Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Skwrl

Sivuja: [1]
1
Sekalainen joukko matkalaisia kulki polulla jännittyneinä. Mikäli ikivanha kartta pitäisi paikkaansa, hetkenä minä hyvänsä he näkisivät–

Polku kaarsi loivasti vasemmalle ja mutkan takana häämötti pieni aukio, jolla seisoi hirsirakennuksia. Tämän täytyi olla karttaan merkitty paikka, Mullistuksen jälkeen tyhjilleen jäänyt ja vuosisadoiksi unohdettu Telbe!

Matkalaiset suuntasivat rakennuksista suurimpaan, joka oli aiemmin ollut jonkinlainen majatalo. Seikkailun ensimmäinen etappi oli tullut päätökseensä ja nyt olisi hyvä tilaisuus levähtää. Seuraavina päivinä olisi aikaa tutkia loput kylän rakennuksista, selvittää mihin kukin asettuisi asumaan sekä kartoittaa historiantutkimuksen kannalta kiinnostavimmat kohteet. Työtä ja tutkittavaa riittäisi vielä pitkäksi aikaa!

*~*~*~*~*~*

“Kolmas retkikunta Lännen Ääreen” on fantasia- ja seikkailuteemainen liveroolipeli, joka pelataan Pohjois-Ruotsissa, Skellefteån lähellä sijaitsevassa Tällbergin larppikylässä. Vaikka pelipaikka sijaitseekin Ruotsissa, kaikki materiaali ja itse larppi ovat täysin suomenkielisiä. Peli on aloittelijaystävällinen.

Peli sisältää metsäseikkailua, aarteenetsintää, tutkimusmatkailua, tunnelmointia, mysteereitä sekä kylän arkisia askareita.
Maailmanloppuja, kauhua, metsässä vaanivia mörköjä tai suurta pahuutta ei ole luvassa.

Ilmoittautuminen on auki 2.2.-29.2.2020, minkä jälkeen kaikki ilmoittautuneet saavat sähköpostia pelaajavalinnoista. Ilmoittautuminen tapahtuu pelin nettisivuilta löytyvän GoogleForms-lomakkeen kautta.
Pelimaksu tarkentuu myöhemmin, mutta se tulee luultavasti olemaan noin 20-30e Oulun Interaktiiviset Eläytyjät ry:n (OIEI) jäsenille ja +10e muille. Mukaan peliin mahtuu noin 20 hahmoa.

Lisätietoa pelin nettisivuilla: https://retkikuntalanteenlarp.wordpress.com/
Pelinjohdon sähköposti: retkikuntalanteen.larp[ät]gmail.com
Pelin pääjärjestäjänä toimii Sonja V.

2
Pera-koira katselee pöydän alta, kun talon emäntä koputtelee lunta huopikkaistaan. Kirpeän pakkasilman tuulahdus nipistää koiran kuonoa mukavasti, ja ennen kuin talon ovi tömähtää kiinni, sen raosta vilahtaa lumesta puhtaaksi lakaistu porrastasanne. Kylän lapset ovat kasanneet portaiden pieleen lumilyhdyn, jossa tuikkiva kynttilä luo valoaan pimenevään iltaan.

Keittiöstä leijailee piparkakkujen tuoksu ja riisipuuro porisee hellalla. Kylätalo on jo siivottu ja koristeltu juhlaa varten, mutta kuusen tuo metsänväki, sillä he tietävät parhaiten, minkä puun kaataminen on sopivaa.

Metsänväen jälkiä on jo jonkin aikaa näkynyt pihapiirissä tavallista enemmän: sekä tassun- että sorkanjälkiä ja erikokoisten töppösten painaumia vilistää helminauhoina pitkin pihaa. Metsänväki on jo näemmä innokkaana tulossa kylätalolle suunnittelemaan tulevaa tai riitelemään menneistä, mistäs sen tietää.

Kaikki alkaa olla valmista keskitalven juhlaa varten – vai onko sittenkään? Pera höristää korviaan ja tuhahtaa huvittuneena kuullessaan, kuinka närhi rääkäisee pihakoivusta: “Lyhteitä linnuille, jumalauta!”

*~*~*~*

Kaksi kertaa vuodessa, keskitalven ja keskikesän juhlien aikaan, henget antavat ihmisille ja metsänväelle kyvyn ymmärtää toistensa puhetta. Silloin kansat kokoontuvat sopimaan kiistojaan, tekemään sopimuksia tulevasta, pitämään kiitosseremonian Metsälle ja sen hengille sekä tietenkin syömään yhteisen juhla-aterian. Keskitalvella metsänväki saapuu ihmisten pariin Mehtäperän kylätalolle ja kesällä ihmiset vierailevat vuorostaan Kotometsässä.
Yhteisymmärryksen aika alkaa keskiyöllä vuorokauden vaihtuessa juhlan päiväksi. Henkien voimien vaikutus raukeaa niin ikään keskiyöllä ja sen jälkeen kansat saavat odottaa seuraavaan yhteiseen juhlaan asti, ennen kuin ymmärtävät taas toisiaan. Keskiyöhön mennessä kaikki asiat täytyisi saada sovittua: silloin nimittäin julistetaan rauha seuraavalle vuodelle.

*~*~*~*

Nyyppä Productions proudly presents! OIEI:n vuotuisen pikkujoulupelin järjestää tänä vuonna kolme ensikertalaista pelinkirjoittajaa: Jenna Vikman, Tiina Lapinoja ja Sonja Viljamaa. Mentoreina toimivat Viivi Junno ja Johanna Verhiö.

Mehtäperän keskitalvi pelataan lauantaina 12.12. Sanginjoen nuorisoseurantalolla.
Peli on aloittelijaystävällinen ja sisältää kevyttä joulutunnelmointia pseudo-keskiajan fantasiavivahteisessa Suomessa. Pelimaksu varmistuu myöhemmin.

ILMOITTAUTUMINEN tapahtuu lomakkeella:
https://docs.google.com/forms/d/1eA7X3iTPy73pZVc7trWT7PLwUJCJ1zZgtLvl8W0xoSE/edit

Peli Facebookissa:
https://www.facebook.com/events/700999773367377/

Sivuja: [1]