäsen- ja pelimaksuista
Kirjoitti: tii - 20.09.2005, 17:26:09 ip
Sussu, ymmärsinkö mää oikein, että sillon ko jäsenet ei vielä saaneet alennusta OIEI:n peleistä ni nämä kaverit, jotka on perustamassa omaa säätöä, kävivät kuitenkin OIEI:n peleissä?

Osaatko sanoa (tai voitko kysyä), miksi he eivät halua kuulua OIEI:hin?

Olis myös kiva, että kertoisit heille, että OIEI:n jäsenen ei tarvitse tehdä mitään ihmeellistä, muuta ku maksaa 2 euron jäsenmaksu ja että sillä saa käyttöön peleihin varaston sisällön, ensiaputarvikkeet, apua turvallisuuskysymyksissä ja pelipaikkojen hankinnassa, taloudellisen "takauksen" peleille jne. sekä paljon paljon muuta.

Minusta on hassua että löytyy ihmisiä, jotka ovat valmiit hyötymään jäsenien määrän alaslaskemista pienistä pelimaksuista ja hyvin propatuista peleistä osallistujina, mutta eivät ole valmiita peliin osallistumisen lisäksi olemaan sen samaisen yhdistyksen jäseniä. Siksi olis tosiaan kiva tietää et mikseivät halua kuulua OIEI:hin, ko en vaan ymmärrä.

Koska kaupungin tukien maksimoiminen (ja pelimaksujen pysyminen alhaisina) tarkottaa, että jäseniä on oltava riittävästi on jäsenmäärän tipahdettua tehty ennenkin jotain toimenpiteitä jäsenmäärän nostamiseksi. Oli useita vuosia semmonen käytäntö, että OIEI:n jäsenet pääsi peliin alennetulla hinnalla. Sitä ei aikoinaan kukaan vastustanut, mm. siksi, että OIEI:hin liittyminen ei ollut kenellekkään kynnyskysymys (yks poikkeus ei liittynyt jäseneksi, mutta kävi silti peleissä ja maksoi mukisematta korkeamman pelimaksun jatkuvasti.) Nykyhallitus ei voinut olettaa että se nousisi kynnykseksi kenellekkään tälläkään kertaa.

Siksi ehottasinki, että voisitko Sussu toimia välittäjänä OIEI:n hallun ja näiden kavereitten kanssa eli kävisit seuraavassa hallukokouksessa ja kyselisit näiltä kavereilta taustoja sille, miksi he eivät halua liittyä jäseniksi, jotta sitä jäsenyyden edessä olevaa kynnystä voitaisiin madaltaa.
Otsikko: Selvennystä
Kirjoitti: Spielwut - 21.09.2005, 09:58:39 ap
Kävimpä eilen kääntymässä Nukulle siirtyneillä strefoilla ja otin asian puheeksi. Asia pohjaa taas kaikkien hyvien konfliktien tavoin mielipiteisiin ja kommunikaatiokatkoihin.

Lyhennetty versio siitä mistä oman käsitykseni mukaan on kysymys.

Kaikki eivät tykkää meistä ja siten eivät halua käydä peleissämme, eivätkä olla kanssamme tekemisissä. Kaikki ei voi tykätä kaikista ja niin pois päin. Ikäväähän se on, mutta ei ihmisiä voi pakottaa ottamaan vastaan tarjoamiamme avuja ja etuuksia.

Olemmehan toki aina tienneet etteivät kaikki tykkää meistä, emmekä me tykkää kaikista muista. Nyt käsitykseni mukaan syy siihen että asia nousi esille koska sussu pelkäsi joutuvansa "mustalle listalle" tms. Vain koska haluaisi pitää sellaisiakin pelejä joihin hänen kaverinsakin tulisivat. Mutta pelejähän on ennenkin pidetty ilman OIEItä, eikä se ole mikään ongelma, tukea ja apua vain ei silloin saa kyseiseen peliin. Tämä tietää joko korkeampaa pelimaksua tai pienempää proppausta ja ruokailua, mutta ei sitä että tulisimme koko sakilla antamaan turpaan tai dissaamaan oven taa.

Logiikkaahan ei tilanteessa ole, mutta ihmisethän eivät ole loogisia olentoja. Tokihan olemme valmiita kuulemaan asian toista osapuolta jos me luomme jollakin tavalla heille oikean ongelman, emmekä vain ole yleisen vastenmielisiä heille.

Tarkentaisin vielä sitä pointtia et kyse on OIEIn ulkopuolisten tahojen/ihmisten mielipiteistä, eikä OIEIn sisäisestä kapinasta.

 :twisted: Meillähän kaikki on aina niin hyvin...  :twisted:

Kuten jo sanottiinkin, OIEI ei ole mystinen entiteetti, vaan jäsentensä summa ja sen hallitus hoitaa byrokratiaa, johon jokainen voi vaikuttaa kokouksiin menemällä, eikä jaa jumalaisen mielivaltaisia tuomiota vasemmalle ja oikealle.
Otsikko: Re: Selvennystä
Kirjoitti: eve - 21.09.2005, 13:11:39 ip
Lainaus käyttäjältä: "SynkkyysT"


Olemmehan toki aina tienneet etteivät kaikki tykkää meistä, emmekä me tykkää kaikista muista. Nyt käsitykseni mukaan syy siihen että asia nousi esille koska sussu pelkäsi joutuvansa "mustalle listalle" tms. Vain koska haluaisi pitää sellaisiakin pelejä joihin hänen kaverinsakin tulisivat. Mutta pelejähän on ennenkin pidetty ilman OIEItä, eikä se ole mikään ongelma, tukea ja apua vain ei silloin saa kyseiseen peliin. Tämä tietää joko korkeampaa pelimaksua tai pienempää proppausta ja ruokailua, mutta ei sitä että tulisimme koko sakilla antamaan turpaan tai dissaamaan oven taa.Aye. Ja on sellaisiakin pelejä pidetty periaatteessa OIEIn jäsenien taholta, jonka järjestelyssä OIEI ei ole millään tavalla ollut mukana. Niihin on ollut erinäisiä syitä: on ehkä haluttu pitää ns. kutsupeliperiaatteella eli valkata se, ketä peliin tulee eikä sitten muita, tai sitten peli itsessään on voinut sisältää ns. arveluttavaa materiaalia (mitä se nyt sitten ikinä voikaan tarkoittaa) tai muuten sellaisia piirteitä (esim. alkoholi), joita OIEI ei voi hyväksyä omiin peleihinsä mm. kaupungin tarjoaman rahoituksen vuoksi.

Ei niistä millekään mustalle listalle ole jouduttu, eikä ketään ole mistään suljettu pois sen vuoksi että on uskaltautunut tekemään jotain yhdistyksen ulkopuolella. Ja ainakin mun muistin mukaan Oulussa on joskus aikoinaan pyörinyt mm. Vampire-larpkampanja, jossa OIEI ei näytellyt minkäänlaista osaa. Kyllä tähän kaupunkiin mahtuu muitakin, ihan varmasti.

Mitä pelipaikkoihin tulee, pelejähän voi periaatteessa pitää missä vain. OIEIlla on (mun mielestä toisinaan hieman kyseenalainen) etulyöntiasema kaupungin omistamien oaikkojen suhteen. Kyseenalainen siksi, että niitä kaupungin omistamia paikkoja saa vähän vaihtelevasti käyttöön niin kuin nyt viimeaikoina on taas kerran saatu huomata. Tuosta huolimatta esim. Villa Pukkila on toiminut ei-kaupungin omistamana paikkana ihan mukavasti, mutta pienemmällä porukalla ja ilman minkään tahon tukea pelimaksut muodostuvat paikan vuokran takia varmasti aika korkeaksi.

Mutta pelinjohtohan sen viimekädessä päättää. Ja jos erisuuruiset maksut hirvittävät pelinjohtajia, niin pakkohan ei ole järjestää OIEIn lipun alla jos se tuntuu pahalta. Mutta silloin ei myöskään saa OIEIn tukea hommaan, eikä välttämättä pääse käyttämään varastoa ym. pelin järjestämisen tukena.

Valintoja, valintoja...

/eve
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: Swatninja - 21.09.2005, 14:08:11 ip
Pelätäänkö tässä nyt siis OIEI:n mustalle listalle joutumista vai niiden kavereiden järjestön dissaamaksi joutumista.

OIEI ei dissaamista harrasta.. koska on järjestö. Ihmiset on sitten ihan eri asia. Sama on sen toisen kanssa.

Josko moista typeryyttä alkaa ilmaantua missään järjestössä niin semmoisille kannattanee oikeasti sanoa "Bai bai"


Ja mitä Oulun paikkojen saamisesta.. niin ne ovat maksullisia "ei rekisteröityneille järjestöille" ja ne jaetaan samalla hakumenetelmällä kuin muille rekisteröityneillekin järjestöille. Näin siis uskoakseni ja tietääkseni. OIEI siis ei sinänsä ole missään erikoisasemassa muihin järjestöihin nähdän niin rekisteröityneiden kuin muiden järjestöjen joukossa. En tosin uskokkaan ettei Eve olisi tätä tarkoittanut.

Jos siis tuntuu siltä että tarttee pelejä tehdä jotka ei ole OIEI:n kanssa tekemisissä niin kukaan ei yhäkään estä, kuten jo monta kertaa sanottu.

Ihmettelen vaan että jos ne ei voi tulla OIEI:n peleihin mutta voivat tulla peleihin jossa on OIEI:läisiä.. No kuten on todettu jo aikaisemmin moneenkin otteeseen niin "I can´t see the logic here"
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: nora-inu - 21.09.2005, 16:22:58 ip
okei. minäpäs yritän selittää tämän asian pointin mahdollisimman selvästi, että ihan kaikki ymmärtäisivät nyt.
sillä minun oiein ulkopuolisillani kavereilla on tälläkin hetkellä sellainen käsitys, että pelit maksavat enemmän ulkopuolisille, eikä kyse ole siitä, että oieiläiset pääsisivät halvemmalla. sillä vaahterasiirappihan maksoi ensin 5e, mutta sitten yhtäkkiä ulkopulosilta pyydettiinkin 10e.
ja juu, kyllä ne kaverit oli ennenkin oiein peleissä käyny, paitsi ei nyt enää niiden pelimaksujen takia, mikä on minusta tosi surullista.
niin ja siis heillähän on koko ajan ollut se oma pieni seura jonka takia myöskään he eivät halua kuulua muualle kuin siihen. ja tässä asiassahan ei ole kyse rahasta tai muusta sellaisesta, vaan mielipiteestä ja periaatteista. ja  sitäpaitsi muut ovat nyt saaneet sellaisen kuvan, että oiei yrittäisi pakkoliittää ulkopuolisia itseensä, mitä olen myös joutunut kovasti selittelemään. että siinä oli ainakin pari syytä.
niin ja tosi hyvä juttu, että minua ei aleta katsomaan pahasti sen takia, että haluan myös muut omat hyvät ystäväni omiin peleihin, jättämällä oiein tuen pois. mutta mitäpä siitä, jos itse saan hommattua pelipaikan sun muut, eikä siinä kyllä ole minulle mitään ongelmaa. ja koska propit ja pelipaikat sun muut ovat omia, ei pelimaksujenkaan tarvitse olla mahdottomia.

toivottavasti nyt jotenkuten ymmärsitte pointtini, ja jos jotain jäi epäselväksi vastaan mielelläni.
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: atropia - 21.09.2005, 17:42:48 ip
Ei sinun edes tarvi jättäytyä OIEI:n ulkopuolelle järjestämään pelejä. Ei kaikkien osallistujien tosiaan tarvi olla OIEI:n jäseniä ja minusta tuo osallistumismaksu on täysin neuvoteltavissa.  Jos tilanne tosiaan on se, että joko-tai, niin minusta pitäisi mieluummin luopua eriarvoisista osallistumismaksuista, kun työntää pelinjärjestäjiä OIEI:n ulkopuolelle. Väheksymättä hallituksen uurastusta ympäri vuoden, itse olen silti  (aina) pelinjärjestäjien puolella. Se on vähän niinkun rockstarat. Jos Jonne Aaron haluaa vaahtokarkkeja tarjoiltuna jääkiekkokypärästä, so be it.

Siihen on tosiaan syynsä miksi hallitus haluaa buustata jäsenmääräänsä (enemmän tukia teille, heille ja meille), mutta minusta mieluummin kaksi peliä lisää vuodessa, kun kaksikymmentä jäsentä, vaikka se sitten tarkoittaisikin korkeampia pelimaksuja huonompien tukien vuoksi.

Mutta toisaalta, se on totta mitä sanoit. OIEI yrittää pakkoliitättää ihmisiä toimintaan (ja jos mahdollista niin jäseniksi, että saisi lisää rahaa). Niin se menee, jos haluaa ajatella sen negatiivisesti. Tämä johtuu ihan vain yksinkertaisesti siitä, että OIEI ei järjestä toimintaa, vaan se tarvii ihmisiä *järjestämään* toimintaa. Jos jossain on joku porukka, joka tekee larppeja niin OIEI on vain kiinnostunut siitä miten se voisi auttaa näiden larppien syntymistä. On kyseessä sitten joku periaatteellinen salainen järjestö, joka tekee pelejä salamyhkäisyydessään kaveripiirilleen, tai vaikka sitten toinen organisoitu rekisteröity yhdistys, OIEI on sitoutunut tukemaan larpinjärjestämistä Oulussa ja pohjois-Suomessa. Muotoa ei ole määritelty, vaikka avoimuus (kuka tahansa voi osallistua) on aina ollut oleellista, joskaan ei (kuten Eve mainitsi) ihan täysin ehdotonta.

Sanotaan se nyt vielä täälläkin, mistä olen mielissäni selittänyt joskus aiemminkin: minusta on hienoa, että on tullut paljon uusia larpintekijöitä.. Hienoa myös (oikeasti), että kun tulee (esimerkiksi) S-treffeille niin se ei enää tunnu niin omalta paikalta, vaan siellä on oma kulttuurinsa. Itse tuntee olevansa vieras, ja muut on niitä vakionaamoja, jotka tuntee kaikki.. ja ihmiset heittää hulluja larppi-ideoita ja miettiii omituisia larppipaikkoja missä voisi pitää sen vuosisadan larpin. Älkää hävitkö mihinkään! Haluan osallistua siihen peliin sitten kun se pidetään..  :D
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: nora-inu - 21.09.2005, 18:10:16 ip
eli. minä en pelkää joutua muiden dissattavaksi kuin oiein, mutta kiitos kun selititte, ettei sellaista harrasteta. ja ainoa asia mitä minä nyt olen halunnut on se, että myös minun ystäväni voivat osallistua minun omiin larppeihini. eikä niitä minun ystäviäni varmastikkaan haittaa, että oieiläisiä on samassa pelissä, vaan se, että he eivät itse halua liittyä oieihin on se ongelma. eli ainoa asia mitä MINÄ haluan, on se, että kaikille on MINUN peleissäni sama pelimaksu. capiche?
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: Anonymous - 22.09.2005, 14:56:59 ip
Susanna:
"... ainoa asia mitä MINÄ haluan, on se, että kaikille on MINUN peleissäni   sama pelimaksu."

Tämä on mahdollista. Pelimaksupolitiikasta ei kannata flamettaa listoille vaan puhua esim. minun tai hallituksen kanssa.

Politiikka, jolla asia on tähän asti edennyt, ei miellytä minua. Tilanne, jossa ilmoitetaan, että "minullapa on iso, nimeltä mainitsematon kaveriporukka, joka on valmis tunkemaan peukalonsa perseeseen, jos he joutuvat maksamaan sentinkin ylimääräistä, koska heille kelpaa Oiein larpit mutta he ovat niin itsekkäitä, että eivät halua siihen liittyä, kun heillä on oma parempi seuransa" on enemmän kiristystä kuin neuvottelua.

Jos nyt todellakin on olemassa lauma larppaajia, jotka ovat valmiit jättämään larppinsa larppaamatta sen takia kun se maksaa euron pari vähemmän jollekin muulle (hyvästä syystä), niin minun mielestäni he saavat jäädä kotiinsa synkistelemään ihan rauhassa. Haistan tässä naivia saituutta sekä kapinallissävytteistä itsekkyyttä.
Larppaaminen on yhteisöllinen harrastus ja vaatii sitoutumista.

Tiina:

"a.) Käytäntö on ollut ennenkin, miten se silloin toimi? "

Ihmiset ovat tulleet larppiin ja maksaneet maksunsa. Joitain maksuja on silloin tällöin jäänyt rästiin mutta se ei ole liittynyt ko. käytäntöön.

"b.) Jos käytäntö ei miellytä, mikä olisi hyvä vaihtoehto koskien jäsenmäärän nostamista ja vakauttamista? "

ko. tapauksessa meihin ei vain haluta liittyä, joten siihen ei liene konsteja.
Yhteistyö yhteisöjen välillä voi tuottaa Oieitä mielyttäviä tuloksia esimerkkinä tästä Oiein ja Harharyhmän rauhaisa rinnakkaiselo ja ajoittaiset yhteistyöryöpsähdykset.

"c.) Kuvittelin että käytäntö olisi riippuvainen pelinjohdosta, onko ja minkätyyppisiä eroja maksuissa olisi? Itse käsitin että se olisi euron parin luokkaa."

Oieissä on kosolti aktiiveja, jotka eivät ole maksaneet nimellistä jäsenmaksuaan ja jäsenrekisterimme on jäljessä oikeasta tilanteesta, joten hallitus on koittanut saada tällä, yhtä jäsentämme ihmetyttäneellä menetelmällä ihmisiä pikkuhiljaa hoitamaan asian. Kysymys on siis viimekädessä ihmisten laiskuudesta maksaa jäsenmaksunsa ja hallitus on tähän, ihan oikein, reagoinut. Kyse ei siis sinänsä ole pelinjohdon polkemisesta tai muista seinille maalatuista piruista.

Jäsenmaksun suuruinen alennus on ollut mennävuosina aika tavallinen.

(vastaus ohi aiheen)
Eve:

tai muuten sellaisia piirteitä (esim. alkoholi), joita OIEI ei voi hyväksyä omiin peleihinsä mm. kaupungin tarjoaman rahoituksen vuoksi.

Kaupungin tuella ei ole Oiein alkoholinkäyttöön mitään vaikutusta. Syyt siirtää se yksi alkoholillinen larppi Oiein tapahtumien ulkopuolelle johtui pelkästään yksityisten oieiläisten mielipiteistä. Kyseistä oletusta käytettiin tällöin pontena oman mielipiteen ajamiseen mutta se ei pidä edelleenkään paikkaansa.


 larppivastaava
 Kalle
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: Hani - 22.09.2005, 19:30:02 ip
Lainaus
Kaupungin tuella ei ole Oiein alkoholinkäyttöön mitään vaikutusta.


No nyt menee jo aiheen vierestä, mutta menköön kun oli mennäkseen.
Olisi aika perverssiä, jos Oulun kaupungin tukeman yhdistyksen tapahtumissa juotaisiin viinaa. 10-vuotisgaalassa saattaisi olla shamppanjaa ja alaikäisille Pommaccia, mikä ettei. Linjanvetokysymyksiä.

Se ei myöskään ole suunta, johon rekisteröityneen yhdistyksen toiminnan pitäisi mennä, ellei kyseessä ole jokin Oluen Ystävät ry ja sellainen OIEI ei ole.

Mielestäni on ihan asiallista, että noudatetaan ns. hyvän nuorisotoiminnan periaatteita, joista yksi on päihteettömyys.
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: eve - 23.09.2005, 12:46:36 ip
Lainaus käyttäjältä: "Hani"


No nyt menee jo aiheen vierestä, mutta menköön kun oli mennäkseen.
Olisi aika perverssiä, jos Oulun kaupungin tukeman yhdistyksen tapahtumissa juotaisiin viinaa. 10-vuotisgaalassa saattaisi olla shamppanjaa ja alaikäisille Pommaccia, mikä ettei. Linjanvetokysymyksiä.Aiheen vierestä menee, mutta on pakko nillittää:
Oulun kaupungin tukemien yhdistysten tapahtumissa on juotu ja juodaan edelleen viinaa. Asia on mun mielestä eri kun puhutaan nuorisoyhdistyksestä, johon kuuluu alaikäisiä suhteellisen suuressa määrin. IMHO. Mun käsitys on, että kaupungin nuorisosysteemeissä ei tueta alkoholinkäyttöä, ja hyvä niin. Vaikkei se varsinainen sääntö olisikaan, larppaaminen ja ryyppääminen ei hirveän hyvin käy yhteen (joitakin poikkeuksia on, mutta niistä enemmän ehkä jossain muussa yhteydessä).

Kiitokset Kallelle oikaisusta, asiasta on niin paljon jo aikaa, etten itse muista kaikkia käänteitä keskustelusta.

Lainaus käyttäjältä: "Hani"


Mielestäni on ihan asiallista, että noudatetaan ns. hyvän nuorisotoiminnan periaatteita, joista yksi on päihteettömyys.


Hai. Ei muuta lisättävää.

/e
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: nora-inu - 23.09.2005, 14:24:23 ip
Kalle:
"Politiikka, jolla asia on tähän asti edennyt, ei miellytä minua. Tilanne, jossa ilmoitetaan, että "minullapa on iso, nimeltä mainitsematon kaveriporukka, joka on valmis tunkemaan peukalonsa perseeseen, jos he joutuvat maksamaan sentinkin ylimääräistä, koska heille kelpaa Oiein larpit mutta he ovat niin itsekkäitä, että eivät halua siihen liittyä, kun heillä on oma parempi seuransa" on enemmän kiristystä kuin neuvottelua."

Minä en yritä kiristää ketään, minä vain haluan, että ystäväni voivat tulla minunkin peleihini. ja kyse nyt ei ole itsekyydestä, vaan siitä, että heillä on oma juttunsa, ja se siitä. turha ruveta analysoimaan heitä enempää. ja he eivät vain tykkää tästä käytännöstä, ja se on heidän ongelmansa, eivätkä he yritä kiristää oieitä ottamaan käytäntöä pois, heitä vain ei näe enää larpeissa, niin kuin olen jo sanonut.
minä vain satun sitten varmaan olemaan huono selittäjä, sillä tästä jutusta on saatu niin monta väärää kuvaa. mutta ihan sama, toivottavasti tässä nyt oli jotain minkä onnistuin korjaamaan.
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: Hani - 24.09.2005, 12:49:51 ip
Minä en nyt edelleenkään tajua miksi he eivät voi maksaa parin euron nimellistä jäsenmaksua. Jos kyse on periaatteista, minkä takia periaatteensa vuoksi ei voi maksaa paria euroa enemmän pelimaksusta?

Uskon, että jäsenalennusta tullaan tyrkyttämään joka peliin lähitulevaisuudessa jo budjetinhyväksymisvaiheessa. Pelinjärjestäjiä tuskin niin paljoa kiinnostaa saako OIEI jäseniä vai ei - kuten sinäkin haluat että kaverisi voivat tulla peliisi-, joten hallitus ja pelivastaava joutuvat tätä asiaa ajamaan.
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: Anonymous - 24.09.2005, 14:27:41 ip
ne mun kaverit ei halua kuulua moneen säätöön yhtäaikaa ja ne pitää tuota oiein toimintaa pakkoliittämisenä, jonka takia se vituttaa niitä. joo, mutta se on niiden ongelma.
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: Anonymous - 24.09.2005, 14:28:10 ip
jaa, foorumi taas tykkää musta.

-susanna kouva
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: Tautou - 24.09.2005, 19:55:53 ip
Ajattelin vain tähän väliin kysäistä, että eikö niitä ole joitain muitakin järjestöjä, joiden kautta saisi alennusta peleihin? Siis, tämä POLY (jos elää vielä) tai jotain muita. Jos näillä immeisillä nyt on jotain niinkin suurta OIEItä vastaan, niin eikö tuo olisi vaihtoehto?
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: eve - 25.09.2005, 13:31:39 ip
Lainaus käyttäjältä: "Lunado"
Ajattelin vain tähän väliin kysäistä, että eikö niitä ole joitain muitakin järjestöjä, joiden kautta saisi alennusta peleihin? Siis, tämä POLY (jos elää vielä) tai jotain muita. Jos näillä immeisillä nyt on jotain niinkin suurta OIEItä vastaan, niin eikö tuo olisi vaihtoehto?


Poly alkaa olla pikkuhiljaa kuollut ja kuopattu. Raahessa toimii (?) RKK, jonka kanssa on ainakin aikoinaan ollut yhteistyötä. En tiedä, mikä on RKK:n tilanne nykyisin, mutta jonkinlaista yhteistyötä varmaankin on.

Toki, jos Oulussa alkaa olla muitakin 'säätöjä', niin niidenkin kanssa voisi kuvitella järjestyvän jotain yhteistyön tynkää - olettaen että OIEI ei ole niin kamala ettei meidän kanssa voi mitään tehdä.  :roll:

/eve
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: Tautou - 25.09.2005, 18:08:07 ip
Joo, siis minä ajattelin tuota niiden alennuksien pohjalta. Ko mun muistaakseni oli joku isompi järjestö, johon liittymällä sai alennusta joistain pelimaksuista. Tyyliin pelimaksu 10e, 'joku isompi "säätö"' 7e, OIEI 5e. Siis tämmönen jäänyt mieleen, että olisin joskus nähnyt. Että jos OIEI ei kelepaa, niin sitten tuommonen vaihtoehto tai jtn...
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: nora-inu - 25.09.2005, 18:56:46 ip
joo mutta siis on monia muitakin säätöjä jotka ovat pieniä eivätkä halua liittyä muihin kuin siihen omaan. eli juu, kaikkia ei voi miellyttää.
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: atropia - 25.09.2005, 19:10:22 ip
Näissä periaatteissa on muutamalla muullakin tavalla ajateltuna pieniä epäkohtia. Jos oletetaan vaikka, että OIEI päättäisi tiputtaa jäsenmaksun nollaan euroon; olisivatko nämä periaatteellisesti rajoitttuneet siinä tapauksessa valmiita liittymään OIEI:n riveihin alempien pelimaksujen toivossa? Jos he olivat valmiita osallistumaan peleihin ilman ylimääräistä maksua, eikö se olisi sama asia, jos jäsenmaksustakaan ei tarvisi maksaa mitään ylimääräistä? Tämä on ihan vain ajatusleikkiä osoittamaaan näiden ns. periaatteiden onttoja kohtia, en usko että jäsenmaksu pudotetaan nollaan euroon, koska OIEI:lla ei ole ollut tapana olla niin opportunistinen.

Mutta vaikka nyt oletetaan, että kyse ei oikeasti ole siitä rahasta, vaan oikeasti siitä, että ei halua olla paperilla osana OIEI:n jäsenluetteloa. Tässäkin on pieni ongelma. Kaikki ihmiset jotka osallistuvat OIEI:n peleihin ovat osa OIEI:n toimintaa, vaikka eivät liittyisikään jäseniksi. Itseasiassa varmaan suurin merkitys OIEI:lle itsekkäässä mielessä on toimintakertomus, missä kerrotaan mitä on milloinkin järjestetty ja kuinka monta (ja minkä ikäistä) ihmistä on niihin osallistunut. Jos oikeasti on periaatteellisesti OIEI:ta vastaan - silloin ei voi edes ei-jäsenenä osallistua peleihin, koska se jos mikä on OIEI:n pussiin pelaamista. OIEI on järjestänyt silloin toimintaa (myös muutamalle periaatteellisesti rajoittuneelle), ja sitä varten se saa toiminta-avustusta.

Yksi asia mitä kannattaa muuten välittää näille periaattellisille ihmisille on ajatus OIEI:n alajaostoista. Esimerkiksi: jos tämän uuden säädön ajatuksena on järjestää kutsupelejä tietylle porukalle, niin alajaoston nimissä näitä kutsularppeja voi järjestää koko sarjan ja ympäri vuoden (ja käytössä tietty kaikki OIEI:n standardiedut) ja saa vielä ylimääräistä rahaa toiminnan pyörittämiseen. Sitä minä vaan tarkoitin aiemmin, että ei pyörää kannata keksiä uudestaan. Tiettty ainahan se oma tuntuu paremmalta, ja ei siinä mitään. Mutta toisaalta kannattaa pitää vaihtoehdot avoinna.
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: nora-inu - 26.09.2005, 18:32:04 ip
minun on ihan turha yrittää vastata noihin, sillä minulla ja ystävilläni ei ole yhteisijä aivoja. voin kysyä heiltä, haluaisivatko he puhua asiasta itse. ja minustakin kyllä oieillä on ihan hyvä syy tehdä niin, ei niitä maksuja nyt tarvitse ruveta alentamaan kun ne on jo nostettukkin.
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: Wombat - 26.09.2005, 19:47:27 ip
Minulla päätös olla jatkamasta jäsenyyttä johtuu ihan vaan siitä etten tykkää teistä...
Jos joku väittää että se johtuu siitä etten koskaan muista sitä maksaa on ihan vaan kateellisten panettelua.
Otsikko: Ehdotus
Kirjoitti: Sacred - 27.09.2005, 18:21:21 ip
Siitä mitä aiemmin sanoin että koko homma tuntuu ihan kauhealta kiristykseltä ja prinsippinä pidän että sellaiseen ei "alistuta" niin tekisin sellaisen ehdotuksen että kannattaisi harkita jotain ihmisystävällisempää vaihtoehtoa,joka oikeasti olisi sitä ns. houkuttelua että esimerkiksi uusille jäsenille ensimmäinen peli olisi puoli-ilmainen tjsp. Olen melko varma jonku tuollaisen houkuttelevan uusia jäseniä eikä painvastoin ajavan niitä pois.
Otsikko: Re: Ehdotus
Kirjoitti: kraah - 27.09.2005, 19:23:22 ip
Lainaus käyttäjältä: "Kirosana"
Siitä mitä aiemmin sanoin että koko homma tuntuu ihan kauhealta kiristykseltä ja prinsippinä pidän että sellaiseen ei "alistuta" niin tekisin sellaisen ehdotuksen että kannattaisi harkita jotain ihmisystävällisempää vaihtoehtoa,joka oikeasti olisi sitä ns. houkuttelua että esimerkiksi uusille jäsenille ensimmäinen peli olisi puoli-ilmainen tjsp. Olen melko varma jonku tuollaisen houkuttelevan uusia jäseniä eikä painvastoin ajavan niitä pois.


Kuten täällä ketjussa on jo monesti aiemmin todettu, niin tämä käytäntöhän otettiin taas käyttöön käsittääkseni lähinnä siksi, että saataisiin niitä oiein pelissä käyviä ns. vanhoja jäseniä ja aktiiveja maksamaan jäsenmaksu, jotta oiein "todellinen jäsenmäärä" saataisiin myös virallisiin papereihin ja kaupungilta enemmän tukia.

Sitäpaitsi, oiein pelithän ovat jo käytännössä katsoen puoli-ilmaisia, enkä minä usko että ne pelien hinnat ketään aloittelijaa käännyttää pois. Sen oiein jäsenmaksun maksamiseksikaan kun ei tarvi mitään älytöntä byrokraattista taivalta käydä läpi, vaan riittää, kun vaikka pelipaikalla perjantaina maksaa sen jäsenmaksun Hallituksen jäsenvastaavalle, jos tämä on paikalla. Jos ei, niin käsittääkseni myös S-treffeillä tämän voi tehdä.

Syy miksi minä en näe tätä toimintaa minkäänlaisena kiristyksenä on se, että jäsenmaksu tahi pelimaksutkaan eivät taatusti saa kenenkään taloutta konkurssiin, ja että tällä pyritään hyödyttämään nimenomaan pelinjohtajia ja pelaajia, ei mystistä, pahaa oiein hallitusta. Ymmärrän kyllä, jos jollain on jotain periaatteellisia näkemyksiä miksi ei halua oieihin liittyä, mutta eihän siihen kukaan ketään ole pakottamassa. Jos itse haluat pysyä ulkopuolella niin se ei ketään haittaa, mutta turha siitä on ketään syyttää, kun olet itse saanut vapaasti tämän päätöksen tehdä omien syidesi pohjalta. Ja vielä kun oieihin liittyminen ei velvoita yhtään mihinkään muuhun kuin siihen jäsenmaksun maksamiseen.

En kyllä ymmärrä miksi tätä pitää vastustaa. Tuohan on ihan sama kuin vastustaisi K-marketteja siitä että ne tarjoaa mahdollisuutta plussakorttiin.
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: Hani - 27.09.2005, 20:32:54 ip
Lainaus
houkuttelua että esimerkiksi uusille jäsenille ensimmäinen peli olisi puoli-ilmainen tjsp.


Siis tästähän on nimenomaan kyse. Uusi jäsen (tai vanha) pääsee peliin halvemmalla. Eikö se ole sama asia? Ei ole reilua suosia pelkästään uusia jäseniä. Jäsenyydestä pitää olla hyötyä pitempäänkin. Varsinkin jos jäsenmaksu olisi enemmän, esim. hurjat 5 euroa.

Tämä on kyllä omituisin kahden euron keskustelu mitä olen ikinä nähnyt.
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: Wombat - 27.09.2005, 22:09:11 ip
Lainaus
Tämä on kyllä omituisin kahden euron keskustelu mitä olen ikinä nähnyt.


Sentissä on miljoonan alku. Kahdessa eurossa on sitten kahdensadan miljoonan...
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: tii - 28.09.2005, 01:08:06 ap
On kyllä uskomatonta KIRISTÄMISTÄ toi kahden euron jäsenmaksun maksattaminen, että pääsee jäsenalennuksella seuran rahoilla ja tuella järjestettyihin peleihin. Ja senhän joutuu maksamaan vieläpä vuosittain. Ei missään nimessä kannata ALISTUA siihen. Eihän terroristienkaan kanssa neuvotella.
 :lol:
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: Chrisle - 28.09.2005, 10:08:59 ap
Ne jäsenmaksut voi maksaa vielä ovelammin. Suoraan tilille *click*. Vähän kankeeta loppuvuosi kun töitä on, mutta eiköhän se teidän jäsenvastaavanne jonkun päivystyssysteemin keksi  :wink:


Pidän kyllä periaatteista, ja olen periaatteiden ihminen. Mutta kahdesta eurosta en jaksaisi alkaa riehumaan.

Varsinkin kun tässä ei ketään kiristetä.

Jos muita pelaajia oikeasti syrjittäisiin olisin ensimmäisenä barrikadeilla. Mutta nythän heidän tilanne ei ole muuttunut minnekään. Ainoastaan Oiei:läisten tilanne on muuttunut.
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: Sacred - 28.09.2005, 15:41:09 ip
No se tuntuu silti aika järjettömältä, niinku jäsenten pelimaksuja maksettais ulkopuolisten peliin osallistumisella. Esimerkiksi minulla ei ole mitään periaatteellisia syitä miksi en vois oieihin liittyä mutta mä en edelleenkään suostu käsittämään sitä mikä tämän takana on, koska olen varsin hyvin todennyt että pelejä voi järjestää halvalla, halvemmalla ja ilman minkäännäköisiä jäsenyys yms. byrokraattisia sotkuja. (Ja ihan sama vaikka kaikkeen tukijuttuihin vetoattekin niin pelejä voi ilman niitäkin järjestää halvalla)Ja kiristyksestä puhuin ihan vaan sen takia että itse koko ajan jauhatte että pelimaksu on noin 2e korkeampi muilta, ok, mutta kuulin kyllä että tähän vaahterasiirappiin tjsp. pelimaksu olisi ollut ulkopuolisilla noin 5e korkeampi niin se ei oikein stemmaa sen kanssa mitä täällä lukee.
Suurin syy tälle vinetykselle kuitenkin on se, että yleisesti tiedossa on että oiei:n pelit on hyvinkin laadukkaita eikä huvittais jättää käymättä niissä tällaisen asian takia, joka suurimmalta osin kuulostaa oiei:n hyötymiseltä kuin kaikkien hyvältä.
Ei varmaan ketään huvittais joutua tällaisen asian eteen? Alkais kismittämään vähemmästäkin, koska pakostakin sitä alkaa tuntemaan itsensä syrjityksi. En tiedä ketään muuta, jolla olis samanlainen käytäntö ja hyvinhän niillä näyttää homma pyörivän. Niin siksi en ymmärräkään että jos asia on oiei:n sisäinen nii miksi sillä pitää ulkopuolisia kiusata? Sanokaa vaan tyhmäksi mutta minusta perusteet tälle on aika hatarat, mikä on hyvin harmillista.
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: Windar - 28.09.2005, 15:59:47 ip
Itseasiassa. Täälläkin (Kuopio/Iisalmi) on pelimaksut korkeampia sellaisille, jotka eivät ole Kuolan taikka Iilin jäseniä (täällä vain muistaakseni on jäsenmaksu korkeampi, kuin tuo nimellinen kaksi euroa, joka OIEI:llä on käytössään).

Suosittelisin tutustumaan faktoihin.
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: tii - 28.09.2005, 16:37:18 ip
Lainaus käyttäjältä: "Kirosana"
No se tuntuu silti aika järjettömältä, niinku jäsenten pelimaksuja maksettais ulkopuolisten peliin osallistumisella.


Ymmärtääkseni jäsenistä saamme sen verran rahaa kaupungilta, että tällä rahalla katetaan jäsenien alennukset peleistä. Ei-jäsenistä emme saa vastaavaa rahaa, joten heidän osallistumisensa maksaa meille enemmän joka tapauksessa, nyt se vain katetaan heidän omilla rahoillaan.
 
Lainaus käyttäjältä: "Kirosana"
 Esimerkiksi minulla ei ole mitään periaatteellisia syitä miksi en vois oieihin liittyä mutta mä en edelleenkään suostu käsittämään sitä mikä tämän takana on, koska olen varsin hyvin todennyt että pelejä voi järjestää halvalla, halvemmalla ja ilman minkäännäköisiä jäsenyys yms. byrokraattisia sotkuja. (Ja ihan sama vaikka kaikkeen tukijuttuihin vetoattekin niin pelejä voi ilman niitäkin järjestää halvalla)


Pelejä voi järjestää halvalla ilman byrokratiaa, mutta se että me jaksamme hoitaa nuorisojärjestöltä vaadittavat "byrokraattiset sotkut" , jotta saisimme nuorisotukia, tarkoittaa että voimme järjestää pelejä vielä halvemmalla ja vielä laadukkaammilla propeilla jne. Mm parin vuoden takainen Larppileiri voitiin järjestää, koska olemme ry. Byrokratia on myös auttanut OIEI:ta sukupolvenvaihdoksissa ja hiljaisien aikojen ja minkä tahansa porukoita ikääntymisen myötä tulevien ongelmien ohi, koska aina on ollut jotkut, jotka hallituksesa ovat vastuussa siitä että homma jatkuu. Byrokratiaa ja yksilöiden seuran eteen tekemiä työtunteja voimme myös kiittää siitä, että meillä on varasto täynnä proppeja, meillä riittää hyviä, halpoja pelejä vuosi toisen jälkeen ja  että olemme selvinneet monista ongelmista kohta kymmenen vuoden ajan.
 
Lainaus käyttäjältä: "Kirosana"
Ja kiristyksestä puhuin ihan vaan sen takia että itse koko ajan jauhatte että pelimaksu on noin 2e korkeampi muilta, ok, mutta kuulin kyllä että tähän vaahterasiirappiin tjsp. pelimaksu olisi ollut ulkopuolisilla noin 5e korkeampi niin se ei oikein stemmaa sen kanssa mitä täällä lukee.


On ollut aiemminkin näitä ns. kynnyspelejä, joissa pelimaksu on ollut ei-jäsenille kalliimpi jäsenmaksun + parin euron/kympin(markka-aikaan) verran. Kiristyksestä ei ole kyse, vaan siitä, että ihmiset muistaisivat että ai niin, enpä ole tälle vuodelle vielä maksanut jäsenmaksua. Kun on ollut OIEI:n jäsen jo vuosia, on vaikea muistaa että onko juuri tänä vuonna maksanut jäsenmaksun, tohon siis tarvitaan noita kynnyspelejä, joiden jäsenalennus on isompi kuin jäsenmaksu. Se ei välttämättä ole hyvä että juuri Vaahterasiirapista tuli semmonen peli, jos se oli tekijänä siihen, että niin moni perui tulemisensa. Perumisesta sitten toinen ketju, siitä olis aika paljon tulikivenkatkuista sanottavaa. Joka tapauksessa, on mielestäni eettisesti kestämätöntä uikuttaa jäsenyyttä vastaan, jos on samalla valmis hyötymään jäsenien eduista.

Lainaus käyttäjältä: "Kirosana"
Suurin syy tälle vinetykselle kuitenkin on se, että yleisesti tiedossa on että oiei:n pelit on hyvinkin laadukkaita eikä huvittais jättää käymättä niissä tällaisen asian takia, joka suurimmalta osin kuulostaa oiei:n hyötymiseltä kuin kaikkien hyvältä.


Voi hyvää päivää, kuinka rautalangasta se pitää selittää että kun OIEI saa tukirahaa, niin se raha MENEE kaikkien OIEI:n peleissä larppaavien hyödyksi. Se että sitä tukea saadaan ja että byrokratia on, on osatekijänä siihen, että meillä on laadukkaita pelejä. Meillä kun pelinjohtajien ei tartte ennen peliä säätää miljoonaa käytännön asiaa (vaikkapa sitä että riittääkö rahat vai tuleeko persnettoa, jonka joutuu omasta kukkarosta maksaan), vaan niille hommille on toimivat rutiinit ja helpotukset tehty, jotta pj:t saa keskittyä SISÄLTÖÖN, mikä etenkin kokemattomalle pj:lle on aika huippuetu.  Meillon pelivastaava, joka käy läpi budjetin (ja korjailee pj:den kanssa epärealistisuudet) ja huolehtii uusille pj:lle ja muillekin, että paikkoja löytyy ja että saavat tukea käytännön järjestelyihin jne. Kertyvät rahat käytetään sitten uusiin larppeihin ja proppeihin jne. jotta larpeista saadaan vielä laadukkaampia.

Lainaus käyttäjältä: "Kirosana"
Ei varmaan ketään huvittais joutua tällaisen asian eteen? Alkais kismittämään vähemmästäkin, koska pakostakin sitä alkaa tuntemaan itsensä syrjityksi. En tiedä ketään muuta, jolla olis samanlainen käytäntö ja hyvinhän niillä näyttää homma pyörivän. Niin siksi en ymmärräkään että jos asia on oiei:n sisäinen nii miksi sillä pitää ulkopuolisia kiusata? Sanokaa vaan tyhmäksi mutta minusta perusteet tälle on aika hatarat, mikä on hyvin harmillista.


Voi kuule, joudun jatkuvasti tämän asian eteen. Mäkin joudun maksaan jäsenmaksuja vaikka minne, että pääsen hyötyyn niiden eduista. Olen Plussakortistani maksanut 50mk ja työttömyyskassaan maksan 5e/kk, OAJ:n jäsenmaksunkin joudun maksamana vuosittain ja vuokran ja sähkön ja ruoan ja bensat ja vaikka mitä.  Ihan kauheeta kiristystä, mutta mä vaan alistun siihen vuosi toisensa jälkeen, vaikka kuinka kismittää.
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: Sacred - 28.09.2005, 16:42:49 ip
No jos ihan yleisesti aletaan puhumaan jäsenmaksuista ja niiden suomista eduista niin muissa "virallisemmissa järjestöissähän" etuja ei saa ollenkaan jos ei ole jäsen, tietynlaista suopeuttahan se osoittaa oieiltä, mikä toisaalta on itsestäänselvyys, mutta jos asiaa oikein kärjistetään ja haluat verrata näihin mainitsemiisi järjestöihin niin silloinhan myöskään oiein ei pitäisi päästää "ulkopuolisia" peleihin. Sillä kai se ratkeaisi, en kyllä tiedä yhtään mihin suuntaan mutta sitähän tässä periaatteessa ajetaan takaa.
Ja periaatteessa jos ulkopuoliset joutuvat aina maksamaan enemmän peleistä se käytännössä tarkoittaa useampaa jäsenmaksua, ymmärrätte varmaan. Tietenkin voi vedota jäsenetuihin, mutta jos ei kerran ole tarkoitus syrjiä ketään niin tämä malli ei silloin toimi.
Itse asiassa pohjimmiltani olen sitä mieltä että tämänkin asian olisi voinut selvittää ihan rauhallisesti ketään suututtamatta jos se oltaisiin tuotu järkevämmin esille, luulen että suurin ongelma oikeastikin on se että mihin sävyyn tämä asia loppujen lopuksi on tuotu esille.
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: tii - 28.09.2005, 16:59:53 ip
Lainaus käyttäjältä: "Kirosana"
No jos ihan yleisesti aletaan puhumaan jäsenmaksuista ja niiden suomista eduista niin muissa "virallisemmissa järjestöissähän" etuja ei saa ollenkaan jos ei ole jäsen, tietynlaista suopeuttahan se osoittaa oieiltä, mikä toisaalta on itsestäänselvyys, mutta jos asiaa oikein kärjistetään ja haluat verrata näihin mainitsemiisi järjestöihin niin silloinhan myöskään oiein ei pitäisi päästää "ulkopuolisia" peleihin. Sillä kai se ratkeaisi, en kyllä tiedä yhtään mihin suuntaan mutta sitähän tässä periaatteessa ajetaan takaa.


Ei ole missään tapauksessa itsestäänselvyys, että larppiseuran peleihin pääsee ulkopuolisia, Suomessa on useita seuroja, jotka järjestävät vain (tai suurimmaksi osaksi) kutsu- ja/tai jäsenpelejä.  Jos taas verrataan mainitsemiini esimerkkeihin, niin kyllä OAJ:n lehden saa tilata, vaikka ei kuulukaan järjestöön, samoin K-kaupoissa saa käydä ilman Plussakorttia. Ja ei tässä ei ajata takaa sitä että OIEI:n peleihin ei tulisi ei-jäseniä, vaan että ne, jotka käyvät enemmän kuin kerran vuodessa OIEI:n peleissä ja asuvat Oulussa, myös liittyisivät OIEI:hin. Meillä ei ole mitään vastaan peleissämme käyviä Harharyhmäläisiä tai RKK:laisia tai muualta Suomesta tulevia (vai onko Windar?) ja toivomme että he tulevat jatkossakin peleihimme, vaikka annammekin jäsenillemme alennuksia. Olemme myös antaneet Harhiksille ja RKK:llaisille alennuksia omist apeleistämme, koska olemme päässeet heidän peleihinsä alennuksella eli näitä yhteistyösopimuksiakin on ollut lähiseurojen kanssa.

Lainaus käyttäjältä: "Kirosana"
Ja periaatteessa jos ulkopuoliset joutuvat aina maksamaan enemmän peleistä se käytännössä tarkoittaa useampaa jäsenmaksua, ymmärrätte varmaan. Tietenkin voi vedota jäsenetuihin, mutta jos ei kerran ole tarkoitus syrjiä ketään niin tämä malli ei silloin toimi.


Ja vastaavasti he maksavat vähemmän oman seuransa peleistä tai saavat omalta seuraltaan muita etuja. En koe, että minua syrjitään, kun maksan Shellillä bensasta kaksi senttiä enemmän litralta, koska en ole hankkinut Shellin jäsenkorttia, minulla kun on mahdollisuus hankkia se halutessani, samoin kuin OIEI:n larpeissa käyvällä on mahdollisuus liittyä OIEI:hin halutessaan.  Liittyminen ei ole edes rahallisesti mahdotonta kenellekkään, koska kaksi euroa on pikemminkin nimellinen jäsenmaksu, osoitus seuraan liittymisestä kuin rahastamismielessä tai toiminnan kattamiseksi peritty summa.

Lainaus käyttäjältä: "Kirosana"
Itse asiassa pohjimmiltani olen sitä mieltä että tämänkin asian olisi voinut selvittää ihan rauhallisesti ketään suututtamatta jos se oltaisiin tuotu järkevämmin esille, luulen että suurin ongelma oikeastikin on se että mihin sävyyn tämä asia loppujen lopuksi on tuotu esille.


Samaa mieltä.  Monesti mitättömistä asioista kasvaa turhan isoja webissä.   Toivottavasti kuitenkin näillä rautakankiselityksillä väärinkäsitykset ratkeavat. Jos asiasta keskusteltaisiin naamatusten, olisi homma todennäköisesti jo loppuunkaluttu ja selvitetty.
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: Riffi - 28.09.2005, 17:17:10 ip
Lainaus käyttäjältä: "tii"


Lainaus käyttäjältä: "Kirosana"
Itse asiassa pohjimmiltani olen sitä mieltä että tämänkin asian olisi voinut selvittää ihan rauhallisesti ketään suututtamatta jos se oltaisiin tuotu järkevämmin esille, luulen että suurin ongelma oikeastikin on se että mihin sävyyn tämä asia loppujen lopuksi on tuotu esille.


Samaa mieltä.  Monesti mitättömistä asioista kasvaa turhan isoja webissä.   Toivottavasti kuitenkin näillä rautakankiselityksillä väärinkäsitykset ratkeavat. Jos asiasta keskusteltaisiin naamatusten, olisi homma todennäköisesti jo loppuunkaluttu ja selvitetty.


Kyllä tässä olen samaa mieltä myös. Tämän ongelmanhan aiheutti se, että pelinjohdolla sattui pieni ups ja he ilmoittivat pelimaksun ennen kuin budjetti oli hyväksytetty pelivastaavalla/hallituksella.

Jos emme olisi kaupungin nuorisojärjestö mikä tuo meille tätä byrokraattista puolta, niin emme saisi kaupungin leirikeskuksia niin hyvin käyttöön mitä nyt saamme, joutuisimme todennäköisesti maksamaan niistä, joutuisimme mahdollisesti maksamaan nuorisotaloista, joutuisimme mahdollisesti maksamaan kouluista, pelipaikkojen vuokraaminen olisi hankalempaa ("Ai, joku ihmeen kaveri porukka? Ei kiitos." vr. "Oulun kaupungin nuorisoseura"). Ja jos alaikäinen haluaa järjestää pelin, pelipaikan etsintä on vielä hankalempaa. OIEI:stä kuitenkin löytyy aina joku henkilö joka on valmis ottamaan vastuun pelipaikan avaimista ja olemaan se täysi-ikäinen vastuuhenkilö.

Tapahtumien pelimaksut tulisivat nousemaan Pääkaupunkiseudulla et pääse larppaamaan alle 10 euron kovin helposti. 10-30 euroa hintahaitari siellä. Pieni vilkaisu LARP-kalenterin peleihin, 15 euroa, 13 euroa, 15 euroa, 20 euroa, 12 euroa.... Äkkiseltään en muista missä meillä olisi ollut viimeksi yli 10 euron pelimaksu.

Pelijohdon ei myöskään tarvitse ottaa henkilökohtaista taloudellista riskiä siitä, että järjestää pelin. Jos peliä järjestää omasta pussita eikä OIEI:n pussista, niin se olisi aika iso henkilökohtainen voivoi kun kolme pelaajaa jättää tulematta ja ja yhtäkkiä pelin miinus meneekin pelinjohdon omasta pussista. (Myös tästä syystä etelässä pelimaksut on korkeammat ja pelimaksut vaaditaan lähes poikkeuksetta etukäteen. Tämä on ainakin minun kokemus ja kun asiasta olen keskustellut etelän pelinjärjestäjien kanssa.)

Enemmän meille on hyötyä siitä että olemme järjestäytyneet kuin haittaa.
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: Hani - 29.09.2005, 06:10:15 ap
Lainaus käyttäjältä: "Kirosana"
No se tuntuu silti aika järjettömältä, niinku jäsenten pelimaksuja maksettais ulkopuolisten peliin osallistumisella.


Pelin budjetti lasketaan aina halvimman pelimaksun mukaan, ikään kuin kaikki olisivat OIEI:n jäseniä.

Tarkoitus ei ole se, että ulkopuoliset maksavat isoja pelimaksuja, vaan se että OIEI:n jäsenet maksavat pieniä pelimaksuja.  :wink:
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: atropia - 29.09.2005, 08:45:49 ap
Täytyy ottaa huomioon myös se, että OIEI:n jäsenmaksu on (oikeastikin) nimellinen ja sen maksamalla saa kaikki jäsenedut (eikä tarvitse maksaa ylimääräistä esimerkiksi koko vuoden pelialennuksista, kuten jossain seuroissa). Jokaisessa yleiskokouksessa OIEI:n jäsenet itse päättävät kuinka iso summa nimellinen oikeasti on. Eli jos tällä hetkellä jäsenmaksu tuntuu astronomiselta, tai ainakin kohtuuttomalta, niin kannattaa osallistua seuraavaan yleiskokoukseen ja äänestää summa vaikka 10 senttiin tai nollaan euroon.

Syy miksi OIEI:n jäsenmaksu on nimellinen, eikä olematon johtuu siitä, että OIEI ei halua kasvattaa jäsenmääräänsä epäeettisesti (nimi vaan paperiin), vaan haluaa pitää todenmukaisen määrän jäseniä tiedoissaan. On myös hieman epäreilua arvostella OIEI:ta rahanahneeksi, tai syrjiväksi, koska se ei todellakaan ole itsestään selvää, että jäsenmaksu välttämättä olisi nimellinen, tai edes liittyminen olisi itsestäänselvää. Jos ei tunnu uskottavalta, niin larppijärjestöjä voi selata esimerkiksi larpattajaluettelosta, joka löytyy osoitteesta http://www.larp.fi

Ihan näin esimerkkinä Tundraheimo ryn jäsenmaksu oli ainakin eräänä vuonna 20e (kun juttelin poikien kanssa) ja toisaalta Harharyhmä ry ei ota jäsenekseen ketään, jota ei henkilökohtaisesti tunne. Uskaltaisin väittää, että OIEI:n jäsenmaksu ja politiikka yhdistyksenä on jäsenilleen halvinta ja avoiminta verrattuna ihan keneen vaan. Ei se tietenkään seurana tee siitä sen parempaa, mutta eipähän ainakaan voi haukkua kalliiksi ja syrjiväksi.

Ja ai niin, jos tuntuu edelleen siltä, että OIEI on törsäämässä jäseniensä (ja periaatteellisten ei-jäseniensä) rahat taas opintomatkaan Bahamalle, eikä oikeasti larppien tukemiseen niin OIEI:n pöytäkirjat ja tilit ovat kaikkien tutkittavissa. Sieltä löytyy aivan penniä myöten mistä rahaa on tullut ja mihin se on mennyt. Tämä on mahdolista, koska tilinpitovelvollisuus on yksi huono ja hyvä puoli rekisteröityneessä yhdistyksessä. Itseasiasssa, jos nämä asiat kiinnostavat niin syyskokous lähestyy ja siellä aina etsitään tilintarkastajia.
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: Hani - 29.09.2005, 08:56:07 ap
OIEI:ssa ei ole ylä- eikä alaikärajaa, jäseneksi voi liittyä vaikka asui sitten missä päin Suomea tahansa, toiminnassa voi olla mukana kuin aktiivisesti haluaa - olla vaikka larppaamatta loppuikänsä tai tulla mukaan OIEI:n hallitukseen, jne. Ketään ei käännytetä ja kaikki ovat yhtä tervetulleita mukaan larppaamaan ja muuhun yhdessäoloon. Kaikki jäsenet saavat yhtä avoimesti järjestää omia larppejaan OIEI:n tuella ja kaikkia tuetaan tasapuolisesti.

Yhtenä huomattavana jäsenetuna voisi mielestäni muuten nähdä OIEI:n pelien ilmaiset sähköpostiosoitteet ja kotisivutilan, sekä webmasterien kärsivällisen neuvontapalvelun. Kaikilla larppiseuroilla ei tietääkseni ole näin kehittynyttä systeemiä.  :P
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: Velkyn - 30.09.2005, 10:23:48 ap
Lainaus käyttäjältä: "Riffi"

Pelijohdon ei myöskään tarvitse ottaa henkilökohtaista taloudellista riskiä siitä, että järjestää pelin. Jos peliä järjestää omasta pussita eikä OIEI:n pussista, niin se olisi aika iso henkilökohtainen voivoi kun kolme pelaajaa jättää tulematta ja ja yhtäkkiä pelin miinus meneekin pelinjohdon omasta pussista. (Myös tästä syystä etelässä pelimaksut on korkeammat ja pelimaksut vaaditaan lähes poikkeuksetta etukäteen. Tämä on ainakin minun kokemus ja kun asiasta olen keskustellut etelän pelinjärjestäjien kanssa.)


Allekirjoitan tuon vaikka verelläni. Täällä Kouvolassa pari peliä tehty ja se aiheuttaa melkoista sydämentykytystä jos perumisia putkahtaa parikin enempää. Varsinkin, jos 95% pelimaksuista menee paikan vuokraan.

Ja maksut on pakko hoitaa etukäteen juuri tämän takia. Joskin pieni muutaman pelaajan perumisen nollaava tekijä on toisten laiskuus. Siivousmaksu 2e... Yllättävän moni maksaa mielummin sen, kuin kantaa kaksi pulloa roskikseen. ;)

On harvinaisen ikävää stressata perumisien ja rahojen kanssa, ylipäätään senkin, että uskaltaako pelimaksua nostaa pikkuisen, ettei tarvi proppeja ostaa omista rahoista. Joten tähän nähden mie menenkin maksamaan OIEIn jäsenmaksun sitten seuraavaksi.
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: Anonymous - 26.11.2005, 15:20:17 ip
Lainaus käyttäjältä: "Kirosana"
En tiedä ketään muuta, jolla olis samanlainen käytäntö ja hyvinhän niillä näyttää homma pyörivän.


Melkein kaikkialla jäsenille annetaan alennuksia jäsenten vastaavasti mahdollistaessa avustusten saannin. Jäsenmaksu on usein myös varsin nimellinen. Jokaisen oma valinta on, maksattaako osan pelimaksustaan yhteiskunnan tuella olemalla tukea saavan yhdistyksen jäsen, vai haluaako maksaa täyden hinnan. Näin esim Rajakatse Fantasia ry:ssä.

Mika Mäntylä
Otsikko: Keskustelua peleistä ja pelimaksuista (OIEI alennus)
Kirjoitti: Anonymous - 30.11.2005, 12:04:32 ip
Pakko osallistua tähän keskusteluun, vaikka se näyttääkin jo hiipuneen (en ole juurikaan tällä sivulla käynyt, joten..):

Esittelen pikaisesti Harharyhmän metodin, jolla tämäntyyppinen nillitys on pystytty pitämään aika vähissä (tappelemme tosin muista asioista):

Meillä on kohtalaisen korkea jäsenmaksu ja erittäin elitistis-vanhollislestadiolais-vapaamuurarilainen tapa värvät uusia jäseniä: Harharyhmään pääsee mukaan joko syntymällä jäsenen lapseksi (ns. Regal-menetelmä), häpeämättömästi nuoleskelemalla valtaapitäviä vuosikaupalla (ns. Wall Street-metodi) tai tulemalla ryyppäämään kanssamme pimeään metsään (ns. Cthulhu-metodi).

Tähän asti tapa kolme on ollut kaikkein suosituin uusien jäsenten rekrytointikanava, joka kertonee sen jäsenistömme tasosta enemmän kuin minä pystyn ikinä tähän naputtelemaan. Myös ensimmäistä ja toista metodia on kokeiltu jonkin verran, mutta suurin osa jäsenistöstämme värvätään näiden ollessa huumaantuneessa tilassa (siis mahtavasta pelistämme, tietysti!).

Jäsenmaksu on siis korkea ja jäsenistö on hyvin rajallinen (ja vanha), joten pelejä on harvakseltaan ja yleensä Harhislaisia ei näe muissakaan peleissä kovin paljoa (muutamia poikkeuksia lukuunottamatta). Silti, pelejä riittää ja ne ovat periaatteessa avoimia kaikille (kutsupeleistä tiedotamme vain kutsuttaville), tosin jäsenet maksavat peleistään OiEin tyyliin vähemmän kuin "vieraat". Jos tämä on jotain vierasta haitannut, asiaa on yleensä käsitelty naureskelemalla paskaisesti ko. henkilöille pikkujouluissa tai muissa vastaavissa tilaisuuksissa - sillä vaikka olisikin kivaa saada joka peliin 2359 osallistujaa, en ymmärrä kuka sellaisia pelejä voi oikeasti kirjoittaa (jos hahmot on siis pari-kolmesivuisia ja kaikille on pelissä muutakin tekemistä kuin "vahdi tätä ovea").

Tähän mennessä systeemi on toiminut hyvin jäsenistölle: ne joita larppaus kiinnostaa vähemmän (tai joilla ei ole sille aina aikaa), ovat ymmärtääkseni viihtyneet parissa vuotuisessa pelissä samalla kuin enempi larppaavat ovat voineet mennä vaikkapa oiein peleihin niin usein kuin ovat halunneet...näille ihmisille on tietysti myös naureskeltu hyväntahtoisella tavalla paskaisesti em. tilaisuuksissa. :D

Mikä oli siis pointti? Oulun kokoiseen kaupunkiin mahtuu aivan mainiosti useita larppiseuroja, ja toiminnan monipuolisuus on aina rikkaus, joten mielestäni tämmöiset kahden euron hiekkalaatikkokiistat ovat aika outoa seurattavaa ainakin näin asiaa sen kummemmin tuntemattoman silmin. Kaikki ovat vapaita menemään mihin peliin ikinä haluavat, kunhan muistavat että pelin järjestäjä määrittelee viime kädessä pelimaksut ja muut peliä koskevat asiat ja pelaaja joko tulee tai painuu muualle itkemään. Jos haluaa murehtia sitä, kuinka jotain syrjitään kun ne pannaan maksamaan 2-5 euroa enemmän, kannattaa muistaa ainakin seuraavat seikat:

1. Larpin vääntämiseen menee satoja mies/naistyötunteja TALKOOTYÖTÄ, josta ei makseta kenellekään mitään, ja josta harvoin kuulee suuria kiitoksiakaan, etenkin jos ei ole pelin "pääkirjoittaja" vaan vaikkapa pelinjohdon nakkikone. Tämä talkooväki on lähes poikkeuksetta seuran jäsenistöä. Pelaajat valittamassa "epäoikeudenmukaisuuksista" muiden vapaaehtoisen työpanoksen äärellä on niin tyhjänpäiväistä että itku meinaa tulla. Järjestämään pääsee ainakin meillä IHAN ilmaiseksi, terrvetuloa (tosin silloin olet pelinjohtajan ns. "beyaaatch", ja teet niinkuin käsketään :))!

2. Leffalippu maksaa 8-10e, teatterilippu yleensä enemmän. Kympinkään pelimaksu ei pitäisi painaa kenekään kukkarossa liikaa, etenkin kun tarjolla on 5-15 tuntia huippuviihdettä, johon pääsee jopa itse osallistumaan (paitsi järjestäjänä, kts. kohta 1).

3. Jos yhdistyksen jäsenyys tarkoittaa, että saat silloin käyttöösi parempia proppeja, parempia kontakteja ja halvempia hintoja, niin - näinhän se on. Tervetuloa todelliseen maailmaan, jossa pitää tehdä jotain että saa jotain.

Oho, tulipa taas pitkä rantti, mutta sitä se teettää ku lukee kokonaisia threadeja kerrallaan...

Ja tämä edustaa sitten minun näkemystäni, ei koko Harharyhmän, joten shittiä tänne päin, kiitos 8)

-V-
(Ville Ikäheimonen)